Mój ogródek - chatte - 2cz. 2007r
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Parę dni nie miałam komputera, ale...miałam aparat ;)
Nareszcie u mnie też zaczyna sie robic bardziej kolorowo. Z opóźnieniem w stosunku do pozostałych, zakwitł mi dziwny hiacynt. Nie miałam takiego, nie dokupowałam i nie dostałam. Chyba mutant? Ale jaki śliczny
A poza tym kwitną :
Nareszcie zakwitły moje ukochane szafirki, a lada dzień zakwitną mahonie
Nareszcie u mnie też zaczyna sie robic bardziej kolorowo. Z opóźnieniem w stosunku do pozostałych, zakwitł mi dziwny hiacynt. Nie miałam takiego, nie dokupowałam i nie dostałam. Chyba mutant? Ale jaki śliczny
A poza tym kwitną :
Nareszcie zakwitły moje ukochane szafirki, a lada dzień zakwitną mahonie
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Oczywiście Aniu, ten krzew to pigwowiec. Miodunkę plamistą też świetnie rozpoznałaś
Dzięki za pocieszenie, ale mnie sie zdaje, ze ta wiosna u mnie nie dość, że późna, to jeszcze krótka będzie. Ale za to może lato bedzie dłuuuuuugie ;)
Ewelino, cieszę się, ze podoba Ci się moja miodunka Myslę, ze jest niezwykła głównie przez to, że ma równocześnie kwiatki w dwóch kolorach.
A szafirki nie tylko są śliczne, ale jeszcze pieknie pachną. Arielu, doceniasz także ich zapach?
Poluję z aparatem na następne kwiatki. Pojawiły się pierwsze kwiaty moich tulipanków botanicznych! (Corsage ;))Wkrótce zrobię im zdjęcia ( i nie tylko im). Już się nie mogę doczekać!
Dzięki za pocieszenie, ale mnie sie zdaje, ze ta wiosna u mnie nie dość, że późna, to jeszcze krótka będzie. Ale za to może lato bedzie dłuuuuuugie ;)
Ewelino, cieszę się, ze podoba Ci się moja miodunka Myslę, ze jest niezwykła głównie przez to, że ma równocześnie kwiatki w dwóch kolorach.
A szafirki nie tylko są śliczne, ale jeszcze pieknie pachną. Arielu, doceniasz także ich zapach?
Poluję z aparatem na następne kwiatki. Pojawiły się pierwsze kwiaty moich tulipanków botanicznych! (Corsage ;))Wkrótce zrobię im zdjęcia ( i nie tylko im). Już się nie mogę doczekać!
- Wisienka
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 lis 2006, o 11:45
Piękną wiosnę masz już w ogrodzie Izo! Szczęściara jesteś, że na codzień możesz się nią cieszyć!
Pigwowiec ma różowe kwiaty czy pomarańczowe ? Widuję gdzieniegdzie krzewy o pomarańczowych kwiatkach i niestety nie wiem, jak się nazywają
Pochodziłam sobie znowu trochę po Twoim ogrodzie i natknęłam się na taką obietnicę:
Pigwowiec ma różowe kwiaty czy pomarańczowe ? Widuję gdzieniegdzie krzewy o pomarańczowych kwiatkach i niestety nie wiem, jak się nazywają
Pochodziłam sobie znowu trochę po Twoim ogrodzie i natknęłam się na taką obietnicę:
Będę więc czekać na zdjęcia!!!chatte pisze:Taki szpaler krzewów mam też przed domem, ale posadziłam je już w odległości ok. 1m od ogrodzenia. Na razie jeszcze nie są zbyt wysokie, ale za rok, dwa powinny już zakryć siatkę.
Wiosną zrobię im zdjęcia
Pozdrawiam serdecznie
-