Tydzień temu pocięłam na sadzonki stare koleusy. W wodzie dostały już dużych korzonków, czas sadzić do doniczek albo do gruntu. Wiem, że na grunt jest za wcześnie, ale czy posadzone do pojemników doczekają ciepła w altance? w domu nie mam tyle miejsca.
Ale będziesz mieć koleusków :P Ja mam swoje z sadzonek - 4 rodzaje i chciałbym zrobić fajną kompozycje w skrzynce balkonowej. Zastanawiam się jednak tylko czy można już je przesadzić do skrzynki czy lepiej poczekać do maja? Balkon mam zachodni więc słońca pod dostatkiem, w zeszłym roku całe lato przestały na balkonie a we wrześniu porobiłem sadzonki na ten rok ;)
Cześć weiner, ciekawa jestem jaką kompozycję chcesz zrobić tzn z jakimi kwiatami bo ja właśnie nie mam pomysłów, mam lobelię i floksy może z nimi jakoś połączę.
A ja swoje wystawiłam na słoneczko, i zapomniałam zabrać na noc - wszystkie prawie padły, buuuuuuuuu
Nie będzie rokoko, zwykłe pal sześć, bo jedną jeszcze kuwetę z koleusami mam w domu...
Wiedziałem , że co roku musze zapomniac cos posiać... , ale wam zazdroszcze własnych sadzonek . Śliczniusie bobaski . Mi by sie przydał cały rządek przy wejściu do domu.. , musze najwyżej zakupić parę sztuk przynajmniej .