Hibiskusy - galeria

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kinguś nie mam pojęcia co mogło się stać Twoim hibciom :( Może za mokro miały? Albo jakiś szkodnik trudny do zidentyfikowania :?

Paulinko widzisz jakiego masz mądrego M :)
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49

Post »

treissi pisze:Kinguś nie mam pojęcia co mogło się stać Twoim hibciom :( Może za mokro miały? Albo jakiś szkodnik trudny do zidentyfikowania :?
Za mokro nie,bo suche badylki,za sucho nie,bo ziemia wilgotna....nie wiem...aktualnie reanimuję jakiegoś pod kloszem... cztery(póki co) mogę spisac na straty:
żółty pusty,pomarańczowy pusty(ten z Obi),taki cudaczny łososiowy pełny(zakwitł mi kiedyś z czterema pręcikami w jednym kwiatku :shock: ),no i biały... :(
Muszę odrobic te straty.... :wink:
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Awatar użytkownika
zabcia_paula
500p
500p
Od: 24 sty 2009, o 10:34

Post »

Kinga pisze:...to był znak...mialaś powiedzie,że jest najkochańszy i najważniejszy...
Teraz to już będę wiedzieć na przyszłość ;:112
Monika pisze:...widzisz jakiego masz mądrego M...
Tylko muszę uważać, żeby za mądry się nie zrobił ;:112
Pozdrawiam, Paula
Awatar użytkownika
zabcia_paula
500p
500p

Post »

Kinguś przy naszej pomocy z pewnością odrobisz...już jesteś u mnie na liście.
Musiałam zrobić listę w Wordzie, bo inaczej bym zapomniała co dla kogo :D
Pozdrawiam, Paula
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p

Post »

zabcia_paula pisze:Kinguś przy naszej pomocy z pewnością odrobisz...już jesteś u mnie na liście.
Musiałam zrobić listę w Wordzie, bo inaczej bym zapomniała co dla kogo :D
Monia miała rację-to dobry plan,by jak najwięcej zainfekowanych było :wink:

Ja mam listę tradycyjną,w kajeciku...też na niej jesteś :wink:
Pozdrawiam,Kinga.
Awatar użytkownika
zabcia_paula
500p
500p

Post »

O kurcze....cieszę się, że jestem :oops:
Może pytanie nie na czasie, ale jak obcinam gałązkę Hibka to mogę ją pofragmentować na mniejsze części ??
Pozdrawiam, Paula
iwona55
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 25 gru 2008, o 14:40

Post »

Czytam Antosiu o problemach z hibciami i jedno mi się nasuwa na myśl.Czytałam w kilku wątkach, ze od jesieni ładnie kwitł,a teraz niespodziewanie padł.Lub całą zimę rósł,listeczków przybywało a wiosną coś się zaczęło złego z nim dziac.
A czy nikt nie zauważył , że nie miały one zimowego okresu spoczynku,że całą zimę wytężał swoje siły i soki na nowe listki i kwiaty(mimo krótkiego dnia).A kiedy przyszła wiosna tych sił po prostu już brakło i padł.
Ja swoje na zimę wynoszę do zimnego raczej ciemnego garażu.Nieraz trochę podeschnie,liście zgubi wszystkie ale odpocznie i wiosną z chęcią rusza wegetacja takiego osobnika.
Iwona
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kinguś strasznie szkoda Twoich hibciów. Mam nadzieję, że uda Ci się zdobyć nowe :)

Ja dzisiaj wyjęłam z ziemi te dwa uparciuchy od Ciebie i przycięłam je - może to pobudzi je do puszczenia korzonków :roll: Niestety łaciatek nie ma się najlepiej - dalej ma oklapnięte listki :(

A ja muszę się pochwalić, że mój M zrobił mi dzisiaj niesamowitą niespodziankę. Przytachał do domu dwie szkalne misy i zaraz po tym jak dostał opier, po co mi to znosi, powiedział -> Teraz możesz wsadzić te swoje badyle w większą doniczkę i nakryć tym - koty nie będą Ci wywalać i nie będziesz musiała ściągać woreczków, żeby dojrzeć czy coś się dzieje. <- Ale mi było głupio, że tak na niego wyskoczyłam :oops:

A tu efekt

Obrazek

Paula co prawda to prawda - nadmiar mądrości może być szkodliwy :lol: A jeśli chodzi o gałązkę to oczywiście możesz ją pociąć na mniejsze kawałki, tylko najlepiej, żeby miały nie mniej jak 8 cm :)

Iwonko myślę, że wtym może coś być :roll: Moje zimą nie zmieniają miejsca, ale są troszkę przesuszane i gubią większość listków.
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p

Post »

Iwonko bardzo,bardzo możliwe,że masz rację :oops: .Wiesz,ja swoje "stare"wszystkie zimuję,ale te maluchy ze sklepu ,zakupione z taką ilością pączków...zostawiam w domu... :oops:
Jak się tak zastanowic to Ty naprawdę mogłaś trafic w sedno sprawy.No,ale teraz nasuwa się kolejne pytanie-kupuję hibka zimą...ma pączki...i co dalej?Ciachnąc pączki i dac kwiatuszka do zimowania?Czy z tymi pączkami zanieśc go w chłodek?Czy nie zanosic....?Ale wtedy prawdopodobnie padnie.... :roll:

Monia no super!To teraz wiesz...jak Paulce mówiłam :wink:
Pozdrawiam,Kinga.
Awatar użytkownika
katarzyneczka
1000p
1000p
Od: 1 mar 2009, o 17:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No widzisz jaki ten Twój M wspaniałomyślny :wink:
Pozdrawiam Katarzyna
Moje wątki Zapraszam;)
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

Moniko M wpadł na fajny pomysł z tymi szklanymi misami :lol: To jednak co nieco się martwi o roślinki :wink:
Awatar użytkownika
zabcia_paula
500p
500p

Post »

Widzisz Moniś jaki Twój M. kochany, nie dość, że przytaszczył to jeszcze opiernicz dostał ;:112 bidulek :(
Teraz dobrze, że Ci głupio ;:112 a on chciał tylko dobrze dla Twoich badylków. Musisz się mu teraz odwdzięczyć :;230 Może miał w tym jednak jakiś interes...
Pozdrawiam, Paula
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p

Post »

Hihihi,jakiś interes Obrazek.No przecież dwie misy są tańsze od gromady nowych hibków...gdyby tak kupowac przyszło.... :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam,Kinga.
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Powiem Wam, że zaskoczył mnie bardzo - nie spodziwałabym się po nim czegoś takiego. Chodź troszkę go podejrzewam, że zrobił to dla swojej wygody, bo nie mógł spokojnie do okna dojść, bo tylko się zbliżył, a już krzyczałam, żeby na hibki uważał :lol:

Ja kiedyś nakrywałm tak hibki szklanymi kulami, ale ostatnio mnie podkur.... i część wydałam, a część niby przypadkiem się potukła :lol:
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zobaczcie co dzisiaj znalazłam :)

Obrazek

Kwiatuszek jest dwa razy mniejszy niż zwykle. Widać, że nie miał siły, żeby urosnąć. Przemogłam się i usunęłam pozostałe 3 pąki :roll:
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”