Datura-wszystko o niej,praktyczne porady cz.1(11.2008-06.2011)
-
- 50p
- Od: 24 wrz 2008, o 23:45
- darla80
- 1000p
- Od: 29 sie 2008, o 10:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje sadzonki stoją w temperaturze około 15 stopni,niedaleko okna i świetnie się rozwijają(nie wybiegają za mocno i mają ciemnozielone liście).Łatwiej będzie je zahartować,niż gdyby stały w pokoju na górze.
Jeśli interesują Cię łososiowe i żółte zapraszam na PW
Jeśli interesują Cię łososiowe i żółte zapraszam na PW
Pozdrawiam serdecznie. Darla
"Wymienię/Sprzedam/Kupię-Fiołki odmianowe i nie tylko... ;)"
"Zapraszam do swojego ogrodu -darla80" "Moje Storczyki"
Witajcie
Jestem tu po raz pierwszy, no i po raz pierwszy mam kontakt z daturą. Moja przygoda zaczęła się wiosną tamtego roku, kiedy to na allegro zamówiłam sobie brugmansja sanguinea - czerwoną daturę. Na trzy ziarenka jedno mi wzeszło. I tak rosło, rosło, aż się zorientowałam, że trochę wybujało (120 cm). Moja wina, odtawiłam daturę za daleko od okna . W styczniu tego roku postanowiłam obciąć czubek i o dziwo ładnie odbiła. Ale martwię się jednak, bo zdrewniała część jest bardzo cieniutka.
Dzięki , mogę teraz na waszych przykładach trochę się podszkolić. Też spróbuję z sadzonkami w słoiczkach. Może coś z tego wyjdzie.
Pozdrawiam cieplutko wszystkich miłośników.
Jestem tu po raz pierwszy, no i po raz pierwszy mam kontakt z daturą. Moja przygoda zaczęła się wiosną tamtego roku, kiedy to na allegro zamówiłam sobie brugmansja sanguinea - czerwoną daturę. Na trzy ziarenka jedno mi wzeszło. I tak rosło, rosło, aż się zorientowałam, że trochę wybujało (120 cm). Moja wina, odtawiłam daturę za daleko od okna . W styczniu tego roku postanowiłam obciąć czubek i o dziwo ładnie odbiła. Ale martwię się jednak, bo zdrewniała część jest bardzo cieniutka.
Dzięki , mogę teraz na waszych przykładach trochę się podszkolić. Też spróbuję z sadzonkami w słoiczkach. Może coś z tego wyjdzie.
Pozdrawiam cieplutko wszystkich miłośników.
- darla80
- 1000p
- Od: 29 sie 2008, o 10:18
Czy kwitła Ci w zeszłym roku?
Pozdrawiam serdecznie. Darla
- iwika
- 500p
- Od: 17 paź 2006, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
hej dziewczyny ja już nie moge się doczekać lata jak wszystkie datury zakwitną
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Mój prawie ogród - Iwika
- iwika
- 500p
- Kontakt:
Moje datury mają się b. dobrze już przygotowane na wyjście z piwnicy . Teraz tylko czekać na wiosne:)
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Mój prawie ogród - Iwika
- andrzej1050
- 500p
- Od: 4 lip 2007, o 17:44
Witam,
Co prawda wiosny jeszcze nie widać za bardzo, ale już postanowiłem budzić moja daturę. Wyniosłem ją z piwnicy i postawiłem przy oknie i zacząłem podlewać - a dzisiaj po raz pierwszy podsypałem ją azofoskę. Liście już powoli zaczynają jej rosnąć. Zamierzam nawozić roślinkę azofoską co tydzień (chyba nędzie OK) i z początkiem maja wystawić do ogrodu.
Jak najbardziej serdecznie
Co prawda wiosny jeszcze nie widać za bardzo, ale już postanowiłem budzić moja daturę. Wyniosłem ją z piwnicy i postawiłem przy oknie i zacząłem podlewać - a dzisiaj po raz pierwszy podsypałem ją azofoskę. Liście już powoli zaczynają jej rosnąć. Zamierzam nawozić roślinkę azofoską co tydzień (chyba nędzie OK) i z początkiem maja wystawić do ogrodu.
Jak najbardziej serdecznie
Serdecznie pozdrawiam
Andrzej
Andrzej
- iwika
- 500p
- Kontakt:
Tylko ostrożnie z tą azofoską ja też zaczełam ale zaczynam od b. małych ilości które powoli zwiększam
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Mój prawie ogród - Iwika