Wszystko o... pomidorach. - 1 i 2cz.(07.10.07-30.12.09)
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A ile podlewacie Wasze pomidory?
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- marcel18_1988
- 50p
- Od: 21 mar 2009, o 23:28
mam do was pytanie co robicie ze wasze pomidory są takie ładne ??... ja u siebie w szklarence wymieniam ziemię pod każdy krzaczek idzie torf z ogrodniczego by na początku miały dobry start ziemia też niezła do tego na jesieni nawóz od gołębi ojczulka, podlewane są często, wycinane dziki, prowadzone na jeden pęd... więc nie wiem co jeszcze mogę zrobić....:/
- marcel18_1988
- 50p
niestety są małe oraz po jakimś czasie zaczynają gnić na krzakach, a do tego jeśli już dojrzewają to wszystkie na raz i potem albo pojedyńcze i gniją na krzakach :/ sam już nie wiem :/ na początku w tamtym roku poszły jak szalone pięknie wyglądały grube zielone krzaczki jednak bardzo wysoko pierwsze grona i ogólnie duża odległość między gronami :/ a kupuję sadzonki od sprawdzonych i u znajomego ładnie owocuję te same sadzonki a u mnie coś nie tak :/Tula pisze:Może sprecyzuj, czego im brakuje wg Ciebie? Są małe? Chorują? Są niesmaczne?
- Tula
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2009, o 15:00
Ja bym pomyślała, że mogą mieć zbyt mokro i za dużo azotu. Ale proponuję zapytać Tadeusza - o pomidorach to chyba wszystko wie. To jego wątek : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19188
Dopisane:
O, Kozula Chyba się stuknęłyśmy czołami nad klawiaturą
Dopisane:
O, Kozula Chyba się stuknęłyśmy czołami nad klawiaturą
- marcel18_1988
- 50p
- marcel18_1988
- 50p
- maryann
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 wrz 2007, o 14:31
Odmiany! Gatunek jest zawsze ten sam Lycopersicon esculentum. Uprawiaj normalnego pomidora- nie dwumetrowe giganty(odm. Julia czy Faustyna- mialem takie i faktycznie miesiąc mogą leżec i są twarde) czy o innych nietypowych cechachabeille pisze: kwestia gatunku
Jeśli na dodatek(jak piszesz) gniją i na raz dojrzewają, to jakby miały za ciepło, za wilgotno- czyli brak albo za słabe wietrzenie.marcel18_1988 pisze: poszły jak szalone pięknie wyglądały grube zielone krzaczki jednak bardzo wysoko pierwsze grona i ogólnie duża odległość między gronami
Tyle z patrzenia na ładnego,
co ze słuchania mądrego.
(Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Oslo w 2015 roku wykazały, że mózg uwalnia dopaminę do naszego organizmu, kiedy patrzymy na coś przyjemnego)
co ze słuchania mądrego.
(Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Oslo w 2015 roku wykazały, że mózg uwalnia dopaminę do naszego organizmu, kiedy patrzymy na coś przyjemnego)