Evluk , krasulek miał być ciemnoróżowy i kilka innych też , ale jakoś różu się nie dopatrzyłam .
Kolejny różowy kupiony , za jakieś 2 tygodnie będzie wiadomo co zacz . Sprzedawali bez nazw odmian .
W misie pierwsza wystartowała stareńka odmiana którą mam z wymiany . Na razie następnych 11 pąków w drodze .
A ja mam pytanie takiej natury. Przyszły kolejne dwie cebule jakie zamawiałam na alle. Jedna z nich, nie pamiętam już - chyba Dancing Q., fakt dość duża miłe zaskoczenie, ale... widać, że minimalnie zaczyna się z niej wychylać blady liść, taka ociupinka... czy powinnam się obawiać, że coś nie tak? Złe zimowanie?
Kozulko, jest przecudny
Carisma, blady kolor listka to jeszcze nic strasznego, po wsadzeniu do ziemi cebulka się "naje" nawozu i słoneczka i powinno już być OK
Grażko, może jednak? ;)
Moja Dancing Queen wywinęła dzisiaj orła Na szczęście kwiaty całe A Red Peacock w drodze.
a ja się wnerwiłam: zamówiłam :Germę, Red Peackok, Papilio, a zakwitły: Apple Blossom i 2 sztki Dancing Q. Piękne ale te juz mam
Jutro dzwonię z reklamacją
Hmm, to w takim razie, skoro już widać kawałek, chyba dwóch listków, wychodzi na to, że ma szansę zakwitnać, wcześniej niż ten wsadzony te dwa tygodnie temu? Możliwe ?
Wydaje mi się, że już się lekko ruszył i zaczyna zmieniać kolor na zielony...