Moje małe królestwo - piku cz.2
- pelagia72
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kochane Piku!!! I Ty mówisz,że ogród Twój nie jest dojrzały ?!!.Obejrzałam cały wątek, doniczkowe - tarasowce znalazłam, U Ciebie jest naprawdę pięknie ! Chyba jakiś zawodowy projektant tu się realizował? Albo Ty Wiesiu jesteś architektem zieleni ?!! Jestem oczarowana wykreowanym przez Ciebie miejscem, i te donice, kosze - po prostu brak mi słów!!!. Mam tylko dylemat, zastanawiam się co będzie z tym ogrodem, jak będziesz działać na ziemi przodków? Czy będziesz prowadzić oba równolegle, czy z czasem się przeniesiecie z całym ''dobrodziejstwem inwentarza''do nowego, 10 razy większego?
Mam jeszcze pytanie o ratibidię, czy warto wysiać tą bylinę? Czy jest ciekawa (trochę podobna do rudbekii)?
Pozdrawiam serdecznie.
;:53
Mam jeszcze pytanie o ratibidię, czy warto wysiać tą bylinę? Czy jest ciekawa (trochę podobna do rudbekii)?
Pozdrawiam serdecznie.
;:53
- piku
- Przyjaciel Forum
- Od: 12 lip 2007, o 13:20
Witam Cię Pelagio- dziękuję Ci za tak pochlebną opinię. Architektem zieleni nie jestem, a szkoda bo chyba czułabym się w tym lepiej niż w dotychczas wykonywany zawodzie, choć również z projektowaniem mam do czynienia A co do ogrodów to na razie będę działać równolegle, bo tu mieszkam a tam spędzam wakacje, ale za jakiś czas stanie się chyba tak jak mówisz.
A co do ratibidy to ja bardzo lubię tą roślinkę , jest trochę bardziej zwiewna niż rutbekia i nie rozsiewa się bez opamiętania
Witaj Agnieszko-niestety welonek lubi dużo wody i nie przeżył moich zbyt częstych ostatnio wyjazdów, muszę się więc przerzucić na roślinki mniej wymagające Mam jednak nadzieję, że Twój wypięknieje do lata
A co do ratibidy to ja bardzo lubię tą roślinkę , jest trochę bardziej zwiewna niż rutbekia i nie rozsiewa się bez opamiętania
Witaj Agnieszko-niestety welonek lubi dużo wody i nie przeżył moich zbyt częstych ostatnio wyjazdów, muszę się więc przerzucić na roślinki mniej wymagające Mam jednak nadzieję, że Twój wypięknieje do lata
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiesiu jaka cudna wiosna u Ciebie.
Tyle kwiatów Ci kwitnie, że pewno cały ogród ukwiecony.
Powiedz mi co to za roślinka na 8 zdjęciu - czy to cebulica ?
Tyle kwiatów Ci kwitnie, że pewno cały ogród ukwiecony.
Powiedz mi co to za roślinka na 8 zdjęciu - czy to cebulica ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- markussch01
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lis 2007, o 22:40
- piku
- Przyjaciel Forum
- Od: 12 lip 2007, o 13:20
Witam Wszystkich serdecznie
A to już obiecane kolejne fazy rozwoju cebulicy dwulistnej
i dla porównania Cebulca syberyjska (Scilla siberica)-rozwija się trochę później
A jak już na niebiesko to jeszcze Przylaszczka pospolita (Hepatica nobilis)
Śnieżnik (Chionodoxa forbesii)
i Ułudka wiosenna (Omphalodes verna)
A to już obiecane kolejne fazy rozwoju cebulicy dwulistnej
i dla porównania Cebulca syberyjska (Scilla siberica)-rozwija się trochę później
A jak już na niebiesko to jeszcze Przylaszczka pospolita (Hepatica nobilis)
Śnieżnik (Chionodoxa forbesii)
i Ułudka wiosenna (Omphalodes verna)