Pomidorki koktajlowe - 1cz.
Witam.. Kupiłam takie oto pomidorki koktajlowe...Pytałam o Koralika i podano mi takie nasionka.."Gartenperle".. Wg mnie to nie Koralik, ale pani w sklepie ogrodniczym zapierała się, że to Koralik...
Pisze na opakowaniu, że są karłowe o wysokości ......15-20cm To mozliwe????? Czy ktoś wie co to za pomidorki i czy dobre????
Pisze na opakowaniu, że są karłowe o wysokości ......15-20cm To mozliwe????? Czy ktoś wie co to za pomidorki i czy dobre????
To nie jest możliwe , ponieważ wysokość tego pomidora to około 80-90 cm. Jest to odmiana więcej ozdobna czyli do donic . Owoce , owszem jadalne bardzo malutkie.jolami pisze:Pisze na opakowaniu, że są karłowe o wysokości ......15-20cm To mozliwe????? Czy ktoś wie co to za pomidorki i czy dobre????
W każdym razie nie jest to, ta sama odmiana co "koralik"
Agnieszka
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
-
- 500p
- Od: 11 lut 2008, o 20:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To są pomidory tzw. balkonowe.Owoce trochę większe niż u Koralika, ale krzaczek rzeczywiście taki mały. Ja posadziłam kilka do doniczek , a dwa do gruntu w namiocie i te w namiocie też były takie niziutkie.
Zaletą tej odmiany jest ładny wygląd rośliny - krzaczek jest gęsty, oblepiony owocami. Wygląda tak ładnie, że aż szkoda je zrywać.
W porównaniu z koralikiem to trzeba gęściej je sadzić.
Zaletą tej odmiany jest ładny wygląd rośliny - krzaczek jest gęsty, oblepiony owocami. Wygląda tak ładnie, że aż szkoda je zrywać.
W porównaniu z koralikiem to trzeba gęściej je sadzić.
Pomidory koktajlowe
Ja hoduje pomidory koktajlowe od kilku lat ,sama je sieje najlepsze są wysokie w formie jajeczka ,są bardzo słodkie i mają mało pestek są też okrągłe wysokie u mnie miały 180m nazywają się principie borghese. Innych pomidorów typu koralik lub maskotka nie warto hodować bo mają mnóstwo pestek i cienką skórę .