no to poczytaj sobie tutaj, tutaj, tutaj i tematy wykolorowane na tej stronie, wszystkie dotyczące cytrusów szczególnie Kalendarz opieki nad cytrusami miłej lektury.liska pisze:Cytrynę mam od tygodnia Raczkuję
Cytryna skierniewicka - uprawa,wymagania,problemy
dokładnie tak jak napisała katrina26 nic nie obrywaj, cytrusy jak nie są w stanie utrzymać owoców zrzucą je a zostanie tyle ile roślina jest w stanie wyżywić.
- katrina26
- 1000p
- Od: 14 sie 2008, o 12:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Z moją cytrynką coś złego zaczęło się dziać. Mam ją ponad tydzień, po zakupie ją przesadziłam i lekko podlałam. Listki niektóre zaczęły się skręcać i lekko podsychać
Wystraszyłam się że to przez to że nie podlewałam jej od tygodnia, więc zaraz jak zauważyłam te listki to ją podlałam wodą destylowaną, i dolałam trochę nierozcieńczonego biohumusu. Inne listki wyglądają jakby były "mokre" w okolicach nerwów
Zauważyłam też taki "osad" na spodniej stronie jednego czy dwóch liści, ale nie wiem czy to nie pozostałość takiej paskudnej mazi którą były listki pokryte w sklepie
Co jej może dolegać?
Wystraszyłam się że to przez to że nie podlewałam jej od tygodnia, więc zaraz jak zauważyłam te listki to ją podlałam wodą destylowaną, i dolałam trochę nierozcieńczonego biohumusu. Inne listki wyglądają jakby były "mokre" w okolicach nerwów
Zauważyłam też taki "osad" na spodniej stronie jednego czy dwóch liści, ale nie wiem czy to nie pozostałość takiej paskudnej mazi którą były listki pokryte w sklepie
Co jej może dolegać?
- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.