To jest krzyżówka zwana też phalaenopsis pulchra. W zasadzie jest łatwiejsza w uprawie od lueddemaniany. Poza tym jak widać na zdjęciu ma skłonności do tworzenia keikiStorczykowa pisze:ja też marzę o lueddemanianie, ale ten nie jest dokładnie taki, jaki chciałabym mieć.
Storczyki Anusski
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
nie muszę mieć koniecznie lueddemaniany, ale musi być podobna i mieć piękne kwiaty. dlatego chcę kupić kwitnącą, by wiedzieć, jakie są kwiatki.Mamba pisze:To jest krzyżówka zwana też phalaenopsis pulchra. W zasadzie jest łatwiejsza w uprawie od lueddemaniany. Poza tym jak widać na zdjęciu ma skłonności do tworzenia keikiStorczykowa pisze:ja też marzę o lueddemanianie, ale ten nie jest dokładnie taki, jaki chciałabym mieć.
- Anusska
- 1000p
- Od: 10 paź 2008, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mambo, nie dzwię Ci się - piękna jest A jak będzie jedna sztuka, to może się jakoś podzielimy... Na przykład jedna z nas ją weźmie i jak wypuści [storczyk] keiki, to wtedy da je drugiej
Gogi, prawda, że śliczna? Gdyby się jakoś dało na takiej wystawie jedno keiki zwinąć W końcu ma ich tak dużo, że nikt by nie zauważył jedno mniej w te czy we wtę
Pepe, wchodziłam już kiedyś na stronę ze zdjęciami, ale jeśli chodzi o tą do poczytania... to ja nie znam języka francuskiego
Moni, no właśnie zakochałam sie w tych kolorkach i jeszcze woskowych kwiatuszkach i w tej ilości keiki, jaką wytwarza
Storczykowa, oglądałam też fotki phal. lueddemanniana, ale chyba jest trudniejszy w uprwie od phal. pulchry Ale poza tym jest bardzo ładny Jeśli chodzi o kwitnące rośliny, to też takie wolę kupować, żeby mieć pewność, jakiego storczyka kupuję i chociaż raz zobaczyć jego kwiaty, jeśli później nie uda sie go doprowadzić do kwitnienia
Muszę się jeszcze pochwalić, że z okazji zbliżających się urodzin dostałam storczyka ;:10 Może jeszcze później wstawię fotki
Gogi, prawda, że śliczna? Gdyby się jakoś dało na takiej wystawie jedno keiki zwinąć W końcu ma ich tak dużo, że nikt by nie zauważył jedno mniej w te czy we wtę
Pepe, wchodziłam już kiedyś na stronę ze zdjęciami, ale jeśli chodzi o tą do poczytania... to ja nie znam języka francuskiego
Moni, no właśnie zakochałam sie w tych kolorkach i jeszcze woskowych kwiatuszkach i w tej ilości keiki, jaką wytwarza
Storczykowa, oglądałam też fotki phal. lueddemanniana, ale chyba jest trudniejszy w uprwie od phal. pulchry Ale poza tym jest bardzo ładny Jeśli chodzi o kwitnące rośliny, to też takie wolę kupować, żeby mieć pewność, jakiego storczyka kupuję i chociaż raz zobaczyć jego kwiaty, jeśli później nie uda sie go doprowadzić do kwitnienia
Muszę się jeszcze pochwalić, że z okazji zbliżających się urodzin dostałam storczyka ;:10 Może jeszcze później wstawię fotki
- Storczykowa
nie wiem, jak uprawia się Phal. lueddemaniana. czytałam kiedyś trochę o nim w internecie (na orchidarium jest opis tej odmiany). mam nadzieję, że jak go kiedyś będę miała, to sobie z nim poradzę.Storczykowa, oglądałam też fotki phal. lueddemanniana, ale chyba jest trudniejszy w uprwie od phal. pulchry Ale poza tym jest bardzo ładny Jeśli chodzi o kwitnące rośliny, to też takie wolę kupować, żeby mieć pewność, jakiego storczyka kupuję i chociaż raz zobaczyć jego kwiaty, jeśli później nie uda się go doprowadzić do kwitnienia
wstaw kiedyś zdj. swojego nowego. na pewno jest cudny.
- Anusska
- 1000p
- Od: 10 paź 2008, o 15:59
Dobry wieczór :o
Dusiu, specjalnie dla Ciebie zrobiłam zdjęcia i zaraz je wstawię
Tydzień temu w niedzielę, z okazji zbliżających się urodzin, dostałam storczyka :P Ma małe fioletowe kwiatuszki i liście w kropki. Może kolor nie jest jakiś niezwykły, ale ma takiego maleńkiego słodkiego pączusia, który dopiero co zaczyna się rozwijać
A tutaj zdjęcia jego kwiatuszków i liści :
Dusiu, specjalnie dla Ciebie zrobiłam zdjęcia i zaraz je wstawię
Tydzień temu w niedzielę, z okazji zbliżających się urodzin, dostałam storczyka :P Ma małe fioletowe kwiatuszki i liście w kropki. Może kolor nie jest jakiś niezwykły, ale ma takiego maleńkiego słodkiego pączusia, który dopiero co zaczyna się rozwijać
A tutaj zdjęcia jego kwiatuszków i liści :
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu super prezent, ma kropkowane liście tak jak mój. Jest jedna różnica mój ma jaśniejsze kwiatki. Niech Ci pięknie kwitnie
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam ))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam ))
- Storczykowa
-
- 200p
- Od: 20 sty 2009, o 14:12