Nasiona pomidorów- prawidłowe pozyskiwanie nasion i przechowywanie

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bogdanie podalam ci moj adres na pw.Jezeli nie sprawi ci to klopotu to będę wdzieczna za kilka naionek :)
Pozdrawiam serdecznie
Bogdan Szczepański
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 4 lis 2008, o 15:10

Post »

Arabella przyszło kilka adresów jednak wśród nich nie ma Twojego powtórz to już nie pierwszy przypadek że adres nie dotarł za pierwszym razem pozdrawiam Bogdan :D
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

i TAK BYWA :) NAPISALAM PO RAZ DRUGI
MILEJ NIEDZIELI ZYCZE :D
Awatar użytkownika
Ewadz34
200p
200p
Od: 10 lut 2009, o 09:28

Post »

Bogdanie, nasionka otrzymałam i bardzo dziękuję. jestem w szoku - 20 odmian :shock: :shock: :shock:
Wszystko pięknie opakowane i podpisane.

Kozulo i Bogdanie - DZIĘKUJĘ :)
W żar epoki użyczą wam chłodu
Tylko drzewa, tylko liście...
Bogdan Szczepański
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

Witam,pozostały mi jeszcze do rozdania nasiona następujących odmian: 1.Orange Strawberry 2.A.R.+22 3Big Zebra+Kosowo 4.ODP+Kosowo 5.ODP+37397 6.Copia+Black Zebra 7Big Zebra+Copia Chętnych proszę o podawanie adresu na pw pozdrawiam Bogdan ;:13
osu77
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 27 sty 2009, o 18:34

Post »

ja bylbym chetny nawet bardzo bo mieszkam za granica i nie mam nikogo w polsce kto by mi mogl podeslac polskie nasiona ... tutaj kupuje wszystkie odmiany z roznych krajow ale z polski jeszcze nie widzialem ...

niestety jak juz pisalem mieszkam za granica wiec to bylby pewnie za duzy klopotot dla ciebie ...

pozdrawiam ...
Bogdan Szczepański
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

osu77 pisze:ja bylbym chetny nawet bardzo bo mieszkam za granica i nie mam nikogo w polsce kto by mi mogl podeslac polskie nasiona ... tutaj kupuje wszystkie odmiany z roznych krajow ale z polski jeszcze nie widzialem ...

niestety jak już pisalem mieszkam za granica wiec to bylby pewnie za duzy klopotot dla ciebie ...

pozdrawiam ...
Podaj adres wyślę na pewno a w zamian może Ty byś przyslał kilka ziaren z kilku odmian z kilku krajów adres przyślij na pw pozdrawiam Bogdan :D
Bogdan Szczepański
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

osu77 pisze:ja bylbym chetny nawet bardzo bo mieszkam za granica i nie mam nikogo w polsce kto by mi mogl podeslac polskie nasiona ... tutaj kupuje wszystkie odmiany z roznych krajow ale z polski jeszcze nie widzialem ...

niestety jak już pisalem mieszkam za granica wiec to bylby pewnie za duzy klopotot dla ciebie ...

pozdrawiam ...
Podaj adres wyślę na pewno a w zamian może Ty byś przyslał kilka ziaren z kilku odmian z kilku krajów adres przyślij na pw pozdrawiam Bogdan :D
mila1003
200p
200p
Od: 9 mar 2009, o 10:41

Post »

Witam Panie Bogdanie. Ja w sprawie nasionek jeśli to nadal aktualne. Wysłałam wiadomość na pw.
Awatar użytkownika
Anna29
500p
500p
Od: 4 maja 2008, o 11:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochani po jakim czasie kiełkują nasiona pomidorów (posiałam Remiza)?
Awatar użytkownika
Ewadz34
200p
200p
Od: 10 lut 2009, o 09:28

Post »

Ja swoje wysiałam w niedzielę 8 marca (Malinowy Olbrzym, henryka, Krakus), wczoraj zauważyłam kiełkujące roślny. nasiona kupiłam w sklepie.

Nasionka pomidorów wschodzą kilka dni, chyba że są stare lub bardzo wysuszone, to wtedy - nie wiem...
W żar epoki użyczą wam chłodu
Tylko drzewa, tylko liście...
Awatar użytkownika
adamlol
200p
200p
Od: 25 sty 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

moje czekają jeszcze w kartonach :) ja sadzę kiedy mają ok 10 cm do gruntu - większych się nie zaleca sadzic
Kaja
500p
500p
Od: 29 sie 2006, o 20:40

Post »

To kiedy siejesz?
Awatar użytkownika
adamlol
200p
200p
Od: 25 sty 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

w czwartek św Juzefa . w temperaturze 24,7 st.
Awatar użytkownika
mała róża
50p
50p
Od: 12 mar 2009, o 14:16

Post »

Ja zawsze sieję pod koniec lutego i pomidorki i paprykę, w tym roku mam jakieś koktajlowe żółte (koleżanka przywiozła z Włoch), musiałam ich już rozsadzić bo miały za ciasno.Obawiam się, że jak tak dalej pójdzie, to będę musiała wcześniej tunel założyć , haha. ;-) Co roku tak siałam (oprócz kilku ostatnich latek - brak czasu), poza tym to uwielbiam eksperymentować z nowymi odmianami, dlatego zamówiłam sobie jakieś dziwaczną odmianę FLAME na Allegro, może ktoś miał je u siebie? Już mi wzeszły i to dość gęsto (myślę że 99%) z zamówionych. Gdzieś widziałam na forum, że ktoś ma odmianę black do oddania, ale jak poszukam to się odezwę. Pozdrowionka :-))))
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”