Siew,rozsada,pikowanie pomidorów cz.7

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
osu77
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 27 sty 2009, o 18:34

Post »

pewnie ze nie sa zle !!! moje koktajlowe tez tak wygladaly i tak sie przejolem ze poszedlem do sklepu kupic cos na choroby i mnie wysmiali :D

... no i mieli racje hehe wszystko doszlo do normy jak tylko wyszlo slonce ... :) bedzie ok

Osu, nie masz polskiej czcionki? Poczytaj tutaj: Każdy może mieć POLSKIE czcionki Nalewka
Awatar użytkownika
wronek89
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 12 mar 2006, o 13:40
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja posiałem wczoraj 8)
Awatar użytkownika
mommy_b
200p
200p
Od: 25 kwie 2008, o 19:47

Post »

Te moje to ogólnie są zdrowe itp., ale niektóre się wyciągnęły przez ten brak światła właśnie. No, ale nic ;liczę, że troszkę zmężnieją jak na dłużej słoneczko zawita.
Awatar użytkownika
Mateusz
100p
100p
Od: 13 lut 2008, o 10:07
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziękuję za miłe słowa :wink: . Wszystkim życzę także powodzenia w uprawie pomidorów:)
Krzysztof N
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 18:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tadeuszu witam ,powiedz mi czy pomidory w tych pojemnikach z foli razem do gruntu sadzić?
stocz
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 25 mar 2009, o 21:18

Post »

Witam,

posialem moje pomidorki tydzien temu - mam pytanie dotyczace podlewania - jak czesto je podlewac zanim wzejda? Trzymam je w pokoju, gdzie w dzien maja 20-22 stopnie, w nocy obnizam ja do 18. Sa wysiane w dosyc duzej kuwecie - juz po 1-2 dniach powierzchnia ziemi przesycha, robi sie wyraznie sucha na wierzchu, nawet powierzchnia lekko peka - czy wtedy juz powinno sie je podlac? Czy moze to wysycha tylko na wierzchu, a pod spodem jest wystarczajaca wilgoc? Nie chcialbym ich przesuszyc, ale przelac tez nie...

Czy lepiej podlac wiecej, a rzadziej, czy mniej a czesciej?

Dzięki za porady.
Awatar użytkownika
arisza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2009, o 10:44

Post »

stocz....pisaliśmy o tym już nie jeden raz , nawet w tym wątku. Ja nie wiem czy ziemia może pękać tak jak piszesz :?
W kazdym razie ja moczę dość dobrze ziemię, sieję nasiona ,przykrywam je 3-5mm ziemią, wstawiam na ciepłe miejsce(dość ciepłe) i nakrywam kuwetę (doniczkę,pojemnik- jak kto woli) folią spożywczą(przeźroczystą) po trzech dniach nasiona kiełkują (czasem może to potrwać dłużej) wtedy przenoszę je na parapet(do światła). Nie podlewam wcale w trakcie kiełkowania,ponieważ ziemia jest ciepła i cały czas wilgotna.
Agnieszka
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krzysztof Nowicki pisze:Tadeuszu witam ,powiedz mi czy pomidory w tych pojemnikach z foli razem do gruntu sadzić?
Przepraszam ,ale nie bardzo wiem o co pytasz. Domyślam się że pytasz się czy sadzonki pomidorów należy sadzić na miejsce stałe w polu,czy pod folią , razem z plastikowymi pojemnikami w których dotychczas rosną. Oczywiście że nie , korzenie z ziemią wyjmuje się z pojemnika w którym dotychczas rosły( przed tą czynnością zwilża się ziemię w pojemnikach, wtedy nie kruszy się ziemia po wyjęciu z pojemnika) i sadzi się do ziemi tylko same korzenie z ziemią.
Ryż
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 6 mar 2009, o 15:27

Post »

Dobry wieczór Kozula!
Wodę mam twardą i niestety zażelazioną,to właściwość wód na suwalszczyżnie.Czy to ma znaczenie?
Dzięki za odp.Ryż
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 mar 2009, o 20:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

oto fotki moich pomidorków:)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/354 ... eae11.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/590 ... 798c5.html

są jeszcze malutkie ale myślę, że zdążą urosnąć ;)
Awatar użytkownika
elik_49
1000p
1000p
Od: 15 mar 2009, o 20:51

Post »

Nie martw się , do czasu kiedy bedzie się wysadzać do gruntu urosną, w tym roku na pewno to będzie później niz w ubiegłym roku, moje są wieksze ale mogą być bardziej wyciągnięte a to też niedobrze, i co będę je sadzić na leżąco ;:191
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 mar 2009, o 20:39

Post »

elik_49 pisze:Nie martw się , do czasu kiedy bedzie się wysadzać do gruntu urosną, w tym roku na pewno to będzie później niz w ubiegłym roku, moje są wieksze ale mogą być bardziej wyciągnięte a to też niedobrze, i co będę je sadzić na leżąco ;:191
Ja z rozsada mam zamiar zrobić tak jak moja mama od wielu lat z olbrzymim sukcesem, a więc zamiast pikować ją w doniczki, kiedy trochę jeszcze podrośnie popikuję gęsto pod folią. Na noc rzecz jasna będę na początku przykrywać włókniną. Dzięki temu sadzonki będą grube, mięsiste i ciemno zielone. Moja mama to ekspert w dziedzinie pomidorów. Co roku robi 120 litrów gęstego przecieru w butelki. Sadzi około 100 krzaków :)
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Moje tez sa takie malutkie,ale jestem dobrej mysli :D Inne jeszcze nie wzeszly,ale czekam cierpliwie :)
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”