Ranczo wita! Moja pierwsza działka.Lamia.
Jestem pełna podziwu, zamieniłaś to straszne miejsce w kwietny raj, strasznie mi przykro, że Ci jednak ta "młodzież" wraca, ale może za którymś razem zrezygnują...gratuluję zakupów
pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
pozdrawiam
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
- Lamia
- 500p
- Od: 27 maja 2008, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie dziewczynki
Ulu dziękuję za miłe słowa
Edytko wpisz w wyszukiwarkę acidantera i wyjdą ci chyba dwa tematy.
A wyczytałam że cebule zeby zakwitnąć muszą mieć odpowiednią wielkość a moje jej pewnie nie mają bo są małe.Twoje też są pewnie podobne bo tez kupione w biedronce. Poza tym ona nie kwitnie tak jak pokazano na zdjęciu W takiej ilości kwiatów
Ale pożyjemy zobaczymy
U mnie pogoda fantastyczna
Czy u was też tak samo?
Ulu dziękuję za miłe słowa
Edytko wpisz w wyszukiwarkę acidantera i wyjdą ci chyba dwa tematy.
A wyczytałam że cebule zeby zakwitnąć muszą mieć odpowiednią wielkość a moje jej pewnie nie mają bo są małe.Twoje też są pewnie podobne bo tez kupione w biedronce. Poza tym ona nie kwitnie tak jak pokazano na zdjęciu W takiej ilości kwiatów
Ale pożyjemy zobaczymy
U mnie pogoda fantastyczna
Czy u was też tak samo?
Witaj Lamio,
u mnie też pięknie, zresztą już trzeci dzień, ale mój ogródek jest gdzieś niedaleko Twojego...
Czytam, że u niektórych forumek jeszcze zimno w dzień, a w nocy przymrozki i dopiero krokusy zaczynają wychylać się z ziemi...
Nie wiem, czy dotarłaś do tej informacji na Forum, że w sobotę mamy spotkanie we wrocławskim Ogrodzie Botanicznym
u mnie też pięknie, zresztą już trzeci dzień, ale mój ogródek jest gdzieś niedaleko Twojego...
Czytam, że u niektórych forumek jeszcze zimno w dzień, a w nocy przymrozki i dopiero krokusy zaczynają wychylać się z ziemi...
Nie wiem, czy dotarłaś do tej informacji na Forum, że w sobotę mamy spotkanie we wrocławskim Ogrodzie Botanicznym
- giga45
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lut 2008, o 12:55
Witaj Lamio kochana.
Cieszę sie że kupiłaś lilie -zobaczysz nie bedziesz żałować.
Miałam Ci juz napisać to samo co Cynthia- masz spory trawnik to spokojnie jedna rabatę mozesz sobie na tym trawniku sprawić.
A jak Twoja różyczka-ta przy pergoli? nie zmarzła??
Miłego i cieplutjiego dnia życzę. U mnie niemalże upał . Buziaki :P
Cieszę sie że kupiłaś lilie -zobaczysz nie bedziesz żałować.
Miałam Ci juz napisać to samo co Cynthia- masz spory trawnik to spokojnie jedna rabatę mozesz sobie na tym trawniku sprawić.
A jak Twoja różyczka-ta przy pergoli? nie zmarzła??
Miłego i cieplutjiego dnia życzę. U mnie niemalże upał . Buziaki :P
- Lamia
- 500p
U mnie też upał!!! Coś fantastycznego
Jutro chyba już grilla zrobię przy okazji prac w ogrodzie
Giguś różyczki ostatnio podglądałam i nawet nie źle się mają.
Wszystkie! I te na rabacie i te przy pergoli....
Dalu o spotkaniu słyszałam,ale ja pracuję w sobotę
Nie wiem czy ty natomiast słyszałaś że w Książu w maju jest wystawa kwiatów i najprawdopodobniej tam też kilka osób zdeklarowało chęć spotkania.Więc dołącz do nas
Aaaaa....kupiłam dzisiaj nowe cebulki acidantery Dużo większe niż ostatnio w Biedronce
Te powinny zakwitnąć bo mają wielkość kasztana Yupiiiii
Jutro chyba już grilla zrobię przy okazji prac w ogrodzie
Giguś różyczki ostatnio podglądałam i nawet nie źle się mają.
Wszystkie! I te na rabacie i te przy pergoli....
Dalu o spotkaniu słyszałam,ale ja pracuję w sobotę
Nie wiem czy ty natomiast słyszałaś że w Książu w maju jest wystawa kwiatów i najprawdopodobniej tam też kilka osób zdeklarowało chęć spotkania.Więc dołącz do nas
Aaaaa....kupiłam dzisiaj nowe cebulki acidantery Dużo większe niż ostatnio w Biedronce
Te powinny zakwitnąć bo mają wielkość kasztana Yupiiiii
Witam Lamio,
szkoda, że Cię jutro nie będzie.
Z kolei w maju, w czasie wystawy kwiatów w Książu ja wyjeżdżam (to będzie weekend majowy).
Mam nadzieję, że uda się znależć jeszcze jakąś okazję...
U mnie też dzisiaj było gorąco, słoneczko rozleniwiało, tak że dużą siłą woli zmusiłam się do pracy w ogrodzie. Ale troszkę się też pobyczyłam i wystawiłam bladą bużkę do słoneczka
:P
szkoda, że Cię jutro nie będzie.
Z kolei w maju, w czasie wystawy kwiatów w Książu ja wyjeżdżam (to będzie weekend majowy).
Mam nadzieję, że uda się znależć jeszcze jakąś okazję...
U mnie też dzisiaj było gorąco, słoneczko rozleniwiało, tak że dużą siłą woli zmusiłam się do pracy w ogrodzie. Ale troszkę się też pobyczyłam i wystawiłam bladą bużkę do słoneczka
:P
coraz więcej kwiateczków się pokazuje:) uwielbiam fiołki:)
pozdrawiam
pozdrawiam
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
- Lamia
- 500p
Witajcie moi mili goście!
Cieszę się że znaleźliście chwilkę czasu by mnie odwiedzić
U mnie dziś pogoda się popsuła
Nie ma słoneczka i jest dosyć chłodno.
Kolejna porcja zdjęć z wczoraj....
Pączki lilaka białego
Budząca się piwonia
Żonkil ma już pączki kwiatowe
Tulipany wciąż bez pąków kwiatowych
Rozchodnik
Stokrotka
Trawa ozdobna
Gdyby ktoś tę trawę potrafił zidentyfikować to będe wdzięczna.
Została po poprzednich właścicielach,jest bardzo ekspansywna.Chciałam ją zlikwidować
ale się bestia nie dała Więc została....
Cieszę się że znaleźliście chwilkę czasu by mnie odwiedzić
U mnie dziś pogoda się popsuła
Nie ma słoneczka i jest dosyć chłodno.
Kolejna porcja zdjęć z wczoraj....
Pączki lilaka białego
Budząca się piwonia
Żonkil ma już pączki kwiatowe
Tulipany wciąż bez pąków kwiatowych
Rozchodnik
Stokrotka
Trawa ozdobna
Gdyby ktoś tę trawę potrafił zidentyfikować to będe wdzięczna.
Została po poprzednich właścicielach,jest bardzo ekspansywna.Chciałam ją zlikwidować
ale się bestia nie dała Więc została....
no u Ciebie juz prawie wszystko gotowe do kwitnienia:)
pozdrawiam
pozdrawiam