Torcik robię teraz często (bo najbliżsi i znajomi mnie proszą).Jedni lubią i ketchupem a inni z sosikiem czosnkowym.Ostatnio zrobiłam ale dałam całą kostkę twarogu i jest jeszcze lepsze.
Twój przepis zmodyfikowałem. Nie miałam proszku do pieczenia ani sodki. Miałem drożdże.
Zrobiłem takie ciężkie - kruche ciasto drożdżowe. Wyszło extra .
Do diabła z kaloriami.
Ja zawsze piekę bez termoobiegu , więc trudno mi coś więcej powiedzieć
Może ktoś piekł i zechce się podzielić doświadczeniem myślę że powinno być krócej pieczone > tylko chyba trzeba by było przekręcić żeby równo się piekło
Figo bardzo dziękuje za ten przepis-rewelacyjny.
Miałam obawy, czy w trójkę się tą porcją najemy (moje chłopaki z tych żarłocznych )
Niepotrzebnie,bardzo ten torcik syty
Właśnie spisałam przepis i na pewno zrobię,bo Twoje przepisy Figo są przepyszne.Polecam klopsy Figi z kapusty kiszonej i grzybów opisane w innym wątku.Pyszne.
kaja245 pisze:Właśnie spisałam przepis i na pewno zrobię,bo Twoje przepisy Figo są przepyszne.Polecam klopsy Figi z kapusty kiszonej i grzybów opisane w innym wątku.Pyszne.
Dziękuję za miłe słowa i bardzo się cieszę że przypasowały Wam moje przepisy
Kilka miesięcy zabieralam się do tego torcika z mięsa mielonego,a to za trudny a to za drogi to znowu nie ma czasu.Wszystko guzik prawda :robi się prościutko i szybciutko i wcale nie wychodzi drogo.Za to jaki efekt.Dzieciaki stwierdziły ,że lepsze od lazani.
Pchać to jeden ze sposobów, aby udało się w życiu. Drugi to ciągnąć.