Ogródek Przemka cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wiosna szaleje u Ciebie na całego.Łany krokusów wyglądają niesamowicie.Co to za niebieska pieknośc na 5 zdjęciu z 17,14,?Bardzo mi się podoba.
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 18:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Priamie Już się w tym wszystkim zaczynam gubić. Czosnek niedźwiedzi rośnie u taty we Wrocławiu. Ja go u siebie nie mam. Skalniak owszem w maju wygląda super ale niestety potem jest już gorzej i pomimo zabezpieczeń nornice sieją na nim spustoszenie. Tak- to bożykwiat. Są jeszcze odmiany białe i prawie bordowe. U nas one są bardzo tanie bo po1-1,50zł. Ten ze zdjęcia rośnie chyba na działce p. Basi. Mój rośnie na wrzosowisku, bo się sam wysiał i już tak został. Co do sasanki to zapewne tak bo Florexpol ma sasanki ze "Szkółki Zygmunta" skąd pochodzą i moje. Z tą różnicą, że ja sobie mogę powybierać i poprzebierać wśród już kwitnących.

Zuzia 55 Witaj! Dawno Ciebie nie widziałem na forum. Zanim zakumałem z tym niebieskim kwiatkiem to trochę trwało. Ten kwiatek to zawilec grecki posadzony parę lat temu, ale w tym miejscu gdzie rośnie było parę "małych trzęsień ziemi" i roślinka wcale się nie rozrasta. Pewnie zakwitnie jeszcze kilka pojedyńczych kwiatków i na tym koniec. Mój jest niebieskofioletowy ale jest jeszcze kilka ładnych kolorów. Trzeba będzie pomyśleć jesienią o dokupieniu innych odmian.
Witaj Iwika co do bożykwiatu to owszem jest ładny ale ja jakoś nie mam pomysłu na jego wyeksponowanie.
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

przemek1136 pisze:Priamie Już się w tym wszystkim zaczynam gubić. Czosnek niedźwiedzi rośnie u taty we Wrocławiu. Ja go u siebie nie mam. Skalniak owszem w maju wygląda super ale niestety potem jest już gorzej i pomimo zabezpieczeń nornice sieją na nim spustoszenie. Tak- to bożykwiat. Są jeszcze odmiany białe i prawie bordowe. U nas one są bardzo tanie bo po1-1,50zł. Ten ze zdjęcia rośnie chyba na działce p. Basi. Mój rośnie na wrzosowisku, bo się sam wysiał i już tak został. Co do sasanki to zapewne tak bo Florexpol ma sasanki ze "Szkółki Zygmunta" skąd pochodzą i moje. Z tą różnicą, że ja sobie mogę powybierać i poprzebierać wśród już kwitnących.
Czasami aż miło zgubić się w takim ogrodzie ;) U mnie rok temu bożykwiat był za 7-8 zł więc dałem sobie spokój.
Skoro mówisz, ze nie ma co się obawiać o sasanki to jestem spokojny. Liczę na to, że zaraz po świętach otrzymam paczkę z Florexpolu ;)
Awatar użytkownika
izabelka65
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 21 lut 2009, o 19:15

Post »

Witaj Przemku
cudowna u Ciebie wiosna ,pięknie wsystko kwitnie aż
niechce się wychodzić z twojego ogródeczka :Dprzepraszam że zapytam ten rabarbar
to za karę w tej klatce rośnie :twisted: ;:215
Pozdrawiam cieplutko izabela
Moja Działka
Awatar użytkownika
Janek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 21 paź 2006, o 13:58
Kontakt:

Post »

jedyne co przychodzi mi do głowy na komentarz to: "ooooooo jaaaaaaaaaa!" wiosna taka, ze hej. kolorowo słonecznie i świątecznie. aż się humor poprawia :)
Mój Ogródcz. 1 cz. 2
Zapraszam!
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

izabelka65 ta klatka to podpora dla grubej folii-to jest taka miniszklarenka. Dzięki temu okryciu rabarbar jest znacznie wcześniej i zawiera mniej szczawianów.
Awatar użytkownika
Noen
100p
100p
Od: 13 cze 2007, o 21:02

Post »

Pogody, słońca, radości.
W niedzielę dużo gości.
W poniedziałek dużo wody.
Dużo jajek kolorowych
świąt wesołych no i zdrowych
życzy NoeN
Awatar użytkownika
izabelka65
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 21 lut 2009, o 19:15

Post »

Dziękuję za odpowiedż :oops: teraz będe troszkę mądrzejsza chyba :?: :oops:
Pozdrawiam cieplutko izabela
Moja Działka
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Funkie (hosty) zaczynają budzić się do życia.
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Serdeczne życzenia zdrowych, wesołych Świąt Wielkanocnych, ciepłych spotkań rodzinnych, smacznego jajka oraz dużo pomyślności przesyła Przemek.

1- "Tate-a-tete", 2-"Jetfire",3,4-"Cassata".
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

A dlaczego się nie chwalicie z Agą/Saagą, co ciekawskiego w szkółce Zygmunta słychować :?
No gdzie te relacje z wyprawy kurnia..sobie tajemnice jakieś robią, a bidny człowiek się musi domyślać..jeszcze jakie bzdury wymyśli :roll:
saaga
500p
500p
Od: 8 sie 2008, o 21:24

Post »

Przemek, za cebulkę chociaż jedną, Cassaty dam Ci Sir Winstona Churchilla :lol: Podobna ma po zakwitnięciu wyglądać tak

Obrazek
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JudytoW szkółce zaczyna powoli budzić się życie. Samego szefa nie było ale był za to jego syn Marcin. Dokładniej mówiąc przyjechał jak już wybraliśmy sobie kilka roślinek. Agnieszka wybrała sobie 2 wypasione lewizje, pustynnika, parę pierwiosnków i chyba gęsiówki a ja skrzyneczkę lewizji i skrzyneczkę sasanek. Są zdjęcia ale nie mam chwilowo do nich dostępu.

Agnieszko z tą wymianą to jeszcze poczekaj. Będą jeszcze ładniejsze narcyzy np. "Orangery"-wygląda jak "Cassata" tylko zamiast żółtego jest pomarańczowy. Na opakowaniu po "Cassata" pisze, że było 10 cebul ale na grządce wygląda, że jest ich znacznie więcej. Nie wiem dokładnie co tu jest grane. Wstępnie jestem na tak!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”