Cztery pory roku w moim ogrodzie cz.1
- judyta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Januszu.
Zrobiłam sobie wycieczkę po Twoim ogrodzie. Jestem zachwycona historycznym lilakiem, hortensjami i hostami.
U Ciebie widać już wiosnę, u mnie rośliny jeszcze smacznie śpią. Czekam z niecierpliwością, aż się przebudzą, bo też już mam dosyć tej szarzyzny
Co Ty szepczesz swemu powojnikowi, że tak pięknie kwitnie?
Zrobiłam sobie wycieczkę po Twoim ogrodzie. Jestem zachwycona historycznym lilakiem, hortensjami i hostami.
U Ciebie widać już wiosnę, u mnie rośliny jeszcze smacznie śpią. Czekam z niecierpliwością, aż się przebudzą, bo też już mam dosyć tej szarzyzny
Co Ty szepczesz swemu powojnikowi, że tak pięknie kwitnie?
serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
- drozd
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Chyba za wcześnie zacząłem cieszyć się wiosną, bo dziś wietrznie snieg pada i nie chce się wyjść z domu. Każdy chyba ma dość tej zimy. Z zazdrością patrzę na zachodnią część Polski gdzie pokazują temp. do 10*C i słońce." Takim to dobrze" ale za to w lecie 30*C to u nas normalka i to długo.
Judyto powojników takich dużych miałem dwa. Jeden w środku lata zaczął więdnąć i w ciągu tygodnia zginął. Drugi też podobnie zaczął więdnąc ale podłałem go środkiem Brawo i jakoś przetrwał do zimy. Zobaczymy jak przetrwa zimę. Posadziłem też młodego z tej odmiany ale trzeba 6-7 lat by dorównał poprzednikom. Wczoraj przeszedłem się po ogrodzie i zauważyłem pierwsze straty. Nornice, których nie było kilka lat dały o sobie znać i wyżarły mi trochę roślin
Judyto powojników takich dużych miałem dwa. Jeden w środku lata zaczął więdnąć i w ciągu tygodnia zginął. Drugi też podobnie zaczął więdnąc ale podłałem go środkiem Brawo i jakoś przetrwał do zimy. Zobaczymy jak przetrwa zimę. Posadziłem też młodego z tej odmiany ale trzeba 6-7 lat by dorównał poprzednikom. Wczoraj przeszedłem się po ogrodzie i zauważyłem pierwsze straty. Nornice, których nie było kilka lat dały o sobie znać i wyżarły mi trochę roślin
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- judyta
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
W tym roku i ja mam problem z nornicami. Do tej pory miedzy nami było zawieszenie broni, ale odkąd zabrakło kocich strażników porządku gryzonie zaczęły sobie za bardzo pozwalać Zeżarły mi krokusy posadzone jesienią
P.S.
P.S.
serdecznie pozdrawiam, judyta.
- drozd
To przykre. Te małe potworki korzystają z korytarzy kretow i dlatego szybko przemieszczaja się z ogrodu do ogrodu. Stosowałem preparat Norat przez kilka lat jesienią. Wsypywałem we wszystkie otwory jakie były w ogrodzie i miałem spokój. Ubiegłej jesieni przegapiłem i tego są skutki. Najbardziej boję sie o lilie ale w pobliżu nie widać korytarzy. Na razie wyżarły mi jedno gniazdo przebiśniegów, jedno szafirków arm. i kilka bylin.
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Januszu .
Zajrzałam z ciekawości spodziewając się kolejnego fajnie urządzonego ogrodu a zastałam raj dla roślin.Co robisz ze tak pięknie sie rozrosły?
Twój lilak powinien mieć status Pomnika Przyrody .
A prymule-czytałam ze one lubią zanikać a twoje na zieloną trawkę poszły .
Nie mogę doczekać się wiosny u ciebie .
Zajrzałam z ciekawości spodziewając się kolejnego fajnie urządzonego ogrodu a zastałam raj dla roślin.Co robisz ze tak pięknie sie rozrosły?
Twój lilak powinien mieć status Pomnika Przyrody .
A prymule-czytałam ze one lubią zanikać a twoje na zieloną trawkę poszły .
Nie mogę doczekać się wiosny u ciebie .
- Ania Kropelka
- Od: 19 lut 2009, o 08:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- drozd
Witam Agnieszko, Aniu!
Miło Was gościć w moim ogrodzie.
Agnieszko To wszystko samo rośnie na naszej hrubieszowskiej ziemi. Ja czasami przeszkadzam coś usuwając. jak np. pierwiosnki, które się sieją coraz bardziej wydając kolejne mieszańce, czasami nawet ciekawe.
Nie wstawiam już starych zdjęć czekam na nowe. Myślę, że też Was zaciekawią. Snieg nareszcie stopniał i już pokazują się pierwsze oznaki wiosny. Do miłego spotkania już niedługo
Miło Was gościć w moim ogrodzie.
Agnieszko To wszystko samo rośnie na naszej hrubieszowskiej ziemi. Ja czasami przeszkadzam coś usuwając. jak np. pierwiosnki, które się sieją coraz bardziej wydając kolejne mieszańce, czasami nawet ciekawe.
Nie wstawiam już starych zdjęć czekam na nowe. Myślę, że też Was zaciekawią. Snieg nareszcie stopniał i już pokazują się pierwsze oznaki wiosny. Do miłego spotkania już niedługo