Nowy Rok-nowa pasja

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

darla80 pisze:W zasadzie to mam 5 :shock: -jest jeszcze Rokuś(rottweiler,też 10-letni)w kojcu na podwórku.
:shock: Masz Rottweilera??? Ja tez kiedys mialam...to kochane psy, uwielbiam te rase ;:97 Wlasnie w maju przyjedzie do mnie rodzinka z takim maluszkiem ok. 3 mce i juz sie nie moge doczekac, uwielbiam te oczeta :)

Przepraszam, ze tak w sumie nie na storczykowy temat :roll:
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p
Od: 29 sie 2008, o 10:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja jestem psiara i się nie gniewam :D
Mimo wieku ma mordkę szczeniaka.Kiedyś znajomi teściowej oddawali szczeniaki i tak się znalazł pod opieką męża(w zasadzie to naszą wspólną bo kiedyś jak Misiek miał nocki w pracy to nocował u mnie w domu(bloku).Lolka w łóżku,on na szczęście na podłodze :lol:
W Niemczech kiedyś normalnie były niańkami do dzieci a teraz te nagonki na ostre rasy :evil: To prawda,że wymagają stanowczego Pana z charakterem a w niedoświadczonych rękach mogą stać się groźne.
Rokuś dzielnie broni terytorium a dzieciom(moim) pozwala nawet paluchy pchać gdzie nie trzeba :wink:
Małe yoreczki jak się rodziły to właśnie kojarzyły mi się z małymi Rottweilerkami :P
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

A ten Rottweiler jak reaguje na Yoreczki? Moja koleżanka kiedyś miała ale jak się jej urodziła córka to zrobiła się strasznie zazdrosna i na nią warczała i niestety psa musieli oddać..
Ja mam amstafa i yoreczka..Żyją w zgodzie co mnie bardzo cieszy bo nie wyobrażam sobie żeby mogło być inaczej..

Zrobił się wątek storczykowo-psowy hehe.. ;:31
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

W czasie gdy akurat nie je :twisted: jest rewelacyjnym kompanem do zabawy.Gdy jest zamknięty w kojcu to one przeciskaja się do niego przez kraty :lol: Gdy zobaczyłam to pierwszy raz-zamarłam,teraz jest to na porządku dziennym.
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

O matko boska,serce mi stanęło jak to czytałam,wwr..Ale dobrze że jest ok..Moja jak nadepnie małej na łapę to krzyk jak nie wiem co ;:6
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

No i powracamy do tematu :wink:
Mój indyjski:dwa paczuszki rozkwitły(są mniejsze i jaśniejsze),dwa opadły...a dziś dostrzegłam niespodziankę-idzie nowy pędzik(na pewno pędzik ;:1 ) :shock: Do tej pory byłam przekonana,że nowe pędy wychodzą piętro wyżej niż stare :roll:
I na koniec jeszcze moje drugie "dziecko" -keikuś :wink:
Biały niestety przekwitł :( wcześniej nasypało śniegu na antenę od cyfry i synek nie mógł oglądać "Bena 10",tak więc tatuś sukcesywnie wychodził na balkon odśnieżać i myślę,że to jest własnie powód :cry:
Złamaskowi puchną dwa pozostałe oczka(odsłoniłam je delikatnie i coś zaczyna się dziać :D )
Cztery zbierają siły wypuszczając nowe listeczki,prawie wszystkie nowe korzonki-tak więc w końcu się coś dzieje...jeszcze tylko Vandy i... ;:224 -kwiecień miesiącem storczyków ;:108
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

Brother Sara Gold jest śliczny...Byłam dzisiaj w Auchan i było ich całe mnóstwo,zresztą bardzo dużo było woskowych.. ;:3
Bardzo interesujący jest ten keik z tym pączkiem,mi się takie coś nigdy nie przytrafiło hehe..
A na trzecim zdjęciu to pędzik jak ta lala ;:1
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Rzeczywiście pędzik, widzisz, mówiłam, że te tęczowopomarańczowe lubią kwitnąć! :)

Keiki rewelka i jakie duże już! :)
U mnie też coś dziwnego rośnie, ma już 2 cm i jest jakiś taki podwinięte, mam nadzieję, że może to keiki- na czubku coś jakby stulone brzegi listków, przekonam się pewnie za kilka dni. Jeśli to pędzik to niezły dziwaczek ;)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

Rzeczywiście miałaś rację Agito :D a może znasz jeszcze jakieś inne równie chętne do współpracy faleczki?
Co do mojego keika(którego również Tobie życzę :o ) to bardziej cieszę się z korzonków(już 4 sztuki :shock: )wypuszczonych przez zdrową część roślinki matecznej.To,że będę musiała oddzielić ją od drugiego członu,który zamiera nie ulega wątpliwości :roll: Poczekam jeszcze aż korzonki mocniej urosną(w tej chwili mają średnio około 2 cm).Mam nadzieję,że operacja oddzielenia obejdzie się bez szkody dla zdrowej części i keikusia.Jest to ten mój problemowy faleczek,krórego chore liscie przedstawiałam na początku wątku.
Obrazek
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Darla, ja kojarzę białe i Pink Panther- mój kupiony pod koniec stycznia z dwoma pędami (jeden złamany w połowie) w chwili obecnej puszcza równocześnie listek, odbicie ze złamanego pędu, nowy- trzeci pęd i dwa korzonki powietrzne, wcześniej przedłużył pęd o 2 kwiaty. Gigant, czegoś takiego jeszcze nie miałam!! :shock: Gorąco go polecam :) aha, i delikatnie pachnie!! :D
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46

Post »

Darlo, ja widze, ze u Ciebie parapety tetnia zyciem :shock: :D
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

Moni-tętnić to może nie dosłownie tętnią bo w chwili obecnej kwitnie mi tylko ten tęczowy ale w końcu się biorą do roboty :wink:
A dziś przed południem w końcu zawitała do mnie paczuszka z vandami-rozległ się klakson samochodu(niektórzy trąbią bo boją się Rokusia :lol: ) i chwilę później z półnagą Oliwcią byłam pod drzwiami(zaznaczam,że w tej chwili muszę zbiegać z piętra) :lol:
Chwila napięcia i oto one:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Po drinkowaniu w korzonkach znów zatętniło życie a te wazony...przynajmniej parę złotych zostało na razie w kieszeni :wink:
Tylko mój "M" nie podziela mojego entuzjazmu :roll: choć Vandy już kojarzy-kiedyś pokazałam mu je w LM z etykietkami cenowymi włącznie :shock: ...zobaczymy co powie za jakieś 2 lata,kiedy moje "brzydkie kaczątka" zamienią się w łabędzie i zakwitną ;:112
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj darla, masz śliczne cudeńka. Zawsze marzyłam aby mój chociaż jeden miał keiki, a u ciebie i pączek i keiki. Ten tęczowy faktycznie ma zacięcie do długiego kwitnienia. Ja dostałam takiego w ub. roku od znajomej /która absolutnie nie zna się na storczykach/ niestety był bez stożka wzrostu a liści miał aż 1,5 , ale za to kwitł mi do początku września, coś niesamowitego, a później krótka przerwa i ciągle kwitnie. Takiego owocnego kwitnienia Ci życzę. :D
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”