Siew,rozsada,pikowanie pomidorów cz.7

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tadeuszu jestem zachwycona widokiem Twojej szklarni i jej mieszkańcami :) I dziękuję za świetne porady jakich udzielasz :)
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

W czym uprawiać sadzonki pomidorków?
Proszę bardzo:
- Z czego cylindry do uprawy pomidorów?
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
robert45
200p
200p
Od: 6 mar 2006, o 12:56

Post »

adamlol pisze:jutro będe siał , ja sieję polne na przetwórstwo w tym roku się o 3 dni opóżniłem , bo są święta i ne będę pikował w święta ;) ja mam wczesne odmiany więc już w połowie czerwca będą owoce , a na początku lipca będzie wysyp i będą ;:8 konsumowane
Tylko pozazdrościć tak krótkiego cyklu uprawy(od posiania do zbiorów),ale to wielkopolska.U Was zawsze wiosna jest wcześniej i temperatura zawsze wyższa.
U nas na południu polski jeszcze zima ,przed chwilą gęsto sypał śnieg.
Awatar użytkownika
adamlol
200p
200p
Od: 25 sty 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

u mnie dziś pada śnieg , na początku czerwca zawsze się znajdzie kilka pomidorków na kolację ;)
Smolkus1993
200p
200p
Od: 14 lis 2007, o 14:21

Post »

a tak wyglądają moje pomidorki wydaje mi się że wolno rosną oceńcie Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
elik_49
1000p
1000p
Od: 15 mar 2009, o 20:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Myślę że jeszcze zdążą urosnąć, moje są nieco wieksze ale na pewno poczekaj na wypowiedzi ekspertów w tej dziedzinie bo sama jestem ciekawa.
Podziwiam zeszłoroczne pomidory Tadeusza i mam pytanie, czym zasilać takie sadzonki aby je wzmocnić i nie uszkodzić :?: Są specjalne nawozy do rozsady, jeśli tak to jakie i jak często tym podlewać :?:
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20

Post »

SMOLKUS- Twoje pomidorki są piękne, zdrowe ,zielone, każdemu bym życzył takich sadzonek. To że małe, to nie problem, za parę dni zrobi się cieplej, i ruszą ze wzrostem. Jeżeli sadzonki są pikowane do dobrej ogrodniczej gleby ,zakupionej w sklepie, to nie ma najmniejszego powodu by je zasilać nawozami, w ostateczności, jeżeli sadzonki są "cherlawe" , można je zasilić nawozami w płynie, ale "chemii" nikomu by nie polecał do pomidorków które sami zamierzamy zjeść.
Awatar użytkownika
Rysiul
100p
100p
Od: 14 maja 2006, o 19:09

Post »

Moje wyglądają zdechlakowato przez tą pogodę, już pisałem zresztą. Na szczęście od weekendu ponoć ma być ładnie.

Obrazek

Ja swoje popikowane zawsze podlewam biohumusem w dalszym okresie życia, jak są już wielkie, wcześniej nie ma potrzeby, jeden mały pomidorek nie wyjałowi doniczki ziemi ani w tydzień ani w dwa...
Awatar użytkownika
arisza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2009, o 10:44

Post »

Moje również są malutkie.... :cry: Tadeuszu napisz proszę,kiedy wysiałeś swoje pomidory i czy je doświetlasz(doświetlałeś)?? Są takie duże i ładne :)
Agnieszka
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 mar 2009, o 20:39

Post »

Przez ten brak słońca za oknem moje pomidorki jeszcze nawet nie są zdatne do pikowania, inne które dopiero wzeszły są marne, w dodatku wczoraj zawiozłam wszystkie sadzonki do domu na naszej działce budowlanej - papryki w połowie padły przez noc - przywiozłam wszystko z powrotem do domu (dziwne bo temp. nie spada wewnątrz domu na działce poniżej 5 stopni i myślałam że nic im nie będzie). Pomidory jakoś stoją teraz, papryki powstają z martwych na kaloryferze - o dziwo ten sposób działa :) po raz kolejny mam więcej szczęścia jak rozumku :oops:
osu77
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 27 sty 2009, o 18:34

Post »

a tak wygladaja moje pomidorki :) wysialem 6 lutego i dzisiaj juz kilka poszlo do namiotu :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

jak na razie ,odpukac, zadnej chemi , zadnej profilaktyki , nic ... zobaczymy jak bedzie dalej :D
Awatar użytkownika
arisza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2009, o 10:44

Post »

:shock: :shock: :shock: masz ogrzewany ten namiot??? Podobno śnieg zapowiadają w Anglii ;)

Ładne pomidorki :D
Agnieszka
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
osu77
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 27 sty 2009, o 18:34

Post »

nawet nie rob jaj z tym sniegiem :D chyba bym sie zaplakal jakby im sie cos stalo hihi

nie , nie jest ogrzewany ale dobrze uszczelniony i temperatura nie spada ponizej 15 stopni ... a w dzien przy otwartych drzwiach jest 22 do 30 ...
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”