Mrówki i metody ich zwalczania. - 1cz.

Pytania ze zdjęciami roślin, oceny ich stanu, wyglądu i chorób.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
adamza07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2007, o 20:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Skuteczny preparat przeciw mrówkom: ZASYPKA OWADOBÓJCZA SUNIA zwalcza pchły u psów i kotów , producent PESS.Więcej w temacie "Walka z mrówkami ?" Adam
"Człowiek żyje po to,aby kochać. Jeśli nie kocha - to nie żyje." Vinet
ogrody,kompozycje roślin
marlena
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 17 kwie 2007, o 10:26

Post »

PROSZE POMÓŻCIE!!! MAM MRÓWKI W DOMU I WALCZE Z NIMI OD TYGODNIA.MOŻLIWE ŻE SĄ POD WYKŁADZINĄ ALBO CO GORSZA POD PŁYTAMI PODŁOGOWYMI :( PRÓBOWAŁAM JUŻ WSZYSTKIEGO I NADAL SĄ.W DZIEŃ SIĘ CHOWAJĄ A GDY WSTAJE RANO,CAŁA WYKŁADZINA "CHODZI" MAM MAŁY POKOIK W KTÓRYM ŚPIMY Z SYNEM I NAPRAWDE SIĘ JUŻ ICH BOJE ;:99 RANO SĄ DOSŁOWNIE WSZĘDZIE CAŁE ROJE,A CO SIĘ DZIEJE W NOCY-WOLE NIE MYŚLEĆ.POTRZEBUJE POMOCY :cry:
"Cała mądrość życia,to umieć czekać i mieć nadzieje"
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2005, o 13:10

Post »

Nie pisz literami drukowanymi. Nie ma takiej potrzeby.
Przeczytaj ten temat od strony nr 1. Piszemy jak zwalczać mrówki w domu m.in. o mrówkach faraona bo chyba takie masz. :wink: Przeczytaj też temat http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=253
Pozdrawiam Andrzej.
marlena
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

Przeczytałam,wszystko zanim się zalogowałam. Próbowałam wszystkiego oprócz granulatu,bo boje się wysypać go ze względu na dziecko. Poza tym nie bardzo wiem gdzie,bo one naprawdę są wszędzie:na szafkach,telewizorze,zabawkach. Szukałam ich siedliska ale nic nie znalazłam. Myślę też że nie są to faraonki bo one chyba chodzą sznurkiem,a te nie,latają jak postrzelone.
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak są to normalne mrówki to obejdź budynek dookoła i poszukaj ich gniazda w pobliżu. Musi być w odległości do 1 metra od muru budynku. Ustal też którędy wchodzą do domu i uszczelnij to miejsce.
Tu masz na wszelki wypadek o mrówkach faraona http://pl.wikipedia.org/wiki/Mr%C3%B3wka_faraona
A to zdjęcie http://www.dezynsekcja.pl/encyklopedia. ... _calendar4
Pozdrawiam Andrzej.
basiap
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 13 lut 2007, o 16:07

Post »

Ja też mam wielki problem z mrówkami. :cry:
Mam je w kuchni a ostatnio w łazience i przedpokoju i na początku mi to nie przeszkadzało bo pojawiało sie kilka i potem znikały ale już od dwóch miesięcy to koszmar są wszędzie w każdej szafce kuchennej .
Próbowałam granulek Mrówkofon , proszku do pieczenia , soli i nic.
Omijaja wszystko z daleka, Mama poleciła mi posmarować miodem kartkę żeby sie przykleiły ale one chyba są tresowane bo weszły na kartkę tam gdzie nie było miodu i go po prostu z boku zjadały
Najbardziej boje sie że to mrówki faraona( zdjęcia w necie są niedokladne) moje sa ciemnobrazowe i mają żółte brzuchy. Nawet udało mi sie zrobic zdjęcie

Mogą to rownież być zwykle bo kolo domu mam mnóstwo mrowisk praktycznie są wszystkie i wszędzie. Nawet nie wiedziałam że takie mrówki istnieją np. czarne długości 1cm. albo całe zółte
Mam dom dopiero od sierpnia 2006 ( stary do remontu) i dopiero zaczynam walkę z mrówkami. Wiem że są wszędzie bo wystarczy że zostawie kamień na kilka dni a pod nim już sa mrowki
TO KOSZMAR :cry: :cry: :cry:
basiap
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...

Post »

Oto moje mrówki
Obrazek
basiap
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...

Post »

I jeszcze
Obrazek
Powiedzcie że to nie faraonki
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szkoda, że zdjęcia nie można powiększyć przez klikniecie na nie. Ale to chyba normalne mrówki - nie faraonki.
Pozdrawiam Andrzej.
marlena
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

Bardzo ci współczuje,znam twój problem z autopsji :( Nie moge zwalczyć moich mrówek,już nie mam siły.Najchętniej wszystkie bym zabiła gazetą,ale się skubane doskonale chowają.na moje nic nie działa. :cry: Jak tylko się ich pozbędę,na pewno dam znać co na nie działa.pozdrawiaj i trzymaj się :wink:
konto-nieaktywne2
---
Od: 18 sty 2007, o 08:26

Post »

A nie lepiej zamiast rozpaczać wynająć specjalistę, ktory zajmuje się zwalczaniem takich szkodników. Opryska całe mieszkanie, znajdzie mrowisko i je zlikwiduje. Po oprysku trzeba wietrzyc mieszkanie przez 2-3 godziny. Zapłacisz za taką usługę 50 - 60 złotych góra. Takie specjalistyczne firmy są w każdym mieście.
marlena
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

Może i masz racje,bo już nie mam siły walczyć z nimi.tylko że nie mam pojęcia jak szukać takiego speca od mrówek.Jestem z okolic Katowic,jak masz jakieś namiary na taką osobę to proszę o podanie :) aaa i jeszcze chciałam spytać czy mrówki gdy już pochodzą po tych różnych detergentach to czy one zdychają,czy przenoszą się w inne miejsce??
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wpisz w Google "Dezynfekcja, dezynsekcja, deratyzacja - Katowice "
Mrówki zdychają po pewnym czasie.
Pozdrawiam Andrzej.
ODPOWIEDZ

Wróć do „CHOROBY i SZKODNIKI. Diagnostyka roślin ogrodowych - FOTO”