Storczyki Storczykowej

Awatar użytkownika
gosia2501
200p
200p
Od: 28 lut 2008, o 15:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wszystkich interesują Vandy, a ja chętnie zobaczyłabym zdjęcia Tolumni, o których piszesz, że posiadasz i mogą to być nawet zdjęcia nie kwitnących okazów. Zaintrygowałaś mnie, ponieważ w Polsce są niemal nie do dostania, nawet na wystawach i najczęściej sprowadza się je ze Stanów. Nie stać mnie na razie na związany z tym wydatek, toteż chętnie popatrzę na Twoje. Dziwi mnie tylko, że kąpiesz takie maleństwa , to chyba jest trudne, pomijając fakt, że właściwie zakazane. Tolumnie lubią suszę i jedyne co to spryskuje się ich korzonki raz na kilka dni. I jeszcze jedno mi się nie zgadza, 20. 09. 2008 napisałaś: "Tolumnia puszcza nową pseudobulwę.." jakim cudem?? Piszesz, że to takie małe Oncidia. Fakt, jeszcze niedawno były zaliczane do rodziny Oncidium, ale poza rozmiarami posiadają jedną podstawową różnicę Tolumnie nie posiadają pseudobulw. Dlatego w celach poglądowych poproszę o zdjęcia w perspektywie Twoich Tolumni, tak, żeby widoczne były i liście i korzonki, kwiaty mniej mnie interesują. Chciałabym również wiedzieć, jak duże masz te roślinki.
Pozdrawiam Gosia
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ja też chętnie zobaczę te trudno dostępne storczyki.... :roll:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

gosia2501 pisze:Wszystkich interesują Vandy, a ja chętnie zobaczyłabym zdjęcia Tolumni, o których piszesz, że posiadasz i mogą to być nawet zdjęcia nie kwitnących okazów. Zaintrygowałaś mnie, ponieważ w Polsce są niemal nie do dostania, nawet na wystawach i najczęściej sprowadza się je ze Stanów. Nie stać mnie na razie na związany z tym wydatek, toteż chętnie popatrzę na Twoje. Dziwi mnie tylko, że kąpiesz takie maleństwa , to chyba jest trudne, pomijając fakt, że właściwie zakazane. Tolumnie lubią suszę i jedyne co to spryskuje się ich korzonki raz na kilka dni. I jeszcze jedno mi się nie zgadza, 20. 09. 2008 napisałaś: "Tolumnia puszcza nową pseudobulwę.." jakim cudem?? Piszesz, że to takie małe Oncidia. Fakt, jeszcze niedawno były zaliczane do rodziny Oncidium, ale poza rozmiarami posiadają jedną podstawową różnicę Tolumnie nie posiadają pseudobulw. Dlatego w celach poglądowych poproszę o zdjęcia w perspektywie Twoich Tolumni, tak, żeby widoczne były i liście i korzonki, kwiaty mniej mnie interesują. Chciałabym również wiedzieć, jak duże masz te roślinki.
moją Tolumnię kupiłam 3 lata temu, obecnie mam 2, bo się rozrosła i ją podzieliłam. uprawiam ją przymocowaną do kawałka gałęzi. moczę je zwykle wtedy co Vandy. może nie mają pseudobulw, w każdym razie miałam na myśli że puszczają odrost. na wystawach widywałam Tolumnie. moje niestety nigdy mi nie kwitły, a bardzo chciałabym zobaczyć jej kwiaty. jak będę robić zdjęcia, to zrobię też Tolumniom. są bardzo malutkie i ślicznie wygladałyby z kwiatkami. moją kupiłam przekwitniętą, na wystawach były kwitnące, ale nie wiem po ile. jak zrobię zdj. to wstawię. może zrobię dzisiaj, ale niczego nie obiecuję.
Awatar użytkownika
Jolusia
1000p
1000p
Od: 25 gru 2008, o 19:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Storczykowa zrobienie zdjec zajmuje 5 minut, wiec biez sie do roboty i röb fotki :lol:
Pozdrawiam Jolanta
Storczyki Jolanty

:wit
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mogę spróbować, ale nie wiem, czy dobrze wyjdą. jak dobrze, to mogę zrobić i wstawić. jak źle, zaczekam do jutra.
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

To postaraj się żeby wyszły dobrze ;:6
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

a może w ogóle ich nie wstawię. bo was i tak to nie obchodzi, tylko szukacie okazji by o mnie coś niemiłego powiedzieć. jestem jaka jestem, wam pozostaje tylko to zaakceptować albo nie czytać moich postów.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45

Post »

Dusia mam niedyskretne pytanie. Ile masz lat ;:88
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Rafael1979
100p
100p
Od: 29 sty 2008, o 16:51

Post »

Storczykowa nie o to chodzi... Jeśli ktoś prosi o zdjęcia to po to by je zobaczyć, a jeśli ma ktoś nie czytać Twoich postów po prostu ich nie pisz w innych watkach, bo tylko je zaśmiecasz...
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dajcie mi już spokój. wszystkiego się czepiacie. znajdźcie sobie kogoś innego do czepiania się, może ktoś inny was posłucha. mnie nie uda wam się smienić. mam taki charakter jaki mam, lubię narzekać i mieć swoje zdanie, ale wam nic do tego. zajmijcie się sobą, mi dajcie spokój. zauważyłam, że jestem ulubionym tematem rozmów. nie chcę tego. nie moja wina, że mam taki charakter i wszystkich do siebie zrażam. taka już jestem. nie zmuszam was, byście czytali moje posty, lubili mnie i uprawiali storczyki tak, jak piszę. ja opisuję tylko moje sposoby uprawy.
Rafael1979
100p
100p
Od: 29 sty 2008, o 16:51

Post »

Oj bardzo przepraszam, kto tu jest chamski??

Jeśli masz zamiar polemizować to w swoim wątku, a nie zaśmiecać watek z założenia merytoryczny!!!
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

AnnaL pisze:Dusia mam niedyskretne pytanie. Ile masz lat ;:88
Właśnie powtórzę za Anną: Ile masz lat :?: :roll:
No, chyba, że to tajemnica........ :wink:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rafael1979 pisze:Oj bardzo przepraszam, kto tu jest chamski??

Jeśli masz zamiar polemizować to w swoim wątku, a nie zaśmiecać watek z założenia merytoryczny!!!
przecież to jest mój wątek. i nie piszę o postach na forum, ale na gg, gdzie mnie w podły sposób obgadujecie. wcale nie jesteście lepsi ode mnie. ja przynajmniej nie wypisuję o was takich rzeczy. jak nie chcesz mi wysyłać tych Vand, to nie musisz. trudno, może jeszcze kiedyś mi się jakieś trafią.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”