Identyfikacja kaktusów i sukulentów Cz.1
To Pachypodium lamerei,inaczej palma madagaskarska.O jej liście się nie martw,wyrosną jej następne.Najważniejsze by miała dużo światła.Podlewanie tak jak kaktusów,tzn.skromne,lepiej mniej niż za dużo.O ile to możliwe,latem wystawiaj ją na świeże powietrze.
O,kurczę,Kasia była szybsza
O,kurczę,Kasia była szybsza
Pozdrawiam,Władek.
Wykształcenie - coś, co mądremu mówi, jak mało wie, natomiast głupiemu, jak wiele potrafi. (J. Tuwim)
Wykształcenie - coś, co mądremu mówi, jak mało wie, natomiast głupiemu, jak wiele potrafi. (J. Tuwim)
Grubość pnia zależy od natężenia oświetlenia.Im więcej słońca,tym pień będzie
grubszy.Dokładnie to widać na przykładzie obu roślin,ten po lewej miał zdecydowanie
mniej światła od tego po prawej.
grubszy.Dokładnie to widać na przykładzie obu roślin,ten po lewej miał zdecydowanie
Pozdrawiam,Władek.
wszystko jasne....Grzdyl pisze:Grubość pnia zależy od natężenia oświetlenia.Im więcej słońca,tym pień będzie
czyli palma powinna być tęższa jak będzie stała w miejscu jasnym...
czeka mnie znalezienie dla niej innego miejsca...
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Może E. infasta?
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zgadza się euphorbia mammillaris.
Mam szczepki i jednej i drugiej, od niedawna i źle nazówki włożyłam stąd ta pomyłka sorry
Mam szczepki i jednej i drugiej, od niedawna i źle nazówki włożyłam stąd ta pomyłka sorry
Moje doniczkowce i sukulenty
Co to za kaktus ?
http://img23.imageshack.us/img23/9310/sv105114.jpg
Jest to roślinka użytkownika P.K ale może będzie moja
http://img23.imageshack.us/img23/9310/sv105114.jpg
Jest to roślinka użytkownika P.K ale może będzie moja