Fikus - kwiaty,owoce
- Malkar
- 500p
- Od: 27 sty 2007, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Fikus - kwiaty,owoce
Czy fikus benjamina może kwitnie lub ma jakoweś owocki?
Na benjaminku mojej znajomej pojawiły sie dziwne zielone narośla. Jest ich kilka. Wyrastają one na gałązkach, okragławe, dochodzą do 7 mm średnicy. Po jakimś czasie odpadają. W środku taka narośl jest szaro- żółta i wysypało się z niej się coś drobnego. Nasionka?????
Niestety znajoma nie dysponuje żadnym aparatem do zdjęć, poza telefonem komórkowym. A z komórki zdjęcie jest do niczego.
Na benjaminku mojej znajomej pojawiły sie dziwne zielone narośla. Jest ich kilka. Wyrastają one na gałązkach, okragławe, dochodzą do 7 mm średnicy. Po jakimś czasie odpadają. W środku taka narośl jest szaro- żółta i wysypało się z niej się coś drobnego. Nasionka?????
Niestety znajoma nie dysponuje żadnym aparatem do zdjęć, poza telefonem komórkowym. A z komórki zdjęcie jest do niczego.
Pozdrawiam. Małgorzata
Z tego co wiem to ficus benjamina w domowych warunkach nie zakwita ale znalazłam taką fotkę owocującego ficusa. Porównaj może to faktycznie są owoce?
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
Fikus... kwiaty,owoce...
Witajcie, wiecie może co pojawiło sięna moim fikusie? wygląda jak małe owoce...