W moim ogródeczku ... Halina ;-) 2009r cz.1
- nowinka
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 4 mar 2009, o 19:32
Dziękuję Halinko za miłe powitanie, ale tu u Ciebie pięknie, kolorowo.... tylko czasu brak aby wszystko obejrzeć
Pozdrawiam Cię cieplutko
Pozdrawiam Cię cieplutko
pozdrawiam Agnieszka
moje małe bagienko będzie kiedyś piękne
Zapraszam - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... highlight=
moje małe bagienko będzie kiedyś piękne
Zapraszam - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... highlight=
- RomciaW
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
W moim ogródeczku Halina
Witam Halinko!!!!!!
Jak to dobrze mieć działkę blisko. Piękna jest już wiosna u Ciebie. Prawda że te pierwsze najbardzej cieszą???????
Jak to dobrze mieć działkę blisko. Piękna jest już wiosna u Ciebie. Prawda że te pierwsze najbardzej cieszą???????
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kochani: Romo, Zyto, Nowinko, Moniko, Taro, Radusik, Agawo, Cynthia, Ido, Mario, Chatte, Jadziu ślicznie dziękuję za wizytę i miłe słowa :P
Dzisiaj robiłam porządek z otrzymanymi wiadomościami na PW ponieważ dawno już przekroczyły 100 % i nie chciałam, żeby zostały automatycznie usunięte
Pospacerowałam po Waszych ogrodach, ale nie wszędzie zostawiłam ślad, ze względu na brak czasu.
Dzisiaj robiłam porządek z otrzymanymi wiadomościami na PW ponieważ dawno już przekroczyły 100 % i nie chciałam, żeby zostały automatycznie usunięte
Pospacerowałam po Waszych ogrodach, ale nie wszędzie zostawiłam ślad, ze względu na brak czasu.
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Witam serdecznie i życzę miłego dnia !!!
Aniu, dziękuję, noc minęła spokojnie :P
Na nowy tydzień zamieszczę inny kalendarz biodynamiczny
W najbliższym tygodniu księżyc przybywa do pełni, która przypada11-go marca.
Duże rysunki owocu i korzenia wskazują iż mamy przed sobą bardzo dobry czas do siewów, sadzenia, zbiorów, także wykonywania przetworów zwłaszcza z roślin korzeniowych. Po 11-tym marca możemy rozpocząć wiosenne cięcie drzew i krzewów.
Według ekologicznego poradnika księżycowego dostosowując się do rytmiki przyrody warto w dniach oznaczonych rysunkami nasion i sadzonek przystąpić do sadzenia i siania warzyw, kwiatów na wczesną rozsadę - w szklarniach, na parapetach okiennych oraz ciepłych inspektach m.in. pomidory, paprykę, brokuły, kapusty i kalafiory, kalarepę, sałaty, buraki liściowe, seler, pory, także kwiaty petunie, lobelie, lwie paszcze, aksamitki, szałwie, żeniszki.
Jeżeli mrozy zelżały warto już również wysiewać w inspekcie niektóre rośliny korzeniowe i liściowe na wczesny zbiór m.in. rzodkiewkę, szpinak, sałatę, marchew, pietruszkę, cebulę.
Dni oznaczone sadzonką będą też bardzo korzystne do sadzonkowania i przesadzania roślin pokojowych. Wtedy też zaczynamy pozyskujemy zielone liście ziół, młodych chwastów, warzyw zimujących w gruncie, pączki drzew.
Unikamy siewów, rozsadzania, zbiorów, wykonywania przetworów w dniach oznaczonych przekreślonymi nasionami, sadzonkami i słoikami.
Dni po 11-tym marca to dobry czas do wykonywania prac pielęgnacyjnych w pasiekach.
Aniu, dziękuję, noc minęła spokojnie :P
Na nowy tydzień zamieszczę inny kalendarz biodynamiczny
W najbliższym tygodniu księżyc przybywa do pełni, która przypada11-go marca.
Duże rysunki owocu i korzenia wskazują iż mamy przed sobą bardzo dobry czas do siewów, sadzenia, zbiorów, także wykonywania przetworów zwłaszcza z roślin korzeniowych. Po 11-tym marca możemy rozpocząć wiosenne cięcie drzew i krzewów.
Według ekologicznego poradnika księżycowego dostosowując się do rytmiki przyrody warto w dniach oznaczonych rysunkami nasion i sadzonek przystąpić do sadzenia i siania warzyw, kwiatów na wczesną rozsadę - w szklarniach, na parapetach okiennych oraz ciepłych inspektach m.in. pomidory, paprykę, brokuły, kapusty i kalafiory, kalarepę, sałaty, buraki liściowe, seler, pory, także kwiaty petunie, lobelie, lwie paszcze, aksamitki, szałwie, żeniszki.
Jeżeli mrozy zelżały warto już również wysiewać w inspekcie niektóre rośliny korzeniowe i liściowe na wczesny zbiór m.in. rzodkiewkę, szpinak, sałatę, marchew, pietruszkę, cebulę.
Dni oznaczone sadzonką będą też bardzo korzystne do sadzonkowania i przesadzania roślin pokojowych. Wtedy też zaczynamy pozyskujemy zielone liście ziół, młodych chwastów, warzyw zimujących w gruncie, pączki drzew.
Unikamy siewów, rozsadzania, zbiorów, wykonywania przetworów w dniach oznaczonych przekreślonymi nasionami, sadzonkami i słoikami.
Dni po 11-tym marca to dobry czas do wykonywania prac pielęgnacyjnych w pasiekach.
- izabelka65
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 21 lut 2009, o 19:15
Witam Ja z rewizytą i w trakcie zwiedzania twoich włości.
Przepiękny ogród,a ja uwielbiam wszyskie kwiatki więc wszysko mi się podoba.
oczka się święcą jestem pod wrażeniem
Przepiękny ogród,a ja uwielbiam wszyskie kwiatki więc wszysko mi się podoba.
oczka się święcą jestem pod wrażeniem
Pozdrawiam cieplutko izabela
Moja Działka
Moja Działka
- tadeo
- Od: 1 mar 2009, o 11:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Halinko.wstapilem na troche i stwierdzilem ze milo sie tu spedza czas.Twoj Ogrod olbrzymi i na pewno na pare latek pracy Ci nie zabraknie,staw piekny -widze go u siebie w moim ogrodzie-no w mojej glowie.ja mam tylko 2000m z domem i miejsca zaczyna brakowac,ale u Ciebie to tylko szalec.Wstap przy okazji do mego ogrodeczka to dodam kilka fotek mojego oczka.Pozdrawiam
Uśmiechnij się jutro będzie lepiej. Tadeo
Mój Ogród-moje miejsce wypoczynku ! Mój Ogród-moje miejsce wypoczynku cz.2
Mój ogród- zdjęcia1 -zdjęcia 2 Zajrzyj koniecznie
Mój Ogród-moje miejsce wypoczynku ! Mój Ogród-moje miejsce wypoczynku cz.2
Mój ogród- zdjęcia1 -zdjęcia 2 Zajrzyj koniecznie
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04