Pomidorki koktajlowe - 1cz.

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cattleya
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2007, o 13:19

Post »

[quote="jolami"]Witam.. Kupiłam takie oto pomidorki koktajlowe...Pytałam o Koralika i podano mi takie nasionka.."Gartenperle".. Wg mnie to nie Koralik, ale pani w sklepie ogrodniczym zapierała się, że to Koralik...
Pisze na opakowaniu, że są karłowe o wysokości ......15-20cm :shock: To mozliwe????? Czy ktoś wie co to za pomidorki i czy dobre????
Obrazek[/quote

Nie znam tej odmiany ale wysokosc jest jak najbardziej pawdziwa. Jak sobie przypomne jska odmiane sialam w zeszlym roku to napisze.Byly bardziej niz miniaturowe, wlasnie w w granicach 15-20 cm.
I moje róże http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 74&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
I ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21086" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
mommy_b
200p
200p
Od: 25 kwie 2008, o 19:47

Post »

Zgadzam się z Igunią, te podłużne małe są po prostu pyszne, miałam je w zeszłym roku i w tym również sieję. Ponadto balkoni red (jak doniczka byłaby dla nich najlepsza?) i micro tom, podobno są to bardzo malutkie krzaczki. Widać to nawet teraz po wysianiu, są o wiele niższe od pozostałych pomidorków. Sieję jeszcze mini bell. Wszystkie są malutkie i idą do doniczek.
osu77
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 27 sty 2009, o 18:34

Post »

mam nadzieje ze sa pyszne bo stawiam wylacznie wlasnie na nie :) caaly tunel 6 na 4 :)

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
arisza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2009, o 10:44

Post »

osu77 pisze:mam nadzieje ze sa pyszne bo stawiam wylacznie wlasnie na nie :) caaly tunel 6 na 4 :)

Obrazek Obrazek

cały tunel pomidorków koktajlowych??? :shock:
ładne sadzonki :)
Agnieszka
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
osu77
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

a no caly :D mam 4 tunele wiec musze jakos to zapelnic ...ten akurat jest najmniejszy wiec na pomidorki koktajlowe jak znalazl :D co sie da to zjemy a reszte porozdaje ...
Awatar użytkownika
arisza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2009, o 10:44

Post »

:D :D :D mam nadzieję , że kupiłaś kilka odmian tych pomidorków koktajlowych...
Dużo pracy musisz mieć przy tych 4 tunelach :) jeśli to tylko dla własnych potrzeb oczywiście.
Agnieszka
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
osu77
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

no w sumie to roboty jest troche :wink: ale warto bo rodzinka spoooora wiec bedzie komu rozdac hehe
Awatar użytkownika
Ewadz34
200p
200p
Od: 10 lut 2009, o 09:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Może Ktoś ma zbyteczne nasionka pomidorków koktajlowych, innych niż Koralik i Maskotka, a także Perun (żółte gruszeczki). Wymienione odmiany mam, ale dowiaduję sie o innych, ciekawych i jakieś niejasne pragnienie ich zdobycia się pojawia :shock: :D
W żar epoki użyczą wam chłodu
Tylko drzewa, tylko liście...
Awatar użytkownika
adamlol
200p
200p
Od: 25 sty 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

ja będe siał po niedzieli ;) maz odm. zółtą i czerwoną
Awatar użytkownika
Ewadz34
200p
200p
Od: 10 lut 2009, o 09:28

Post »

Kasialeria pisze:Ewo, wysle Tobie kilka nasionek, bo mam rozne, przeslij mi adres na pw ;) Czekam tylko, az listonosz je przyniesie.

ps

dzis dostalam od Ciebie przesylke, bardzo dziekuje za nasionka i mily list :))

:)
Dziękuję Kasiu

Chwała pocztowcom za szybkie dostarczenie przesyłki i usmiech dla Nich :)

Ja swoje pomidorki (te, które mam ;) wysieję w sobotę.

Odezwę się na prw :)
W żar epoki użyczą wam chłodu
Tylko drzewa, tylko liście...
selin
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 5 mar 2009, o 17:45

Post »

Wysiałam do doniczki pomidorki koktailowe i mam pytanko czy to nie za wcześnie. Trzymam je w altance pod przykryciem czy taka temperatura im wystarczy bo nie mam warunków żeby trzymać je w domu.
Ogrodnik04
200p
200p
Od: 13 mar 2009, o 15:38

Post »

Pora jest dobra na wysiew,ale taka temperatura to raczej za zimno dla pomidorów,powinny być w ciepłym pomieszczeniu.
Pozdrowienia
osu77
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

to zdecydowanie za zimno ... gdzies wyczytalem ze ponizej 14 stopni przestaja pobierac skladniki odzywcze i zachamowany jest ich wzrost ...
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”