Mrówki i metody ich zwalczania. - 1cz.
Szukałam i znalazłam ale nie gniazdo,lecz cały ich rój. Jednak nadal nie wiem którędy wchodzą.posypałam tam wszędzie godzine temu i sprawdzałam przed chwilką i ich nie ma w ogóle. Myśle że się przeniosły lub uciekły w inne miejsce. Babcia dała mi jakąś ruską miksture do polewania czy to może zagrozić winogronowi,który rośnie w ich centrum?? Bo niestety nie ma na tym preparacie instrukcji po polsku,ani po Angielsku.
"Cała mądrość życia,to umieć czekać i mieć nadzieje"
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Rozumię, że na dworze znalazłaś gniazdo lub trasę przejścia. Posyp specjalnym proszkiem (czym posypalaś - podaj nazwę preparatu). Zadziała do jutra na pewno. Zaniosą go do gniazda.
Na mrówki polecam m.in.: ABC płynny preparat na mrówki stosujemy od marca do września, ABC pylisty preparat na mrówki, oraz ANTYMRÓWKA, MRÓWKOSEP, MRÓWKOGRAN, MRÓWKOGRAN TURBO i szereg innych. Skutecznośc 100%.
Ja używam Mrówkofon.
Daruj sobie mikstury.
Na mrówki polecam m.in.: ABC płynny preparat na mrówki stosujemy od marca do września, ABC pylisty preparat na mrówki, oraz ANTYMRÓWKA, MRÓWKOSEP, MRÓWKOGRAN, MRÓWKOGRAN TURBO i szereg innych. Skutecznośc 100%.
Ja używam Mrówkofon.
Daruj sobie mikstury.
Pozdrawiam Andrzej.
-
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
W podanych linkach są zdjęcia mrówek faraona. Tu jest ich opis i zdjęcie: http://www.dezynsekcja.pl/encyklopedia.html http://bestpest.com.pl/mrowki.php Porównaj.basiap pisze:...Mam nadzieje że to nie faraonki a wy mnie w tym upewnicie
pozdrawiam
Pozdrawiam Andrzej.
- lila31
- Od: 20 lip 2006, o 12:06
U mnie mrówki już zaczęły być bardzo aktywne.
W zeszłym roku, pomiędzy liśćmi i łodygami niektórych roślin powstawały mrowiska na kilkanaście cm.
Teraz, wiosną, wypróbowałam preparat zalecany przez adamza07 (ZASYPKA OWADOBÓJCZA SUNIA zwalcza pchły u psów i kotów PESS).
Po posypaniu tą zasypką, roślinie nic się nie dzieje, a mrówek nie ma. Tak zwyczajnie znikają.
Jest naprawdę skuteczny
W zeszłym roku, pomiędzy liśćmi i łodygami niektórych roślin powstawały mrowiska na kilkanaście cm.
Teraz, wiosną, wypróbowałam preparat zalecany przez adamza07 (ZASYPKA OWADOBÓJCZA SUNIA zwalcza pchły u psów i kotów PESS).
Po posypaniu tą zasypką, roślinie nic się nie dzieje, a mrówek nie ma. Tak zwyczajnie znikają.
Jest naprawdę skuteczny