Adenium obesum (Róża pustyni )cz.1
- karpek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2008, o 11:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Może zrób mieszankę: 2 garście ziemi i garść czystego (nie obsikanego przez psy i koty) piasku. Ja tak robię zawsze (tak było też dla róży). Chociaz w dalszym ciągu uważam, że to jednak wina nasion.
"Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej" - Jean-Paul Sartre
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
Pozdrawiam - Janusz K.
- Leśny Duch
- 1000p
- Od: 10 lut 2009, o 12:40
dziewczyny a jak wsadzić nasiono do ziemi - którym "czubkiem"?;)
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
- karpek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2008, o 11:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Chyba jednak nieuważnie czytasz. Już o tym tutaj było. Przecież u róży nie można się połapać który koniec jest który. Nasionka wsadzamy na płasko i przykrywamy 0,5 - 1-centymetrową warstwą ziemi.
Podlewanie - jak podlewanie, byle nie wypłukać nasion spod ziemi. Z siewkami także nie ma problemu bo dosyć dobrze i mocno "siedzą" w ziemi. Ja podlewam na maxa, daję ziemi całkowicie przeschnąć i tak w kółko. Rosną jak na drożdżach.
Podlewanie - jak podlewanie, byle nie wypłukać nasion spod ziemi. Z siewkami także nie ma problemu bo dosyć dobrze i mocno "siedzą" w ziemi. Ja podlewam na maxa, daję ziemi całkowicie przeschnąć i tak w kółko. Rosną jak na drożdżach.
"Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej" - Jean-Paul Sartre
Pozdrawiam - Janusz K.
Pozdrawiam - Janusz K.
- Leśny Duch
- 1000p
- Od: 10 lut 2009, o 12:40
karpku może faktycznie nieuważnie przeczytałam - dzięki za upomnienie i informację.
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie