Dalie w donicach
Dalie w donicach
Jak myślicie czy dalia może rosnąc w donicy , czy nie będzie jej ciasno? Bardzo bym chciała miec ją na balkonie. Donicę mam dośc dużą, dalia jest też duża.
moje roślinki moja radośc
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 maja 2007, o 22:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
I u mnie można znaleźć dalię w donicy , tylko niskie odmiany. Ładnie rośną
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki
-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dalie w donicach?
Czy ktoś ma może doświadczenia w uprawie dali w donicach?
Miałam w zeszłym roku dwie odmiany kołnierzykowe w tych samych warunkach ale rosły różnie.
Jedna prezentowała się bardzo ładnie ale mam wrażenie ze w gruncie kwitła by dłużej. Wiecie coś?
Miałam w zeszłym roku dwie odmiany kołnierzykowe w tych samych warunkach ale rosły różnie.
Jedna prezentowała się bardzo ładnie ale mam wrażenie ze w gruncie kwitła by dłużej. Wiecie coś?
- mirdem
- Od: 26 sty 2010, o 11:55
Re: Dalie w donicach?
Co roku wsadzam kilka karp dalii do donic.Dobrze rosną i kwitną zwłaszcza te niższe(np odmiany "galery").,w dużych donicach kwitły dobrze nawet te wysokie.Nie mam niestety zdjęć(zrobię latem).Zresztą jak mam jakąś bidulę do odchuchania to ją daję do donicy.
Pozdrawiam Mirka
Ogródkowy galimatias - aktualny
Ogródkowy galimatias - aktualny
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 13 wrz 2009, o 22:40
Kwitną nawet dłużej.Wsadzam karpy już w marcu i przetrzymuję do maja w domu.Kwitną już w lipcu.W gruncie zakwitały w połowie września,a pod koniec października kwiaty warzyły przymrozki.
w maju czy czerwcu możesz spokojnie kupić kwitnące rośliny. widzisz co bierzesz a cena to około 5 zł
- Asia40
- 100p
- Od: 18 kwie 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
bardzo dobry pomysł i praktyczny ze względu na ciągły brak miejsca na doniczki w domu. Dziekuje
Asia