Funkia - kiedy pojawia się na wiosnę
- Gosiaczek557
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 17 kwie 2007, o 12:30
nareszcie!!!!
Tuż przed "długim weekendem" moje funkie nareszcie raczyły się pokazać:))) są i mają się dobrze... uffff... a już myślałam, że już po nich:)))
Pozdrawiam wszystkich,
Gosia
Pozdrawiam wszystkich,
Gosia
- paco
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 gru 2006, o 20:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jestem ciekawy czy otrzymałaś już przesyłkę ze Słowacji - Zubrik zaprzestał już sprzedaży host (nawet katalog z ofertą na 2007 na ich stronie jest zablokowany a informacją, ze wszystko wyprzedane)anulka pisze:Ja jeszcze paczki nie dostałam ,ale zamówienie zrobiłam juz w styczniu.W tej chwili czekam na nią ,ale o kosztach nic mi nie mówili.Sama je sobie obliczyłam.Oprócz host zamówiłam jeszcze mnóstwo liliowców bo cena ich nie jest taka droga jak u nas w kraju.
Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Nasz ogród,
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- paco
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Jedną z podstawowych cech ogrodnika to cierpliwość - na super efekt trzeba będzie trochę poczekać - niestety moja kolekcja składa się również z małych egzemplarzy, ale .... to tylko kwestia czasu.( jedynie kilka lat)
Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Nasz ogród,
- paco
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Nie jest to regułą, ale wiele host cechy rośliny matecznej przyjmują dopiero po kilku latach. W wielu przypadkach rośliny różnych odmian za młodu wyglądają na tyle podobnie, że trudno je odróżnić, nie wspomnę o wielkości liści czy ich pokarbowanej fakturze.raistand pisze:A tak przy okazji to jak to jest z hostami? Czy wszystkie odmiany mają "od małego" takie liście jak dorosłe okazy? (Chodzi mi o rysunek, kolory) Czy może trzeba nieco poczekać na zadomowienie się?
Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Nasz ogród,
- paco
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Lubię ten widok.
Krople deszczu na jakby powoskowanych liściach host.
Często po deszczu wychodzę, aby je pooglądać właśnie z tymi kroplami - zdjęcia nie oddają dokładnie tego błysku w kroplach, jak krople łączą się przetaczają i spadając na niżej położone liście rozbijają się na mniejsze kropelki, aby za chwilę znowu się połączyć ...przetoczyć...i spaść niżej... - i ta gra światła w kroplach deszczu

Często po deszczu wychodzę, aby je pooglądać właśnie z tymi kroplami - zdjęcia nie oddają dokładnie tego błysku w kroplach, jak krople łączą się przetaczają i spadając na niżej położone liście rozbijają się na mniejsze kropelki, aby za chwilę znowu się połączyć ...przetoczyć...i spaść niżej... - i ta gra światła w kroplach deszczu

Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Nasz ogród,