Bukszpan - rozmnażanie,produkcja sadzonek
Weiner -nie mam pojęcia jaka to była jodła (laik ze mnie do szpiku kości!). Gałąź stała w wodzie 4 miesiące i nie puściła korzeni, ktoś mi powiedział ze nie ma szans na ukorzenienie -tylko z nasion rozmnażać więc... wyrzuciłam.
Była śliczna, mięsiste, duże, sprężyste przjemne w dotyku igły, srebrne na wierzchu a pod spodem soczyście zielone.
Wiem że to nic nie mówi ale byłą śliczna.
A jaka jest ta koreanka, jakieś cech szczególne mógłbyś podać? ;:2
Była śliczna, mięsiste, duże, sprężyste przjemne w dotyku igły, srebrne na wierzchu a pod spodem soczyście zielone.
Wiem że to nic nie mówi ale byłą śliczna.
A jaka jest ta koreanka, jakieś cech szczególne mógłbyś podać? ;:2
"Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą (...)"
Jak rozmnożyc bukszpan
Witam! Wszystkie rady są bardzo mądre,ale czy teraz można jeszcze ukorzeniać bukszpan
-
- 10p - Początkujący
- Od: 16 kwie 2008, o 15:44
- hanka55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
A jakie odmiany ukorzeniacie?
Tu są różne, uszeregowane w/g wartości i sympatii autora
http://www.arboretum.pl/index.php?name= ... icle&sid=9
Tu są różne, uszeregowane w/g wartości i sympatii autora
http://www.arboretum.pl/index.php?name= ... icle&sid=9
- judyta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Hehehe...niezłe.A najlepsze, że nikt nie spróbował po prostu przycisnąć najniższej gałęziJakubiec Jolanta pisze:Mili moi. wszyscy rżniecie te biedne krzaczory, potem wtykacie sobie w różne miejsca , a żadne z Was nie spróbowało po prostu przycisnąc najniższe gałązki BEZ RŻNIĘCIA do ziemi , odpowiednio je umocowac , przysypac ziemią ,oczywiście wczesną wiosną, a na jesień , bąc przyszłą wiosnę macie gotowe, silnie ukorzenione sadzonki. Spróbujcie powodzenia.
A ja sobie właśnie wyobraziłam swój "krzaczor""nieprzerżnięty"...heheheh ,tylko poodginany i poprzyciskany z każdej strony, aby uzyskac 50 sadzonek-odkładów na umanioną obwódeczkę i jaaaakie rozcapirzenie...A swoja drogą ciekawe czy bukszpan przerżnięty przypadkiem lepiej nie rośnie od przystrzyżonego czy przyciętego
serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
Ja po przycięciu wkładam gałązki do ziemi ,czasami korzystam z ukorzeniacza. Kiedyś próbowałam wsadzać sadzonki do doniczek ,ale lepiej udają mi się bezpośrednio z gruntu.Dodatkowo po posadzeniu wsiewam obok aksamitki i dzięki temu nawet w upalne lato roślinki przetrwają.
A oto moje bukszpany mają 4 lata.
A oto moje bukszpany mają 4 lata.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu
steresa
steresa
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 20 lis 2008, o 14:44
Bukszpan
Witam wszystkich forumowiczów . Dostałem od mojego znajomego gałązki bukszpanu, chciałem się dowiedzieć czy można je jakoś szybko ukorzenić aby otrzymać sadzonki. Dopiero zaczynam moją przygodę z ogrodem i chciałem prosić o wskazówki jak ukorzenić te gałązki. Za udzielone rady i wskazówki z góry dziękuje.
-
- 50p
- Od: 25 paź 2008, o 18:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.