Streaked hosty
- GERTRUDA
- 1000p
- Od: 25 lis 2007, o 17:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Czy Lakeside Kaleidoskope to też funkia streaked ? Bo nie znalazłam jej w spisie [ są inne Lakeside ] , a ja mam właśnie taka - dopiero co zakupiona , czy ona będzie wymagała usuwania tych innych listków ? Kupiłam też Split Milk - czy ona ma tendencje do utraty swoich cech ?
Każdy początek ma swój koniec ,a każdy koniec miał swój początek ........
Nie, L. Kaleidoscope nie jest streaked... ale pojawiające sie ewentualne odrosty o cechach odmiennych niż roślina mateczna, zwłaszcza w formie streaked, to mnie nie powód do zmartwienia a radość z posiadania nowej odmiany ... co do Spilt Milk, to mam dwie z różnych źródeł i są od dwóch lat stabilne.
Beata
Lakeside Kaleidoscope nie należy do host streaked. Za to Spilt Milk to zdecydowanie streaked , ale należy do grupy tych nielicznych host o bardziej stabilnej naturze.Wzór na liściach jest powtarzalny i nie zmienia się w następnych latach , a co za tym idzie nie wymaga szczególnych zabiegów dla zachowania cech streaked.
Pidżama już napisała to wszystko
Ja dodam jeszcze ,że według większości źródeł potomstwo z nasion stabilnych host streaked np.Spilt Milk czy Ice Age Trial powtarza cechy rodzicielki.
Pidżama już napisała to wszystko
Ja dodam jeszcze ,że według większości źródeł potomstwo z nasion stabilnych host streaked np.Spilt Milk czy Ice Age Trial powtarza cechy rodzicielki.