Perukowiec (Cotinus ) wymagania,cięcie,przesadzanie
Perukowiec (Cotinus ) wymagania,cięcie,przesadzanie
Może ktoś wie kiedy pojawią się pierwsze pąki perukowca na razie jest goły, a może się nie przyjął posadziłam go w zeszłym roku.
moje roślinki moja radośc
- diya3
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 26 sty 2007, o 14:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
perukowiec
witaj!
u nas zaczynają się pojawiać nieśmiało pączki liści na odmianie o czerwonym ubarwieniu,perukowiec rośnie w b.słonecznym miejscu i posadziliśmy go 2 lata temu
ewa
u nas zaczynają się pojawiać nieśmiało pączki liści na odmianie o czerwonym ubarwieniu,perukowiec rośnie w b.słonecznym miejscu i posadziliśmy go 2 lata temu
ewa
- paco
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 gru 2006, o 20:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Perukowiec Podolski
Mój na niektórych gałęziach ma już pierwsze listki, ale rośnie w zacisznym miejscu i w pełnym słońcu. Jeszcze jest na to czas - spokojniejolanda pisze:może ktoś wie kiedy pojawią się pierwsze pąki perukowca na razie jest goły, a może się nie przyjął posadziłam go w zeszłym roku.
Andrzej.
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
perukowiec
I mój perukowiec ruszył! Są pączki! Ale na Kaszubach zapowiadają przymrozki przez najbliższe noce- czy to mu nie zaszkodzi?
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- paco
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 gru 2006, o 20:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Perukowiec Podolski
Pewnie się zdziwisz, ale wcale o niego nie dbam
Został posadzony na tym miejscu chyba cztery lata temu, jako już dwu- trzy letnia sadzonka.
W momencie wsadzania, dostał obornik, dwa lata temu nawóz wieloskładnikowy (chyba Polifoska) i tak sobie rośnie. Przez pierwsze dwa lata, obcinałem go dość mocno aby się rozkrzewił - u podstawy wygląda teraz tak:
W tym roku muszę, go już przyciąć gdyż najwyższe gałęzie sięgają 4 m wysokości i rozrósł się aż na 4 m szerokości, ale to dopiero jak przekwitnie - teraz wygląda tak:
Został posadzony na tym miejscu chyba cztery lata temu, jako już dwu- trzy letnia sadzonka.
W momencie wsadzania, dostał obornik, dwa lata temu nawóz wieloskładnikowy (chyba Polifoska) i tak sobie rośnie. Przez pierwsze dwa lata, obcinałem go dość mocno aby się rozkrzewił - u podstawy wygląda teraz tak:
W tym roku muszę, go już przyciąć gdyż najwyższe gałęzie sięgają 4 m wysokości i rozrósł się aż na 4 m szerokości, ale to dopiero jak przekwitnie - teraz wygląda tak:
Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Nasz ogród,
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 maja 2006, o 19:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przepiękny. W takim razie swojego też muszę pociąć. Mam go kilka lat, ale przycięłam dopiero w zeszłym roku, po tym jak przemarzł. Wystarczyło kilka tygodni by powrócił do swego poprzedniego stanu. Kwitnie obficie, ale peruki ma ledwie widoczne. Tak wyglądał latem zeszłego roku:
Dziel się swoją wiedzą. To sposób na osiągnięcie nieśmiertelności.
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
u mnie w tamtym roku podmarzł trochę, ale w tym roku nie ma jeszcze pączków. Martwię się o niego, a zima była łagodna.
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...