Storczyki Storczykowej
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Storczykowa
- Anusska
- 1000p
- Od: 10 paź 2008, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No widzisz, jednak marzenia sie spełniająStorczykowa pisze:kupiłam w biedronce. a biały rzeczywiście jest wielkokwiatowy, ale dopiero się rozwija. ma 1 otwarty kwiat i 6 pąków. jest inny niż mój drugi biały. tamten miał dużo kwiatków, ale mniejsze i miały (a właściwie mają, bo jeszcze trochę się zostało) trochę inny kształt.
-
- 100p
- Od: 29 sty 2008, o 16:51
Storczykowa pisze:bo na przykład paczka mogłaby się zgubić albo coś... ale jak dojdą, to napisz. mam nadzieję, że będą ładne i zdrowe i że będzie im u mnie pasować.Rafael1979 pisze:Storczykowa dlaczego piszesz, ze Vandy moga nie dotrzec? Wiesz cos czego ja nie wiem?
nawet nie strasz!!! paczka na szczescie ubezpieczona...
- Storczykowa
jak dotąd tylko raz zamawiałam coś z internetu. też Vandę (tą żółtą), mam ją już prawie 3 lata, ale od chwili zamówienia czekałam z pół roku aż mi przyślą. zamawiałam ją na orchidarium. w sumie zamawiałam co innego, ale tamta roślina uschła i przysłali mi Vandę. Nie wiem, jak będzie z tymi Vandami. ale mam nadzieję, że dotrą całe.
co do marzeń, te najważniejsze jeszcze się nie spełniły, ale mam nadzieję, że choć częśc spełni się na wystawie.
co do marzeń, te najważniejsze jeszcze się nie spełniły, ale mam nadzieję, że choć częśc spełni się na wystawie.
-
- 100p
- Od: 29 sty 2008, o 16:51
jak dotąd tylko raz zamawiałam coś z internetu. też Vandę (tą żółtą), mam ją już prawie 3 lata, ale od chwili zamówienia czekałam z pół roku aż mi przyślą. zamawiałam ją na orchidarium. w sumie zamawiałam co innego, ale tamta roślina uschła i przysłali mi Vandę. Nie wiem, jak będzie z tymi Vandami. ale mam nadzieję, że dotrą całe.
Uschla u Ciebie czy w tej polrocznej podrozy?
- Storczykowa
ta co zamówiłam uschła zanim została do mnie wysłana i przysłali mi Vandę.Rafael1979 pisze:jak dotąd tylko raz zamawiałam coś z internetu. też Vandę (tą żółtą), mam ją już prawie 3 lata, ale od chwili zamówienia czekałam z pół roku aż mi przyślą. zamawiałam ją na orchidarium. w sumie zamawiałam co innego, ale tamta roślina uschła i przysłali mi Vandę. Nie wiem, jak będzie z tymi Vandami. ale mam nadzieję, że dotrą całe.
Uschla u Ciebie czy w tej polrocznej podrozy?
ciekawe, czy te Vandy od ciebie będą u mnie rosły. ale wyślij mi 2 różne. mają napisane nazwy? jak tak, to podaj kilka z nich.
a Phalaenopsisy mają się ok. ten nowy biały zaczął otwierać pąka. obecnie kwitnie ok. 13 Phal.
- Storczykowa
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Już osłaniasz od słońca u mnie w sumie też mocno grzeje ale dosyć krótko, ok godziny na jednego storczyka, potem słońce przechodzi dalej najgorzej będzie w czerwcu bo świeci ok 3-4 godzin na wszystkie w zeszłym roku stawiałam kartki papieru między szyby a roślinki
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa
- Storczykowa
u storczyków ok. biały ma już 3 kwiaty otwarte. jak otworzy wszystkie, może znowu zrobię mu zdjęcia. na razie nie rosną żadne nowe pędy, ani na V. , ani na Phal. tylko pomarańczowy ma już pąki na pędzie, który puścił w tym roku. pęd jest wyjątkowo krótki (jest ok. 2 razy krótszy od tych starych, ma nie więcej niż 22 cm, a te stare mają ze 40), ale ma kilka pąków. nie ma nowych pędzików, ale kwitną niektóre z tych kupionych niedawno i niektóre z tych, co zakwitły u mnie na początku tego roku. pewnie sporo pędów będzie jesienią. wtedy rośnie najwięcej.
- Storczykowa