Działka Zeni
- Zenia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie dziewczyny. Z tymi stratami tej zimy najbardziej jestem zdziwiona tym że śniegu nie brakowało. Mrozy owszem i były...ale jak każdej zimy. A tu tyle wymarzło. No cóż...dziś już trochę spokojniej na to patrzę, ale pierwsze to był dla mnie szok. Już nie tylko chodzi o straty materialne....tylko o to czekanie,kiedy znów takie urośnie.
Gosiu....czasem już nic nie uratujesz bo się nie da. A nawet jeśli się uda, roślinka taka ma bardzo brzydki pokrój . Wolno odrasta, trzeba dużej cierpliwości. Z mojego doświadczenia wiem że łatwiej kupić małą roślinkę i hodować od nowa...szybciej urośnie niż ta odratowana.
Gosiu....czasem już nic nie uratujesz bo się nie da. A nawet jeśli się uda, roślinka taka ma bardzo brzydki pokrój . Wolno odrasta, trzeba dużej cierpliwości. Z mojego doświadczenia wiem że łatwiej kupić małą roślinkę i hodować od nowa...szybciej urośnie niż ta odratowana.
- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- ktoś
- Od: 11 lis 2008, o 10:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Zeniu , ciemierniki poślę w poniedziałek po południu
.
Ten biały kwiat jest przepiękny . Nie jest to crinum , bo ma zupełnie inne liście . Mam nadzieję ,że Ci przezimuje i namnoży się
U mnie również nie obyło się bez zimowych strat , ale myślałam ,że będzie gorzej .
Co ci zginęlo ? jeśli będę miała , to wyślę za jednym zamachem .

Ten biały kwiat jest przepiękny . Nie jest to crinum , bo ma zupełnie inne liście . Mam nadzieję ,że Ci przezimuje i namnoży się

U mnie również nie obyło się bez zimowych strat , ale myślałam ,że będzie gorzej .

Co ci zginęlo ? jeśli będę miała , to wyślę za jednym zamachem .
- Zenia
Witaj Danusiu. Cieszę się że mnie odwiedziłaś w moim wątku. Faktycznie ta zima była dla mojego ogródka ciężka. Dziwię się bo przecież aż takich mrozów nie było..a jednak. Pokazałam na poprzedniej stronie zdjęcia tylko niektórych jak np. hebe, wrzosy,róże. Co jadę na działeczkę to coś nowego odkrywam. To biełe dostałam pod nazwa runianka japońska. I tu się dziwię,,posadzona malutka sadzonka przetrwała...a dorosłe okazy roślin padły. Danusiu, dzięki za dobre chęci...wrzosów mam więcej, nie wszystkie zmarzły. Tego hebe mi szkoda. Jedynie zapytam, czy nie masz czasem białej ostróżki...jeśli nie to i tak jestem szczęśliwa z tych ciemierników. Dzięki.

- Zenia
Geniu...ja dzisiaj chyba ze szczęścia nie zasnę. Co do marcinków, to pewnie jeśli masz za dużo to chętnie. Nie śmiem wołać...ale takie miałam duże plany zimą, tymczasem jak na razie odkrywam same straty na działce. Zaczynam myśleć czy to nie nornice. Dziś będąc na działce zauważyłam wśród lili nie tylko dziury ale i kopce. Aż strach mi myśleć.

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zenia! -bardzo mnie zmartwiłaś doniesieniami o szkodach mrozowych na Twojej działce!
Od razu myślę jak tam u mnie?Jeszcze nie byłam od stycznia.
Dwa lata temu jak przyszłam na wiosnę to ze skalniaka wyciągałam jednym pociągnięciem rośliny,które niestety były bez korzeni.
/nornice!!!/. Bardzo mnie zaniepokoiłaś hmm....Wybieram się dzisiaj w te pędy ..bo pogoda ma się znowu popsuć,chociaż u nas jeszcze takich super warunków do prac ogrodowych nie ma. Życzę Ci aby to były ostatnie przykre niespodzianki z twojej działki.
pozdrawiam.
Maryna. ;:30
Od razu myślę jak tam u mnie?Jeszcze nie byłam od stycznia.

pozdrawiam.
Maryna. ;:30
- ZosiaM
- Od: 25 kwie 2007, o 14:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
witaj Zeniu! a te pomarańczowe,co to za kwiatki,fajny kolor taki wyrazisty pomarańcz,miłego popołudnia i dużo słońca
Pozdrawiam i zapraszam do siebie
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc