Wanda w podłożu i nie tylko
- Danutka55
- 1000p
- Od: 5 lut 2009, o 17:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu jedna z moich wand wyraźnie rośnie;widać to po liściu sercowym,który przy zakupie miał wyraźne zagięcie,które wyciągnęło się do góry jakieś 1,5cm.Ale zastanawia mnie inna wanda,której liście nie są rozłożone tak jak w pozostałych.Jaka może być tego przyczyna?Trochę mnie to martwi.A pędów kwiatowych póki co nie widać.Chyba jeszcze za wcześnie.
Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Danutka55
- 1000p
- Od: 5 lut 2009, o 17:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mariusz ja też widziałam te wandy w Magnolii;jedna fioletowo -niebieska,druga biała z różem w kropki.Ta ostatnia miała na liściach czarne plamy.Nacieszyłam tylko oczy pięknymi kwiatami,bo i cena nie dla mnie. No i jeszcze te plamy,które chyba nic dobrego nie wróżą.
Axela tyle pięknych różnokolorowych wand w jednym miejscu,zrobiło na mnie niesamowite wrażenie ;:8 Czy te koszyki z węgla drzewnego ,o których wspomniałaś wypełnione są jakimś podłożem?
Axela tyle pięknych różnokolorowych wand w jednym miejscu,zrobiło na mnie niesamowite wrażenie ;:8 Czy te koszyki z węgla drzewnego ,o których wspomniałaś wypełnione są jakimś podłożem?
- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Leśny Duchu i Jolu- mam pytanie do Was obu o to obcinanie korzonków. U mnie też część jest takich ciemnych, obumarłych (choć jak wyschną robią się jasne) i też chciałabym to obciąć- pytanie ile wystarczy potem zrobić przerwy w moczeniu vandy i czy trzeba te korzonki zasuszać węglem?
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
nie, jest to malutka doniczka wypelniona tylko weglem drzewnym , a czesto robia z drutu koszyczki i wypelniaja weglem i to wszystko, korzenie i tak musza wystawac, wtedy widac w jakim sa stanie. tylko tam korzenie sa potezne bo cieplo i parno. wiec dla nich raj
ja rownierz jak kupowalam to byly w doniczkach z weglem i tak je trzymam do dzis. wegiel bardziej przepuszcza popwietrze i mniej chlonie wody jak kora..
tak mysle..
ja rownierz jak kupowalam to byly w doniczkach z weglem i tak je trzymam do dzis. wegiel bardziej przepuszcza popwietrze i mniej chlonie wody jak kora..
tak mysle..