Funkia - kiedy pojawia się na wiosnę
- HannaCS
- 500p
- Od: 18 cze 2008, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to powiem Ci, że zadna nie jest z Marketu.
kupione po części z hodowli prywatnej w Pruszkowie i Skierniewicach no i na allegro, ale z tych źródeł nie skreślonych przez hodowców.
Pytałam o PNOS - powiedziałeś, że lepiej nie ryzykować no to odpuściłam, mimo zę kolegi żona tam pracuję i zapewniała, że są spoko.
Po co mam się potem zastanawiać.
Wiesz, to dzięki Tobie w dużej mierze ludzię nabierają tu świadomości o zagrożeniach.
Mozesz mieć poczucie dobrze spełnionego obowiązku społecznego
kupione po części z hodowli prywatnej w Pruszkowie i Skierniewicach no i na allegro, ale z tych źródeł nie skreślonych przez hodowców.
Pytałam o PNOS - powiedziałeś, że lepiej nie ryzykować no to odpuściłam, mimo zę kolegi żona tam pracuję i zapewniała, że są spoko.
Po co mam się potem zastanawiać.
Wiesz, to dzięki Tobie w dużej mierze ludzię nabierają tu świadomości o zagrożeniach.
Mozesz mieć poczucie dobrze spełnionego obowiązku społecznego
Koleżanka widocznie interesuje się niewiele hostami, skoro twierdzi,ze ich są spoko. Nie dość, ze prawie wsie są pomylone, to jeszcze pozarażane.
PNOS nigdy nikomu nie odpowiedział na pytania odnośnie HVX, nie pomogły nawet interwencje autorytetów. Mało tego: w tym roku puścił w obieg te same odmiany, wiedząc doskonale o HVX.
Dzięki za miłe słowa
PNOS nigdy nikomu nie odpowiedział na pytania odnośnie HVX, nie pomogły nawet interwencje autorytetów. Mało tego: w tym roku puścił w obieg te same odmiany, wiedząc doskonale o HVX.
Dzięki za miłe słowa
- paco
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 gru 2006, o 20:20
- Kontakt:
Ależ oczywiście, ze mieści się w normie.
Przecież dopiero było kilka dni z wyższymi temperaturami, wiosenny wzrost host zależy od odmiany, wielkości (wieku kępy), od rodzaju podłoża w jakim rośnie jak i od stanowiska. szybkość wychodzenia kiełków z podłoża zależy również od tego jak głęboko jest posadzona hosta.
U mnie część host wygląda tak jak na zdjęciach , a część jest jeszcze pod ziemią.
Przecież dopiero było kilka dni z wyższymi temperaturami, wiosenny wzrost host zależy od odmiany, wielkości (wieku kępy), od rodzaju podłoża w jakim rośnie jak i od stanowiska. szybkość wychodzenia kiełków z podłoża zależy również od tego jak głęboko jest posadzona hosta.
U mnie część host wygląda tak jak na zdjęciach , a część jest jeszcze pod ziemią.
Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Nasz ogród,
Także pragnę uspokoić, jest jeszcze czas. Nawet do końca kwietnia, wsio w ramach normy.
U mnie ( z ok. 850) na wierzchu tylko Citation i lancifolia, bo rosną w najcieplejszych miejscach.
Zadowolone? Uspokojone przed świętami? To można wcinać ciasta i kiełbasy ..i sałatki.... i śledzie i ... grillować i ...
U mnie ( z ok. 850) na wierzchu tylko Citation i lancifolia, bo rosną w najcieplejszych miejscach.
Zadowolone? Uspokojone przed świętami? To można wcinać ciasta i kiełbasy ..i sałatki.... i śledzie i ... grillować i ...
To tak przy Świętach i z wiosennym śpiewem na ustach kilka dzisiejszych fotek:
Najpierw zbiorcza fotka tych które już nie śpią - Spartacus , CelticUplands , First Love , First Frost , Watermark , Fleet Week :
Celtic Uplands:
Spartacus:
Sea Gulf Stream:
First Love:
Fleet Week:
First Frost ( w towarzystwie First Love):
Najpierw zbiorcza fotka tych które już nie śpią - Spartacus , CelticUplands , First Love , First Frost , Watermark , Fleet Week :
Celtic Uplands:
Spartacus:
Sea Gulf Stream:
First Love:
Fleet Week:
First Frost ( w towarzystwie First Love):
- paco
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 gru 2006, o 20:20
- Kontakt:
Ciepło, które do nas napłynęło zrobiło swoje - hosty wychodzą z ziemi, aby wreszcie cieszyć nasze oczy.
Prawie 100 procent już jest widoczne a Tomasz gdzieś pisał, że jeszcze siedzą w ziemi
Prawie 100 procent już jest widoczne a Tomasz gdzieś pisał, że jeszcze siedzą w ziemi
Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Nasz ogród,
O jakże ja Wam zazdroszczę, u nas na wschodzie nie zobaczy się jeszcze takich krzepiących serce obrazów. U mnie jeszcze nic na powierzchni, trochę pogrzebałam, już mają niedaleko do wybicia się na widok publiczny,jeszcze pare dni...Jedynie te teraz kupione,w doniczkach na balkonie już wyłażą, codziennie się w nie wpatruję...