Kiedy sadzić truskawki
Witaj Anpio ja tak samo ja ty zaczynam poraz pierwszy sadzenie truskawek.
Znalazłam sadzonki na allegro ,zakupiłam i czekam tylko jak przyjadą .
Powsadzam je do gruntu i mam nadzieję że mi coś tam urośnie.
Planuje zakupić tą mate do ściółkowania by mi rzadne chwasty nie plątały się wkoło sadzonek.
a saszonki są o nazwie Honeoye -ładnie wyglądały i miały duże owoce na fotce .
Pozdrawiam serdecznie Tami
Znalazłam sadzonki na allegro ,zakupiłam i czekam tylko jak przyjadą .
Powsadzam je do gruntu i mam nadzieję że mi coś tam urośnie.
Planuje zakupić tą mate do ściółkowania by mi rzadne chwasty nie plątały się wkoło sadzonek.
a saszonki są o nazwie Honeoye -ładnie wyglądały i miały duże owoce na fotce .
Pozdrawiam serdecznie Tami
"Ogródek raczkującej tamusi" - zapraszam.
;:2 Tak dziś wygląda stanowisko z moimi truskaweczkami te 2 rzędy pod agrowłókniną to odmiany wczesne Honeoye i Kent , a dwa następne to późniejsze dukat i polka. Zaczynają już się rozrastać i mają nowe zielone listki Na drugim zdjęciu widać jak wyglądały sadzonki, były bardzo dorodne, ładne korzenie i duże "serduszko" - sadziłam 19 marca. Czekam jeszcze na przesyłkę z sadzonkami poziomek, hmmm to będzie raj mniam mniam
Teraz jestem na etapie zakładania folii, konstrukcje postawiłam jeszcze tylko folia do założenia i moje parapetowe pomidorki oraz papryka będą miały nowy domek na lato
Pozdrawiam ;:53
Teraz jestem na etapie zakładania folii, konstrukcje postawiłam jeszcze tylko folia do założenia i moje parapetowe pomidorki oraz papryka będą miały nowy domek na lato
Pozdrawiam ;:53
"jeśli chcesz być szczęśliwy przez całe życie - zostań ogrodnikiem "
Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7
Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7
Witam
Czy teraz w kwietniu mogę posadzić truskaweczki, żeby zaowocowały jeszcze w tym roku? Chociaż trochę?
Mam mało czasu i tylko na weekendy, nie ma jeszcze nawet grządek, więc będę musiała zrezygnować z porządnego przygotowania i wsadzić je do nie nawiezionej ziemi. potem najwyżej czymś podleję.
Czy to ma sens?
Czy teraz w kwietniu mogę posadzić truskaweczki, żeby zaowocowały jeszcze w tym roku? Chociaż trochę?
Mam mało czasu i tylko na weekendy, nie ma jeszcze nawet grządek, więc będę musiała zrezygnować z porządnego przygotowania i wsadzić je do nie nawiezionej ziemi. potem najwyżej czymś podleję.
Czy to ma sens?
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 5 kwie 2009, o 20:54
- Kontakt:
Polecam truskawki hummi Truskawkę pnącą
Polecam posadzić truskawkę pnącą
pod linkiem znajduje się opis, jak również można znaleźć plan hodowli, oraz wejść do sklepu i zamówić
Proszę przeczytać możne zainteresuje Państwa taka niezwykła truskawka
Proszę przeczytać nasz regulamin!!! Reklamę wycięłam. Nalewka
pod linkiem znajduje się opis, jak również można znaleźć plan hodowli, oraz wejść do sklepu i zamówić
Proszę przeczytać możne zainteresuje Państwa taka niezwykła truskawka
Proszę przeczytać nasz regulamin!!! Reklamę wycięłam. Nalewka
hummi_sadzonki
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 5 kwie 2009, o 20:54
- Kontakt:
od 1950 roku jak wyhodował taka truskawkę Hummel
Truskawka HUMMI® IN VITRO została wyhodowana przez
Pana Hummel w 1950 roku. W tym okresie była to absolutna nowość na całym świecie, chroniona do końca lat siedemdziesiątych patentem. Gatunek ten jest pierwszą i jak najbardziej prawdziwą sadzonką truskawki pnącej.
Dzięki dużemu trudowi i zaangażowaniu, który kładziemy w jego hodowanie, udało się nam zachować
go do dzisiaj.
Truskawka HUMMI® IN VITRO została wyhodowana przez
Pana Hummel w 1950 roku. W tym okresie była to absolutna nowość na całym świecie, chroniona do końca lat siedemdziesiątych patentem. Gatunek ten jest pierwszą i jak najbardziej prawdziwą sadzonką truskawki pnącej.
Dzięki dużemu trudowi i zaangażowaniu, który kładziemy w jego hodowanie, udało się nam zachować
go do dzisiaj.
hummi_sadzonki
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kupiłam w zeszłym roku właśnie sadzonki in vitro ale niestety z powodu wyjazdu odebrałam przesyłkę po 10 dniach.
Były takie zabiedzone że myśłałam że nigdy nie odbiją....
Nie doczekałam się ich w zeszłym roku - starały się ale musiały odchorować.
Tym większa była moja radość gdy wiosną z ubiegłorocznych ledwie żywych sadzonek zrobiły się atrakcyjne krzaczki.
Jako pierwsze ruszyły z wegetacją ( mam też tradycyjne ) i coś mi się wydaje że będę miała z nich w tym roku pożytek .
Bardzo żywotna odmiana.
Tylko ja je będę prowadziła jako zwisające
Były takie zabiedzone że myśłałam że nigdy nie odbiją....
Nie doczekałam się ich w zeszłym roku - starały się ale musiały odchorować.
Tym większa była moja radość gdy wiosną z ubiegłorocznych ledwie żywych sadzonek zrobiły się atrakcyjne krzaczki.
Jako pierwsze ruszyły z wegetacją ( mam też tradycyjne ) i coś mi się wydaje że będę miała z nich w tym roku pożytek .
Bardzo żywotna odmiana.
Tylko ja je będę prowadziła jako zwisające
- Tula
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2009, o 15:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Z tego, co pani w szkole na biologii mówiła, to rosliny pnące się pną... czyli włażą po siatkach, murach, kratach czy innych podporach.
Z tego, co na podlinkowanej www widać, to ta "pnąca truskawka" tego nie robi... ma tylko długie wąsy, które sobie można podwiązać do siatki i palić głupa, że ma się pnącą truskawkę...
Z tego, co na podlinkowanej www widać, to ta "pnąca truskawka" tego nie robi... ma tylko długie wąsy, które sobie można podwiązać do siatki i palić głupa, że ma się pnącą truskawkę...