Moje zieloniutkie i nie tylko
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2008, o 06:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
- 200p
- Od: 29 lis 2008, o 18:59
-
- 200p
Wiecie co,dzisiaj w radiu usłyszałam,że pewni ludzie z Niemiec zorganizowali lecznicę wraz z przytułkiem dla kwiatów.Jeżeli ktoś ma problem z kwiatem i chce go wyrzucić, to może go przynieść do nich. Oni taki kwiat pielęgnują, aż odżyje i oddają go w dobre ręce.Jakąś godzinę po tej nowinie zawołała mnie sąsiadka,która oddała mi swoje anturium od teściowej,bo zaczęło marnieć .Nie żebym się cieszyła,że kwiatek jej pada.Po prostu miałam zamiar kupić anturium,ale u nas są dosyć drogie.A teraz mam trzy,bo był dosyć gęsty i wymagał przesadzenia .
-
- 200p
-
- 200p
-
- 200p
Graszko,nie mam zamiaru się śmiać.Moje rosiczki złowiły małe muszki i mam nadzieję,że to były ziemiórki .Zdarza się,że jakaś fruwa więc rosiczki będą miały co jeść.Ale chyba wiem o co ci chodzi.Niby na zdjęciach nic nie widać .Jak dobrze się przyjrzysz,to na pierwszym zdjęciu rosiczka ma "zwiniętą"górną łapkę,a na drugim te dwie górne.Tam właśnie są muchy.
- Leśny Duch
- 1000p
- Od: 10 lut 2009, o 12:40
balbinko jesteś pewna, że złapały?Mój M hodował u mówi, że małym czasem się tak same zamykają, zanim się "nauczą";)
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
- katarzyneczka
- 1000p
- Od: 1 mar 2009, o 17:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śliczne prezenty dostałaś Na pewno wiosna je ożywi I jak Ty przepięknie i pieszczotliwie mówisz o tych rosiczkach Marzy mi się coś owadożernego, ale chyba nie poradziłabym sobie z pielegnacją
Pozdrawiam Katarzyna
Moje wątki Zapraszam;)
Moje wątki Zapraszam;)
-
- 200p
Joasiu,na pewno złapały,bo widać owady(na zdjęciu niestety nie, bo mam tylko aparat w telefonie).
Kasiu,jeżeli potrafisz nalać destylowanej wody do podstawki,to na pewno sobie poradzisz z owadożernymi. .Cały kłopot polega na tym,że muszą mieć cały czas mokro.A najważniejsze jest to,że nie wolno ich nawozić ;:78.Jeśli chcesz to mogę spełnić twoje marzenie.Mam mnóstwo rosiczek i kilka muchołówek.
Kasiu,jeżeli potrafisz nalać destylowanej wody do podstawki,to na pewno sobie poradzisz z owadożernymi. .Cały kłopot polega na tym,że muszą mieć cały czas mokro.A najważniejsze jest to,że nie wolno ich nawozić ;:78.Jeśli chcesz to mogę spełnić twoje marzenie.Mam mnóstwo rosiczek i kilka muchołówek.