Przymrozki w sadzie i ogrodzie.
- Waleria
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sty 2007, o 11:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Z tymi przymrozkami i marznięciem to czasami bywa dziwnie. Posadziłam już w kwietniu kilka pomidorów do gruntu, no i przed przymrozkami poosłaniałam czym się dało. Efekty: włóknina jak zwykle niezawodna, pod 5 litrowymi butlami po wodzie zrobiły się nieco blade, ale tego można było się spodziewać, bo nie mam przeźroczystych, a te niebieskawe nie są dobre na dłużej. Najdziwniejsze jednak było pod folią. Zrobiłam nad dwoma pomidorami szczelny namiocik z dosyć grubej folii. Jeden przetrwał w dobrym stanie, a drugi zmarznięty.
Wnioski: TYLKO WŁÓKNINA!!!!
Wnioski: TYLKO WŁÓKNINA!!!!
Waleria
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Funkie u mnie mają się dobrze .
Nie zmarzła żadna
Przypuszczam,ze mróz przemieszczał się i osadzał na roślinach w jakiś dziwnie poszarpanych prądach atmosferycznych..
Moje hortensje ogrodowe nie tknięte a u sąsiadów 4-5 m dalej -wymarzły dokładnie wszystkie liście.
U mnie h.ogrodowe nie tknięte a obok o,5 m dalej h.piłkowana - jak widać wyżej.
I w tym przypadku nie ma do rzeczy nic -gatunek.
Mam nadzieje,ze to byli ZIMNI OGRODNICY!
Nie zmarzła żadna

Przypuszczam,ze mróz przemieszczał się i osadzał na roślinach w jakiś dziwnie poszarpanych prądach atmosferycznych..
Moje hortensje ogrodowe nie tknięte a u sąsiadów 4-5 m dalej -wymarzły dokładnie wszystkie liście.
U mnie h.ogrodowe nie tknięte a obok o,5 m dalej h.piłkowana - jak widać wyżej.
I w tym przypadku nie ma do rzeczy nic -gatunek.
Mam nadzieje,ze to byli ZIMNI OGRODNICY!

- Yaro32
- Przyjaciel Forum
- Od: 15 wrz 2006, o 23:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie też niektóre zmarzły. Mam w związku z tym pytanie. Czy to jest ich koniec czy odpiją z korzeni?goni@k pisze:A co z Waszymi funkiami,nie ucierpiały ?? Moje zmarzły niestety
Pozdrawiam - Jarek
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)
Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)
Akurat dziś nocowałem sobie na działce. W domku zimno strasznie. Rano jak wstałem o 7 to wszystko zaszronione. Piwonie trochę klapły, w inspekcie raczej spokój.
Według prognozy na ICM u mnie (Gdańsk) to ostatnia noc z przymrozkami. Pooglądam trochę TVN Meteo, zobaczymy co powiedzą. Oby było już tylko cieplej.
Według prognozy na ICM u mnie (Gdańsk) to ostatnia noc z przymrozkami. Pooglądam trochę TVN Meteo, zobaczymy co powiedzą. Oby było już tylko cieplej.
-
- 100p
- Od: 22 sty 2007, o 10:16