Roślinki Małgosi
Witaj Katrina chyba zawsze jest tak że jak ludzie się czegoś obawiają to wymyślają niesamowite historie, które zaczynają krążyć i stają się jeszcze bardziej niesamowite, jak np. swego czasu historia o jadowitych pająkach żyjących w ziemi juki nie było internetu, nie było tego forum - nie było sie skąd dowiedzieć
na szczeście moje dziecko jest mądre, kwiatków nie jada więc hibek zostanie z nami
Moniko właśnie zauważyłam że mój hibek lubi sobie wypić
na szczeście moje dziecko jest mądre, kwiatków nie jada więc hibek zostanie z nami
Moniko właśnie zauważyłam że mój hibek lubi sobie wypić
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
- rastharsis
- 200p
- Od: 20 sie 2008, o 22:56
rastharsis dzięki za odwiedziny fiołki nie są wyhodowane z listka, tylko kupione jako dorosłe roślinki, ale rzeczywiście od dłuższego czasu kwitną i coraz więcej mają pączków. Obrywam im zwiędłe kwiatuszki, no i raz w tygodniu daję nawóz Substral Osmocote - cokolwiek to znaczy, dopiero go wypróbowuję.
A jeśli chodzi o frezje, to kupiłam cebulki w hipermarkecie, ok 10 sztuk, mix kolorów, prawie wszystkie wzeszły, jedne szybciej, inne dopiero wschodzą. Przykrywałam folią. Mam nadzieję na pachnące kwiaty Z forum dowiedziałam się że trzeba je podpierać, no i muszą być sadzone w większych grupach, pojedynczo nie prezentuja sie zbyt atrakcyjnie, teraz wyglądaja tak:
Katrina pojechałam z nadzieją, że kupię jeszcze hibiskusa a przywiozłam wielkanocnika Twoje kaktusy i sukulenty są cudne, ja właśnie zamierzam obsadzić taka podłużną kaktusówkę jakimiś fajnymi kujkami, dopiero obmyślam jak to zrobić
A jeśli chodzi o frezje, to kupiłam cebulki w hipermarkecie, ok 10 sztuk, mix kolorów, prawie wszystkie wzeszły, jedne szybciej, inne dopiero wschodzą. Przykrywałam folią. Mam nadzieję na pachnące kwiaty Z forum dowiedziałam się że trzeba je podpierać, no i muszą być sadzone w większych grupach, pojedynczo nie prezentuja sie zbyt atrakcyjnie, teraz wyglądaja tak:
Katrina pojechałam z nadzieją, że kupię jeszcze hibiskusa a przywiozłam wielkanocnika Twoje kaktusy i sukulenty są cudne, ja właśnie zamierzam obsadzić taka podłużną kaktusówkę jakimiś fajnymi kujkami, dopiero obmyślam jak to zrobić
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wśród Twoich roślin - pięknych, moje serce podbił hibiscus, gdybyś kiedyś robiła sadzonki, to bezczelnie będę sępiła - oczywiście z chęcią odwdzięczenia się.
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- zabcia_paula
- 500p
- Od: 24 sty 2009, o 10:34
Anoli, bardzo chętnie się wymienię, jak krzaczek sie trochę rozrośnie wczoraj rozkwitł drugi kwiat, ale wygląda inaczej niż pierwszy, jakby bardziej pełny jest, to dziwne
Paula hoja jest moja ulubiona, chociaż był czas, że jej zapach doprowadzał mnie do szału natomiast jeśli chodzi o krasnokwiat to jest to chyba krasnokwiat białokwiatowy, tam skad go przyniosłam kwitł na biało, z tego co wiem Krasnokwiat Katarzyny kwitnie czerwono...? Chyba że sie mylę.
Niestety u mnie nie chcą kwitnąć
Paula hoja jest moja ulubiona, chociaż był czas, że jej zapach doprowadzał mnie do szału natomiast jeśli chodzi o krasnokwiat to jest to chyba krasnokwiat białokwiatowy, tam skad go przyniosłam kwitł na biało, z tego co wiem Krasnokwiat Katarzyny kwitnie czerwono...? Chyba że sie mylę.
Niestety u mnie nie chcą kwitnąć