Ogródek Przemka cz.2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Priamie Już się w tym wszystkim zaczynam gubić. Czosnek niedźwiedzi rośnie u taty we Wrocławiu. Ja go u siebie nie mam. Skalniak owszem w maju wygląda super ale niestety potem jest już gorzej i pomimo zabezpieczeń nornice sieją na nim spustoszenie. Tak- to bożykwiat. Są jeszcze odmiany białe i prawie bordowe. U nas one są bardzo tanie bo po1-1,50zł. Ten ze zdjęcia rośnie chyba na działce p. Basi. Mój rośnie na wrzosowisku, bo się sam wysiał i już tak został. Co do sasanki to zapewne tak bo Florexpol ma sasanki ze "Szkółki Zygmunta" skąd pochodzą i moje. Z tą różnicą, że ja sobie mogę powybierać i poprzebierać wśród już kwitnących.
Zuzia 55 Witaj! Dawno Ciebie nie widziałem na forum. Zanim zakumałem z tym niebieskim kwiatkiem to trochę trwało. Ten kwiatek to zawilec grecki posadzony parę lat temu, ale w tym miejscu gdzie rośnie było parę "małych trzęsień ziemi" i roślinka wcale się nie rozrasta. Pewnie zakwitnie jeszcze kilka pojedyńczych kwiatków i na tym koniec. Mój jest niebieskofioletowy ale jest jeszcze kilka ładnych kolorów. Trzeba będzie pomyśleć jesienią o dokupieniu innych odmian.
Witaj Iwika co do bożykwiatu to owszem jest ładny ale ja jakoś nie mam pomysłu na jego wyeksponowanie.
Zuzia 55 Witaj! Dawno Ciebie nie widziałem na forum. Zanim zakumałem z tym niebieskim kwiatkiem to trochę trwało. Ten kwiatek to zawilec grecki posadzony parę lat temu, ale w tym miejscu gdzie rośnie było parę "małych trzęsień ziemi" i roślinka wcale się nie rozrasta. Pewnie zakwitnie jeszcze kilka pojedyńczych kwiatków i na tym koniec. Mój jest niebieskofioletowy ale jest jeszcze kilka ładnych kolorów. Trzeba będzie pomyśleć jesienią o dokupieniu innych odmian.
Witaj Iwika co do bożykwiatu to owszem jest ładny ale ja jakoś nie mam pomysłu na jego wyeksponowanie.
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czasami aż miło zgubić się w takim ogrodzie ;) U mnie rok temu bożykwiat był za 7-8 zł więc dałem sobie spokój.przemek1136 pisze:Priamie Już się w tym wszystkim zaczynam gubić. Czosnek niedźwiedzi rośnie u taty we Wrocławiu. Ja go u siebie nie mam. Skalniak owszem w maju wygląda super ale niestety potem jest już gorzej i pomimo zabezpieczeń nornice sieją na nim spustoszenie. Tak- to bożykwiat. Są jeszcze odmiany białe i prawie bordowe. U nas one są bardzo tanie bo po1-1,50zł. Ten ze zdjęcia rośnie chyba na działce p. Basi. Mój rośnie na wrzosowisku, bo się sam wysiał i już tak został. Co do sasanki to zapewne tak bo Florexpol ma sasanki ze "Szkółki Zygmunta" skąd pochodzą i moje. Z tą różnicą, że ja sobie mogę powybierać i poprzebierać wśród już kwitnących.
Skoro mówisz, ze nie ma co się obawiać o sasanki to jestem spokojny. Liczę na to, że zaraz po świętach otrzymam paczkę z Florexpolu ;)
- izabelka65
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 21 lut 2009, o 19:15
Witaj Przemku
cudowna u Ciebie wiosna ,pięknie wsystko kwitnie aż
niechce się wychodzić z twojego ogródeczka :Dprzepraszam że zapytam ten rabarbar
to za karę w tej klatce rośnie
cudowna u Ciebie wiosna ,pięknie wsystko kwitnie aż
niechce się wychodzić z twojego ogródeczka :Dprzepraszam że zapytam ten rabarbar
to za karę w tej klatce rośnie
Pozdrawiam cieplutko izabela
Moja Działka
Moja Działka
-
Pogody, słońca, radości.
W niedzielę dużo gości.
W poniedziałek dużo wody.
Dużo jajek kolorowych
świąt wesołych no i zdrowych
życzy NoeN
W niedzielę dużo gości.
W poniedziałek dużo wody.
Dużo jajek kolorowych
świąt wesołych no i zdrowych
życzy NoeN
Pozdrawiam NoeN
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=21852
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=21852
- izabelka65
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 21 lut 2009, o 19:15
-
-
- judyta
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A dlaczego się nie chwalicie z Agą/Saagą, co ciekawskiego w szkółce Zygmunta słychować
No gdzie te relacje z wyprawy kurnia..sobie tajemnice jakieś robią, a bidny człowiek się musi domyślać..jeszcze jakie bzdury wymyśli
No gdzie te relacje z wyprawy kurnia..sobie tajemnice jakieś robią, a bidny człowiek się musi domyślać..jeszcze jakie bzdury wymyśli
serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
-
JudytoW szkółce zaczyna powoli budzić się życie. Samego szefa nie było ale był za to jego syn Marcin. Dokładniej mówiąc przyjechał jak już wybraliśmy sobie kilka roślinek. Agnieszka wybrała sobie 2 wypasione lewizje, pustynnika, parę pierwiosnków i chyba gęsiówki a ja skrzyneczkę lewizji i skrzyneczkę sasanek. Są zdjęcia ale nie mam chwilowo do nich dostępu.
Agnieszko z tą wymianą to jeszcze poczekaj. Będą jeszcze ładniejsze narcyzy np. "Orangery"-wygląda jak "Cassata" tylko zamiast żółtego jest pomarańczowy. Na opakowaniu po "Cassata" pisze, że było 10 cebul ale na grządce wygląda, że jest ich znacznie więcej. Nie wiem dokładnie co tu jest grane. Wstępnie jestem na tak!
Agnieszko z tą wymianą to jeszcze poczekaj. Będą jeszcze ładniejsze narcyzy np. "Orangery"-wygląda jak "Cassata" tylko zamiast żółtego jest pomarańczowy. Na opakowaniu po "Cassata" pisze, że było 10 cebul ale na grządce wygląda, że jest ich znacznie więcej. Nie wiem dokładnie co tu jest grane. Wstępnie jestem na tak!