Magnolia - kiedy zdjąć okrycie
Wiosna ! - Kiedy odkryć magnolię i inne ?
Witam,
mam pytanie do znawcow - czy to juz ? Robi sie bardzo cieplo, czy odkryc moje drzewka ? Jak zabezpieczyc sie przed przymrozkami w nocy ewentualnymi ? Zakrywac, odkrywac ?
Pomozcie
Klaudia
Proszę pisać poprawną polszczyzną. Dziękuję !
Admin
mam pytanie do znawcow - czy to juz ? Robi sie bardzo cieplo, czy odkryc moje drzewka ? Jak zabezpieczyc sie przed przymrozkami w nocy ewentualnymi ? Zakrywac, odkrywac ?
Pomozcie
Klaudia
Admin
JJ
jednak tarnow i tak jest cieplejszy http://interia360.pl/artykul/zostalo-ud ... iepla,2316
Admin
PS. ostatnie ustne ostrzeżenie..
Admin
PS. ostatnie ustne ostrzeżenie..
JJ
Sądzę, że niccc jednak nie ironizował. Ja bym raczej powiedział, że to rejon wyjątkowych ekstremów zimowych i letnich. Owszem mieszkamy w rejonie gdzie docierają wyjątkowo surowe zimy kontynentalne ale Kotlina Sandomierska a szczególnie jej zachodnia część na linii Tarnów, Dębica i Mielec ma wyjątkowo ciepłe lata i największe natężenie promieniowania słonecznego w Polsce, można się o tym przekonać analizując dane SAT (Suma aktywnych temperatur), wykorzystywane szczególnie przez winiarzy, otóż ich suma dla tamtego rejonu to około 2800-2900°C czyli wartość zbliżona do Nadrenii i Szampanii. Okres wegetacji jest tutaj bardzo długi.hanka55 pisze:w odróżnieniu od polskiej " Kalifornii" czyli " ściany zachodniej" , gdzie klimatyczne lato trwa nawet 5 miesięcy
Magnolia - kiedy zdjąć okrycie
Witam,
Pod koniec jesieni okryłam magnolię (została posadzona w zeszłą wiosnę) agrowłókniną (górna część) korzenie kora.
Kiedy mogę zdjąć okrycie? Nie chcę aby przemarzła.
Pod koniec jesieni okryłam magnolię (została posadzona w zeszłą wiosnę) agrowłókniną (górna część) korzenie kora.
Kiedy mogę zdjąć okrycie? Nie chcę aby przemarzła.
Pozdrawiam,
Lea
Lea