Glicynia - uprawa,problemy Cz.1
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
darla. Tak obornik ten czeski, był najlepszy i koniecznie dolomit.A co do pąków kwiatowych zawiązujących się jesienią to chyba się nie zgodzę , bo skoro baaaardzo mocno w ub roku ją przycieliśmy i ona zakwitła na tych nowo wypuszczonych, więc coś nie tak. A obecnie tez jest mocno przycieta, jutro zrobie zdjęcie i wstawię.Wiem że magnolie zawiązuja paki jesienią.
Bardzo się uśmiałam z tych niedzwiedzi, ale rzeczywiście przy takich zimach musisz okrywać.
Bardzo się uśmiałam z tych niedzwiedzi, ale rzeczywiście przy takich zimach musisz okrywać.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
-
figa, odgarnij ziemie ze skrzynki i podsyp na oko 2 cm warstwę obornika przysp ziemia i podlej, taki zabieg wiosną i jesienią, poza tym koniecznie dolomit !Silne cięcie wiosna i jesienią.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
-
figa widzę że twoja już zdążyła wypuścić listki, moja pewnie za jakieś 2 tyg.W centralnej zawsze wiosna wcześniej.A czy Ty zamierzasz ja tak cały czas trzymać na balkonie?
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
-
figa, do odważnych świat należy. Mam wrażenie że po 2 latach nie dasz rady jej prowadzić na balkonie.Należy do bardzo silnych pnączy, jej przyrost wynosi od 1-3 m rocznie. Może Ci wejść do sąsiada
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
Wisteria - kiedy sadzić?
Witam wszystkich. Kupiłam ostatnio wisterie. Jedną jeszcze latem zeszłego roku w ogrodzie botanicznym. Zimowała w domu. Drugą teraz w OBI. Oby dwie mają już piękne liście. Nie wiem natomiast kiedy najbezpieczniej jest wsadzić je do gruntu. Czy można już teraz , czy dopiero w maju. Nie chciałabym żeby coś im się stało. Będę wdzięczna za podpowiedź.
- Babopielka
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- iwika
- 500p
- Od: 17 paź 2006, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Czy ktoś ma zdjęcia pączków wisterii Bo moja jakieś dziwne kule ma i nie wiem czy to zalążki pączków
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Mój prawie ogród - Iwika
-
- Od: 11 sty 2009, o 23:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
jak te kule są takie http://www.alsgh.com/blog/wisteria2.jpg to będą kwiaty .moja wisteria sinensis w tym roku będzie miała z 500 pąków natomiast W. frutescens mam marniejszą bo była do wyrzucenia i prawie martwa ale u mnie się zregenerowała i obecnie ma już 3 m wysokości ale pęd główny nie jest jeszcze gruby -ot tak jak kciuk mniej więcej sle rosnie dopiero 2 lata u mnie