Difenbachia - odmładzanie/rozmnażanie
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jeszcze jedno pytanko. Gdybym chciała ją odmłodzić, to co mam zrobić i czy warto ryzykować teraz:?:
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- kati-1976
Przemku, skoro uważasz, że jest ładna, to powstrzymam się z tym odmładzaniem do wiosny.
Fakt że jej pnie są łyse na jakieś 30 cm, widać że stare i zdeformowane.
Przesyłam zdjęcia pni na wypadek, gdyby mi coś odbiło z nadmiaru czasu i zachciało mi się ją odmłodzić
Fakt że jej pnie są łyse na jakieś 30 cm, widać że stare i zdeformowane.
Przesyłam zdjęcia pni na wypadek, gdyby mi coś odbiło z nadmiaru czasu i zachciało mi się ją odmłodzić
- kati-1976
Dziękuję za projekty Przemku. Jak mnie coś najdzie, to ją odmłodzę
na razie zmieniłam jej ziemię, bo faktycznie miała strasznie przerośniętą bryłę korzeniową
na razie zmieniłam jej ziemię, bo faktycznie miała strasznie przerośniętą bryłę korzeniową
- rastharsis
- 200p
- Od: 20 sie 2008, o 22:56
Walerio Twoja to piękny dorosły okaz Mam nadzieję że u mnie tez sie tak rozrośnie difcia, chociaz nie mam z tym gatunkiem żadnego doświadczenia
Sabinko ja do castoramy czy practikera mam 60 km najbliżej ale tak jak mówisz, one są wszędzie, u mnie w pracy są takie giganty wyższe ode mnie, no ale miejsca mają dużo.
A to jeszcze moja mała:
Sabinko ja do castoramy czy practikera mam 60 km najbliżej ale tak jak mówisz, one są wszędzie, u mnie w pracy są takie giganty wyższe ode mnie, no ale miejsca mają dużo.
A to jeszcze moja mała:
- rastharsis
- 200p
- Od: 20 sie 2008, o 22:56
- treissi
- Od: 8 sty 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Widzę temacik dla mnie Ostatnio dopadła mnie difciowa choroba Macie bardzo ładne difcie.
Sabinko gdzie trzymasz swoją roślinkę? Ja mam chyba tą samą odmianę, ale listki ma mniej białe...
A jeśli chodzi o dostępność difci to u mnie jest ona zerowa jedną udało mi się kupić juz dawno temu w biedronce i na tym koniec. Pozostałe mam dzięki znajomym. A ostatnio wzbogaciłam sie o 3 kolejne odmiany dzięki Mirkowi
Sabinko gdzie trzymasz swoją roślinkę? Ja mam chyba tą samą odmianę, ale listki ma mniej białe...
A jeśli chodzi o dostępność difci to u mnie jest ona zerowa jedną udało mi się kupić juz dawno temu w biedronce i na tym koniec. Pozostałe mam dzięki znajomym. A ostatnio wzbogaciłam sie o 3 kolejne odmiany dzięki Mirkowi