Kalafior, odmiany, wymagania,wysiew ,pielęgnacja itd
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Spróbuj zamiast kalafiora uprawiać brokuły. Nie będziesz miał takich kłopotów. Ja je uprawiam od kilku lat zamiast kalafiorów.
http://poradnikogrodniczy.pl/pliki/kapustne.html
http://poradnikogrodniczy.pl/pliki/kapustne.html
Pozdrawiam Andrzej.
brokuły czy kalafiory
w zeszłym roku milam brokuły i kalafiory z tym że kalafiory dorodne a brokuły beznadziejne - nie było owoców - czemu??
-
- ---
- Od: 18 sty 2007, o 08:26
- karolina7787
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 15 mar 2007, o 19:30
Kalafior
Odmiana średnio wczesna ELAN F1 róże duże, ciężkie zbite, dobrze okryte liśćmi. Na marginesie: jeśli nie mają bujnego ulistnienia i róża jest na bardzo widoczna to należy gumką związać liście tak by słońce nie dochodziło. Kalafior lubi wodę. Pozdrawiam
Po kropce rozpoczynamy zdanie wielką literą. Dotyczy to też tematu.
Po kropce rozpoczynamy zdanie wielką literą. Dotyczy to też tematu.
Jakie kalafiory...
Witam!
Mam zamiar w najbliższym czasie posadzić kalafiory pod osłonami, gdzie obecnie rosną ogórki. Jakie gatunki najlepiej sie do tego nadają? Które odmiany najlepsze? Proszę o jakieś pomocne wskazówki.
Mam zamiar w najbliższym czasie posadzić kalafiory pod osłonami, gdzie obecnie rosną ogórki. Jakie gatunki najlepiej sie do tego nadają? Które odmiany najlepsze? Proszę o jakieś pomocne wskazówki.
Kalafior w tunelu foliowym
Czy ktoś uprawia kalafior w tunelu foliowym? Kiedy wysiewa się nasiona kalafiora?
Wyczytałam gdzieś i wysiałam juz w lutym - w połowie marca pikowałam. Co mam teraz z nim zrobić?
Wyczytałam gdzieś i wysiałam juz w lutym - w połowie marca pikowałam. Co mam teraz z nim zrobić?
-
- 500p
- Od: 11 lut 2008, o 20:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kalafior w tunelu foliowym
Też myślę, że jak najbardziej wysadzić, udaje się nawet sadzony w maju, a teraz to pora idealna.gosiab pisze:Czy ktoś uprawia kalafior w tunelu foliowym? Kiedy wysiewa się nasiona kalafiora?
Wyczytałam gdzieś i wysiałam już w lutym - w połowie marca pikowałam. Co mam teraz z nim zrobić?