Jakie warzywa urosną w domowej doniczce?
Jakie warzywa urosną w domowej doniczce?
Witam.
Jakie warzywa są łatwe w uprawie i dadzą plon? Ja wiem że to nie będą takie dorodne warzywa jak z działki ale chciałbym je mieć na przekąskę i dla satysfakcji
na razie wyhodowałem fasolę z jednym strąkiem oraz słonecznika który miał już kwiat z pestkami ale go mszyce zabiły. Posiadałem też dwa patisony które kwitły lecz nie było plonu.
Jakie warzywa są łatwe w uprawie i dadzą plon? Ja wiem że to nie będą takie dorodne warzywa jak z działki ale chciałbym je mieć na przekąskę i dla satysfakcji
na razie wyhodowałem fasolę z jednym strąkiem oraz słonecznika który miał już kwiat z pestkami ale go mszyce zabiły. Posiadałem też dwa patisony które kwitły lecz nie było plonu.
- Szymonambar222
- 500p
- Od: 28 gru 2008, o 08:23
- pelagia72
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cześć Kakadu!
Polecam buraczki liściowe,kalarepkę,cebulę z dymki (małe cebulki), groszek cukrowy (do jedzenia na surowo)
Warzywa jak inne rośliny udają się co roku inaczej, w zależności od pogody, nasilenia szkodników, więc nie zrażaj się niepowodzeniami.
Generalnie muszą rosnąć w żyznej glebie, mieć słońce i być dobrze podlewane.
Ja nie mogę uprawiać sałaty ze względu na ślimaki, więc sieję ją w skrzynkach na parapecie okiennym (zewn.), podobnie postępuję ze słonecznikami itp.(potem do ogrodu)
Pozdrawiam i życzę sukcesów. :P 8)
Polecam buraczki liściowe,kalarepkę,cebulę z dymki (małe cebulki), groszek cukrowy (do jedzenia na surowo)
Warzywa jak inne rośliny udają się co roku inaczej, w zależności od pogody, nasilenia szkodników, więc nie zrażaj się niepowodzeniami.
Generalnie muszą rosnąć w żyznej glebie, mieć słońce i być dobrze podlewane.
Ja nie mogę uprawiać sałaty ze względu na ślimaki, więc sieję ją w skrzynkach na parapecie okiennym (zewn.), podobnie postępuję ze słonecznikami itp.(potem do ogrodu)
Pozdrawiam i życzę sukcesów. :P 8)
- bishop
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
W dużej donicy można nawet ziemniaki wyhodować.
Sposób jest opisany w "Encyklopedii ogrodnictwa" Sue Philips. s. 194
Sposób jest opisany w "Encyklopedii ogrodnictwa" Sue Philips. s. 194
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
Trzy tygodnie temu posiałem majeranek, lawendę i miętę pieprzową ale jakoś strasznie powoli rosną. Mięta wykiełkowała tydzień temu i do tej pory ma około milimetra.
Kupiłem nasiona roszpunki ale pisze żeby wysiewać ją w rękawiczkach bo te nasiona były zaprawiane trującym karbodezydem. Czy to świństwo jest naprawdę niebezpieczne?
Kupiłem nasiona roszpunki ale pisze żeby wysiewać ją w rękawiczkach bo te nasiona były zaprawiane trującym karbodezydem. Czy to świństwo jest naprawdę niebezpieczne?
mi mięta pieprzowa też paskudnie rośnie,taka drobniutka, zresztą majeranek też szczuplutki, nie mówie juz nawet o lawendzie tylko dwa nasionka wykiełkowały............ ale za to cząber i bazylia rosną jak na drozdzach. pomidorki koktajlowe, papryczki, nawet jest odmiana ogóreczków(którą polecają do donicy) nie pamiętam nazwy! truskawki, inne warzywka można kupić na straganie............