EM-Foto-Album/mikrobia/
- mikrobia
- 200p
- Od: 24 maja 2007, o 22:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Najlepszym ogrodnikiem jest natura. LD Probiotics apifarma.pl
EM-Foto-Album/mikrobia/
Kupię, sprzedam lub wymienię...
EM-Foto-Album/mikrobia/
- playmusicpl
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 15 mar 2009, o 11:13
Warto zacząć od siebie nie oglądając się na innych. Świat potrzebuje zmiany nastawienia do wielu kwestii chcąc by przyszłe pokolenia mogły cieszyć się zdrowiem weźmy np. EM, minie wiele lat zanim stanie się tak powszechny w każdym gospodarstwie domowym jak odbiornik TV a jednak są ludzie którzy mają cierpliwość ciągle od nowa tłumaczyć kolejnym ludziom o korzyściach płynących ze stosowania efektywnych mikroorganizmów. Ja mając 25 lat posadziłem wiele drzew a drewniany dom dopiero będę budować poza tym zajmuje się produkcją i sprzedażą sadzonek drzew iglastych. W przyszłości planuję kontynuować tą działalność z roku na rok zwiększając liczbę odmian oraz ogólną ilość roślin.
Bardzo ładne zdjęcia.
Pozdrawiam.
Bardzo ładne zdjęcia.
Pozdrawiam.
Kosmiczne prawo karmy w ogrodzie i w życiu.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mikrobio, bardzo mi się podoba Wasze ogrodzenie.Przyznam, że chciałabym żeby mój ogród był ozdobiony takim pieknym metalowym ogrodzeniem. Ciekawa jestem jak będzie wyglądac bramka. Zyczę Wam powodzenia w realizacji Waszych planów.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
- mikrobia
- 200p
- Kontakt:
To ja już wiem, dlaczego zależy Ci na tym, aby płoty i domy były drewniane :):)playmusicpl pisze:... zajmuje się produkcją i sprzedażą sadzonek drzew iglastych. W przyszłości planuję kontynuować tą działalność z roku na rok zwiększając liczbę odmian oraz ogólną ilość roślin.
...
Żartuję oczywiście,
Ja też planuję dużo nasadzeń, dlatego jeżeli masz w ofercie modrzewie - poproszę o kontakt na PW.
Bogusiu2, dla Ciebie bramka i brama....słabo widać, ale montaż w miejscu przeznaczenia planujemy dopiero pod koniec lata.
EM-Foto-Album/mikrobia/
EM-Foto-Album/mikrobia/
- Ania Kropelka
- Od: 19 lut 2009, o 08:11
- mikrobia
- 200p
- Kontakt:
A to już sławetna winnica - wiosenne prace...stan wyjściowy był istnym koszmarem - kilkuletnie, nigdy nie przycinane krzewy, łozy poprzyrastane do ziemi, wszystko splątane z trawą, z ziemi wychodziło po kilka pni....
Wszystko przycinam intuicyjnie, tzn. pozostawiam kawałek pnia: 50-70 cm (z 6-10 pni pozostawiam 3-4, ponieważ liczę się z tym, że część może być martwa), poza tym pozostawiam kilka przyciętych łóz aby w tym roku mogło dojść do owocowania...sama jestem ciekawa, co z tego wyjdzie
Wszystko przycinam intuicyjnie, tzn. pozostawiam kawałek pnia: 50-70 cm (z 6-10 pni pozostawiam 3-4, ponieważ liczę się z tym, że część może być martwa), poza tym pozostawiam kilka przyciętych łóz aby w tym roku mogło dojść do owocowania...sama jestem ciekawa, co z tego wyjdzie
EM-Foto-Album/mikrobia/
EM-Foto-Album/mikrobia/
-
- Od: 26 maja 2008, o 20:00
Śliczna bramka i bramka. Motywy nawiązują do winnicy. Będzie pięknie jak juz stanie całe ogrodzenie. Zyczę sukcesu z winnicą.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
- mikrobia
- 200p
- Kontakt:
Dzięki serdeczne,
o efektywnych mikroorganizmach i EM-Farming możecie przeczytać na naszym forum http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 46&start=0
Również na stronie www.em-farming.pl i www.em-world.pl oraz na stronach podanych w ww. temacie.
Zdjęcia wrzucam przez fotosik.
o efektywnych mikroorganizmach i EM-Farming możecie przeczytać na naszym forum http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 46&start=0
Również na stronie www.em-farming.pl i www.em-world.pl oraz na stronach podanych w ww. temacie.
Zdjęcia wrzucam przez fotosik.
EM-Foto-Album/mikrobia/
EM-Foto-Album/mikrobia/
- mikrobia
- 200p
- Kontakt:
EM-Foto-Album/mikrobia/
EM-Foto-Album/mikrobia/
-
- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Kontakt:
Witaj Microbio wiosennie
podziwiam prace w tak duzej winnicy ....piszesz ze obciełas a czy nawozisz? a jeśli tak to jak? i czy PODLEWASZ?........bo moje krzewy na stoku i mimo grubej pokrywy snieznej wszystko stopiło sie i spłyneło w mig ........czy winorosl potrzebuję duzo wody wiosna?
cmokasy z gór
podziwiam prace w tak duzej winnicy ....piszesz ze obciełas a czy nawozisz? a jeśli tak to jak? i czy PODLEWASZ?........bo moje krzewy na stoku i mimo grubej pokrywy snieznej wszystko stopiło sie i spłyneło w mig ........czy winorosl potrzebuję duzo wody wiosna?
cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- aguskac
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jestem pod wrażeniem Przepiękna brama, bardzo mi się podoba ornament. Winnica ech.. pomarzyć... ale bez ciężkiego sprzętu ani rusz!! Moja miniwinniczka dużo mniejsza, mam w niej zaledwie ok 50 krzewów w 20 odmianach (deserowe) no i kolejne 50 to ukorzenione tej wiosny sadzonki Ale na tym koniec.. nie mam pola, a tylko wiejskie podwórko.
Pokazywałam mężowi właśnie jak się sadzi świerki My robiliśmy to łopatologicznie, na szczęście tylko 10. Jakąś fajną masz odmianę, piękne grube igły.
Pokazywałam mężowi właśnie jak się sadzi świerki My robiliśmy to łopatologicznie, na szczęście tylko 10. Jakąś fajną masz odmianę, piękne grube igły.
- mikrobia
- 200p
- Kontakt:
Witajcie słonecznie ;:2
Są to świerki różnych odmian, rosły u nas od sadzonek kilkucentymetrowych, wsadzonych ponad 10 lat temu do gruntu i przesadzonych na nowe poletko w fazie 30-40 cm. Zero podlewania i nawożenia aż do przesadzenia na naszą działkę. Obecnie podlewamy je często, aby nie miały problemów z przyjęciem.
Natomiast winorośl jest zasilana na wiosnę skromną dawką (garstka na krzew) nawozu wieloskładnikowego. Zero podlewania od początku istnienia plantacji...być może dzięki temu koncentracja cukrów jest większa i owoce szybciej dojrzewają, ale nie mogę mówić o wielkich wydajnościach...
Są to świerki różnych odmian, rosły u nas od sadzonek kilkucentymetrowych, wsadzonych ponad 10 lat temu do gruntu i przesadzonych na nowe poletko w fazie 30-40 cm. Zero podlewania i nawożenia aż do przesadzenia na naszą działkę. Obecnie podlewamy je często, aby nie miały problemów z przyjęciem.
Natomiast winorośl jest zasilana na wiosnę skromną dawką (garstka na krzew) nawozu wieloskładnikowego. Zero podlewania od początku istnienia plantacji...być może dzięki temu koncentracja cukrów jest większa i owoce szybciej dojrzewają, ale nie mogę mówić o wielkich wydajnościach...
EM-Foto-Album/mikrobia/
EM-Foto-Album/mikrobia/