Moje kwitnące - ira47
Danusiu, storczyka pleione mam od dwóch tygodni Podobno jest bardzo łatwy w uprawie, stara cebulka zamiera, rosną nowe. Okres spoczynku może mieć w lodówce
Medinillę wstawiłam do dużego szklanego pojemnika z keramzytem na dnie. Obok pracuje cały czas nawilżacz.
Elu, to piękny storczyk, jestem nim zauroczona 8) Gałązki passiflory padły. Wyczytałam, że powinno się ukorzeniać półzdrewniałe.
Medinillę wstawiłam do dużego szklanego pojemnika z keramzytem na dnie. Obok pracuje cały czas nawilżacz.
Elu, to piękny storczyk, jestem nim zauroczona 8) Gałązki passiflory padły. Wyczytałam, że powinno się ukorzeniać półzdrewniałe.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=52&t=30768" onclick="window.open(this.href);return false;
- Leśny Duch
- 1000p
- Od: 10 lut 2009, o 12:40
Dziękuję za informację - z mojego wyrasta już kiełek, ale nie wiem, czy zakwitnie w tym roku
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
Proszę bardzo Tak rozwijają się pąki medinilli
Z tej strony są 4 pączki
tu piąty
a tu szósty
A tak kwitnie po zimie jeden z sześciu skrętników
Z tej strony są 4 pączki
tu piąty
a tu szósty
A tak kwitnie po zimie jeden z sześciu skrętników
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=52&t=30768" onclick="window.open(this.href);return false;
- Leśny Duch
- 1000p
- Od: 10 lut 2009, o 12:40
prześliczny skrętnik! jestem w nich po prostu zakochana, są cudowne! a ten wyjątkowej urody:)
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
-
- Od: 5 lip 2008, o 06:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Skrętnik cudo no i moja ulubiona medinilla pięknie wygląda. Ja dostałam sadzoneczkę od Ariadny do ukorzenienia.Ciekawa jestem kiedy moja będzie taka
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
- ewasz29
- Od: 23 mar 2009, o 09:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Skrętniczek cudowny . Ja też czekam na rozwinięcie pierwszych kwiatuszków.Moje to takie jeszcze młodziutkie maleństwa ukorzeniane we wrześniu,ale pączki mi już puszczają .
Czekam też z niecierpliwością na rozwój kwiatków twojej medinilli . Jestem ich bardzo ciekawa ,bo nigdy nie spotkałam takiej roślinki
Czekam też z niecierpliwością na rozwój kwiatków twojej medinilli . Jestem ich bardzo ciekawa ,bo nigdy nie spotkałam takiej roślinki