Rośliny Mandragory
- Mandragora
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Czy z takich szczepek ficusa binnendijkii'a alii'ego (aż strach odmieniać tę nazwę ;) ) coś będzie?
Różowy fiołek ma coraz więcej kwiatów
Róża, z której chyba nic już nie będzie wygląda na to, że zasnęła na wieki
Nowy nabytek - róża pnąca - zakupiona w woreczku, po wsadzeniu do doniczki jakoś nie może dojść do siebie
Bluszczyk dostał żyłkę pod sufitem:
Coś mu dolega, tylko nie wiem co Końcówki niektórych liści - sami zobaczcie na fotce:
Scindapsus i drugi bluszcz wywędrowały na meblościankę:
Kawałek parapetu:
Różowy fiołek ma coraz więcej kwiatów
Róża, z której chyba nic już nie będzie wygląda na to, że zasnęła na wieki
Nowy nabytek - róża pnąca - zakupiona w woreczku, po wsadzeniu do doniczki jakoś nie może dojść do siebie
Bluszczyk dostał żyłkę pod sufitem:
Coś mu dolega, tylko nie wiem co Końcówki niektórych liści - sami zobaczcie na fotce:
Scindapsus i drugi bluszcz wywędrowały na meblościankę:
Kawałek parapetu:
- kati-1976
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Śliczny parapet i roslinki
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- katarzyneczka
- 1000p
- Od: 1 mar 2009, o 17:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śliczne kwiatuszki, a zwłaszcza bluszczyki Uwielbiam je, ale u mnie niestety nie chcą rosnąć A fikusik za jakiś czas powinien wypuścić korzonki
Pozdrawiam Katarzyna
Moje wątki Zapraszam;)
Moje wątki Zapraszam;)
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
To samo miałam na myśli, dodam jeszcze epi bo to maje ulubieńcekatarzyneczka pisze:Śliczne kwiatuszki, a zwłaszcza bluszczyki
A co do róż to ja z nimi dopiero przygodę zaczynam ale zawsze możesz napisać Tutaj a Ci pomogą
- Mandragora
Dziękuję Kati, chciałabym się kiedyś wreszcie zmobilizować i zafundować sobie jakieś ładne doniczki z "jednej parafii". Bo jak widać - na razie straszy różnokolorowy plastikkati-1976 pisze:Śliczny parapet i roslinki
Dziękuję! Bluszcze to jest jeden i ten sam gatunek, tylko rozmnożony Miałam w ub. roku szczepkę kolorowego, niestety nie zaaklimatyzował się u mnie Fikusik - oby się udało! ;) Tak w ogóle to roślina "mateczna", z której mam szczepki to prawie 2 m. olbrzym.katarzyneczka pisze:Śliczne kwiatuszki, a zwłaszcza bluszczyki Uwielbiam je, ale u mnie niestety nie chcą rosnąć A fikusik za jakiś czas powinien wypuścić korzonki
Oj tak, epi jest bardzo wdzięczną roślinką Fotki nie oddają jego uroku, ale na żywo ma taki "soczysty" ;) odcień zieleni. Na "różach" już wczoraj napisałam, czekam aż Eksperci różani coś doradzą.Andziax007 pisze:To samo miałam na myśli, dodam jeszcze epi bo to maje ulubieńcekatarzyneczka pisze:Śliczne kwiatuszki, a zwłaszcza bluszczyki
A co do róż to ja z nimi dopiero przygodę zaczynam ale zawsze możesz napisać Tutaj a Ci pomogą
- effa
- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
Ja próbowałam kilka razy ukorzeniać F.alii ale niestety bezskutecznie, ale z kolei mojej koleżance się to udało i ukorzeniła także dla mnie. Z tego co mi powiedziała to jej sukcesem było chyba trzymanie słoika z fikusem w ciepłym miejscu, choć ja raczej też w ciepłym trzymałam, ale jak widać nie każdy ma rękę W każdym razie życzę powodzenia.Mandragora pisze:Czy z takich szczepek ficusa binnendijkii'a alii'ego (aż strach odmieniać tę nazwę ;) ) coś będzie?
- Mandragora
2 dni słońca i krokusowy dywan rozrósł się, że ho ho!
Gdzie się nie obejrzę, tam kosy!
Lekka kontuzja po spacerze... (powyrywałabym łapki tym wszystkim smakoszom tanich win, którzy po wypiciu tłuką szkło )
A tak wyglądają maleństwa w 5 dniu po wysianiu:
Uczep
Maciejka (na przerywkę chyba jeszcze za wcześnie...? ktoś wie? bo znowu coś zepsuję...)
Wilec heavenly blue
Groszek, wilec, słonecznik i maciejka:
Gdzie się nie obejrzę, tam kosy!
Lekka kontuzja po spacerze... (powyrywałabym łapki tym wszystkim smakoszom tanich win, którzy po wypiciu tłuką szkło )
A tak wyglądają maleństwa w 5 dniu po wysianiu:
Uczep
Maciejka (na przerywkę chyba jeszcze za wcześnie...? ktoś wie? bo znowu coś zepsuję...)
Wilec heavenly blue
Groszek, wilec, słonecznik i maciejka:
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
- Leśny Duch
- 1000p
- Od: 10 lut 2009, o 12:40
daj jeszcze roślinkom podrosnąć, potem rozsadź, szkoda wyrzucać:)
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
- treissi
- Od: 8 sty 2008, o 16:34
Krokusiki rewelacyjne. Ja w przyszłym roku muszę już sobie posadzić te cuda (tylko będziecie musiały mnie douczyć kiedy, co i jak )
Piesiu cudny - przykro mi, że sobie łapkę skaleczył. Ale mam nadzieję, że to nic poważnego.
Nasionkowe maluchy niesamowite. Właśnie pisałam u Lenki, że podziwiam osoby, które mają cierpliwość do nasionek
Piesiu cudny - przykro mi, że sobie łapkę skaleczył. Ale mam nadzieję, że to nic poważnego.
Nasionkowe maluchy niesamowite. Właśnie pisałam u Lenki, że podziwiam osoby, które mają cierpliwość do nasionek
- Mandragora
Miro, w epi niestety dojrzałam dziś skoczogonki Zresztą nie mam pewności co to, w każdym razie skakało
Treissi - to moja taka pierwsza akcja z wysiewem na trochę większą skalę ;) W zeszłym roku niepowodzeniem zakończył się wysiew maciejki, ale już jestem mądrzejsza i teraz wysiałam ją płyciej Cała frajda polega na tym, że co dnia obserwujesz, jak maluchy robią się coraz większe Jedna doba i dziś wilec wygląda już zupełnie inaczej Liczi dziś na spacerze paradował w szarej skarpetce M., ale wygląda na to, że opuszka się ładnie zagoiła, chociaż rozcięcie było dość spore
Pozdrawiam wszystkich bardzo słonecznie! ;:2
Treissi - to moja taka pierwsza akcja z wysiewem na trochę większą skalę ;) W zeszłym roku niepowodzeniem zakończył się wysiew maciejki, ale już jestem mądrzejsza i teraz wysiałam ją płyciej Cała frajda polega na tym, że co dnia obserwujesz, jak maluchy robią się coraz większe Jedna doba i dziś wilec wygląda już zupełnie inaczej Liczi dziś na spacerze paradował w szarej skarpetce M., ale wygląda na to, że opuszka się ładnie zagoiła, chociaż rozcięcie było dość spore
Pozdrawiam wszystkich bardzo słonecznie! ;:2