W.o...Kotach - 3cz.(07.01-08.06)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
ewcik
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 12 kwie 2007, o 18:10

Post »

wiersz Franciszka J. Klimka pt. "Weź kota"

Jeśli los ci doskwiera boleśnie
i rozwściecza znajoma tępota,
to zrób to, co słyszałeś już wcześniej;
weź k o t a.

Jeśli wokół panoszą się wieprze
i rozrasta się zwykła hołota
to zrób to, co dla ciebie najlepsze;
weź k o t a.

Jeśli kryzys ci zdrowie rujnuje
lub zawiodła cię bliska istota,
to zrób to, co dla ciebie najlepsze;
weź k o t a.

Jeśli zbyt ci samotność dokuczy,
a twe serce w rozterkach się miota,
to znajdź coś, co ci miłość wymruczy;
weź k o t a.

* * * * * * *

A gdy weźmiesz
i po jakimś czasie
powiesz, że nic ci nie dało kocisko,
wtedy odpowiem,
że w tej ludzkiej masie
na drabinie ewolucji
jesteś troszkę za nisko.
Awatar użytkownika
BożenaK
50p
50p
Od: 1 paź 2006, o 10:25

Post »

" Ta część nieba nazywana jest Tęczowym Mostem.

Kiedy odchodzi zwierzę, które było szczególnie bliskie komuś, kto pozostał po tej stronie, udaje się na Tęczowy Most. Są tam łąki i wzgórza, na których wszyscy nasi mali przyjaciele mogą bawić się i biegać razem. Mają tam dostatek jedzenia, wody i słońca; jest im ciepło i przytulnie.
Wszystkie zwierzęta, które były chore i stare powracają w czasy młodości i zdrowia; Zwierzęta są szczęśliwe i zadowolone, z jednym małym wyjątkiem: każde z nich tęskni do tej jedynej, wyjątkowej osoby, która pozostała po tamtej stronie.

Biegają i bawią się razem, lecz przychodzi taki dzień, gdy jedno z nich nagle zatrzymuje się i spogląda w dal. Jego lśniące oczy są skupione, jego spragnione ciało drży. Nagle opuszcza grupę, pędząc ponad zieloną trawą, a jego nogi poruszają się wciąż prędzej i prędzej.

To ty zostałeś dostrzeżony, a kiedy ty i twój najlepszy przyjaciel wreszcie się spotykacie, obejmujecie się w radosnym połączeniu, by nigdy już się nie rozłączyć. patrzysz znów w ufne oczy swego przyjaciela, który na tak długo opuścił twe życie, ale nigdy nie opuścił twego serca.

A potem przekraczacie Tęczowy Most - już razem..."

Autor nieznany
ewcik
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Takie prawdziwe...
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

i jakie piękne...
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ewcik pisze:Wiem co przeżywasz bo w sobotę odeszła od nas 16 letnia kicia. Byłam przy jej narodzinach, była tak jak pozostałe zwierzaki - pełnoprawnym członkiem rodziny. Postanowiliśmy kupić kota i za 6-7 tyg dołączy do nas mała koteczka. To jej zdjęcie
Obrazek
Ewcik - takie niestety jest życie .... :( Czas leczy rany ... nawet po odejściu najbliższych ludzi.
A my musimy żyć dalej .., bo mamy dla kogo.
Niedługo bedziesz miała taką śliczną kicię (naprawdę cuuudna!), i pomalutku smutek po stracie
zamieni się w radość z następczyni.

Filozoficznie pozdrawiam. Trzymaj się :D
Awatar użytkownika
gebo13
200p
200p
Od: 1 mar 2007, o 21:36
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewcik ale piękna panienka :lol:
Szczęście to nic innego jak dobre zdrowie i krótka pamięć
ewcik
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Ja zawsze jestem za tym, aby zabierać zwierzaki ze schroniska - ale... ale mam dwoje dzieci w domu - córka i teść. Tak bardzo płakali za kiciunią :( że zamówiłam koteczkę maine coon - dla Nich. Tak im się bardzo podobała ta rasa, że w tej chwili smutek miesza się z oczekiwaniem na nowego kotka. Już mu robią i drapaczkę i legowisko:) Musi byc dużo większa niż te które mamy:)
Awatar użytkownika
Eliza
---
Od: 7 wrz 2005, o 14:19

Post »

Mała szylkretka jest piękna. Jakie umaszczenie a jakie akcenty i białe i czarne na pyszczku.

Czas leczy rany... tak ale czasami trzeba długo czekać na to wyleczenie. Do dziś nie mogę pogodzić się ze śmiercią Tiny. Niestety mam tendencje do porównywania "nowej Tiny" do tej co już nie żyje. I choć kocham juz tą nową małą Tinę to rozpacz po tamtej jest ciągle wielka.
I choć śmierc jest bolesna to narodziny wzruszają. Uważam że każdy człowiek powinien mieć w domu jakieś zwierzątko i kochać go. To wpływa pozytywnie na samego człowieka , na całą rodzinę. Ja żyję ze swoimi kotami w symbiozie. Są mi potrzebne i niezbędne do życia.
Być wolnym to móc nie kłamać
(Albert Camus)
Awatar użytkownika
BożenaK
50p
50p

Post »

Elizo, jakbym widziała i słyszała siebe... wiciąż jeszcze bywa że buczę za moim kotkiem, wciąż niestety też porównuje tego kocurka.. jak spi, jak się bawi, jak spogląda... Czasem zerknę na niego i wydaje mi się jakby to tamten na mnie patrzył (są bardzo podobne ale tak chciałam) Teraz bardzo go kocham a jednak.... choć w pierwszych dniach nie było łatwo :roll: miłość przyszła z czasem, byłam tak rozgoryczona, że miałam ochotę oddać tego malucha :oops: i ciągle myślałam o tym że nie chcę innego kotka, że chcę mojego :( choć wiedziałam że nie wróci :cry: Fakt faktem że z czasem jest co raz łatwiej.

A teraz dla poprawy nastroju pochwalę się najnowszym zdjęciem mojej Matyldy, które dostałam we wczorajszym mailu :) Wprawdzie nie ma tak wspaniałego umaszczenia jak kotka Ewcik ale ma swój urok. Mam nadzieję że w czwartek będzie już u nas w domku ;:26
Obrazek
Awatar użytkownika
gebo13
200p
200p
Od: 1 mar 2007, o 21:36
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jejuńku!!! Alle Piękna :D I dała się uchwycić focidłem..taka spokojna :D
Chyba dopiero wstała... :wink:
Szczęście to nic innego jak dobre zdrowie i krótka pamięć
Awatar użytkownika
Eliza
---
Od: 7 wrz 2005, o 14:19

Post »

Bożenko tak chciałabym się uwolnić od tego porównywania...
Moja nowa Tina też jest bardzo podobna do tamtej która nie żyje. Czasami jak idzie tyłem myślę że jest taka podobna do tamtej, prawie taka jak tamta..
A za chwilę już :cry: , bo wiem że to inna kocina.
Czasami myślę że mój żal jest zbyt wielki i nie uzasadniony. Przecież wszyscy odejdziemy. A mimo wszystko powraca pytanie dlaczego ,dlaczego, przeciez tak o nią walczyliśmy, była pod szczególną ochroną. Daliśmy jej wszystko co można było dać a jednak śmierć nas przechytrzyła. :cry:
Być wolnym to móc nie kłamać
(Albert Camus)
Awatar użytkownika
BożenaK
50p
50p

Post »

Matylda jes już z nami :) jest słodka i staaaaasznie milusińska
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
a to moje drugie wyrośnięte kocie :)
Obrazek