Napowietrzanie stawu,oczka
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 24 sty 2007, o 11:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jacku nie zawstydzaj mnie, bo się .jakja pisze:No i w końcu wszedł w temat FACHOWIEC. Piszę dużyli literami, bo tak jest naprawdę... Pawle: chylę głowę i więcej nic nie mówię...
Na oczkawodne są więksi fachowcy odemnie.
Pozdrawiam, Paweł Woynowski
"MIKRO JEZIORO"- Projektowanie i budowa założeń wodnych w ogrodach, konserwacja i doradztwo.
"PORADNIK" - Oczko Wodne
"MIKRO JEZIORO"- Projektowanie i budowa założeń wodnych w ogrodach, konserwacja i doradztwo.
"PORADNIK" - Oczko Wodne
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Witam Pawła , i też tak uważam jak Ty Jacku.
Paweł - może i są , zawsze sie znajdą. Twoja stronę to ja znam zanim swoje oczko robiłam,
to już chyba ze 3 lata czytam i się edukuję. Forum też znajome, jak jakiś problem to lecę i czytam.
Paweł - może i są , zawsze sie znajdą. Twoja stronę to ja znam zanim swoje oczko robiłam,
to już chyba ze 3 lata czytam i się edukuję. Forum też znajome, jak jakiś problem to lecę i czytam.
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
-
- Kontakt:
Już to zrobiłem, co prawda w powitaniach. Zaproponowałem tam też Administratorowi założenie nowego podforum w Fora ukierunkowane na temat Oczek wodnych, bo moim zdaniem jest to temat ja rzeka a raczej jak jezioro i to nie mikro jezioro.lila31 pisze: Może założyłbyś w OFF TOPIC swoją sadzawkę, tzn.swój wątek tak, żebyśmy mogli zadawać Ci tam różne pytania, chyba że zaanektujesz ten wątek dla siebie ?
lila31 pisze:Skoro już mamy takiego fachowca od wody, to będziemy Cię wykorzystywać, chyba że się nie dasz
Jaki tam ze mnie fachowiec, znam większych. Jestem tylko zwariowanym od 12 lat na punkcie oczek wodnych amatorem.
"PORADNIK" - Oczko Wodne
"PORADNIK" - Oczko Wodne
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 13 sie 2008, o 20:12
Jak dotlenic wode oczku
Witam wszystkich.
Mam taki problem. Zrobiłem oczko wpuściłem ryby ale nie wiem jak dotlenic takie oczko?
Jakieś elektryczne pompki niewchodza w gre ponieważ niema tam prądu.
Czy sa może jakies pompki co same zasysaja wode bez pradu?
Z góry Dzięki za pomoc.
Mam taki problem. Zrobiłem oczko wpuściłem ryby ale nie wiem jak dotlenic takie oczko?
Z góry Dzięki za pomoc.
Re: Jak dotlenic wode oczku
Witaj. Z takimi pompkami się nie spotkałem. Widziałem jednak kompresory powietrza na baterie (stworzone główne dla wędkarzy). Jest także kompresor akumulatorowy stosowany w akwarystyce - działa 24 godziny, lecz kosztuje ok 180 zł.adrian1136 pisze: Czy sa może jakies pompki co same zasysaja wode bez pradu?
Z góry Dzięki za pomoc.
Pozdrawiam, Michał.
Pozdrawiam
Michał
Michał
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 13 sie 2008, o 20:12
Jak dotlenic wode w oczku
Kiedys na giełdzie widziałem jak facet sprzedawal takie końcówki na wąż. Podpąpąwał troche i woda leciala cały czas. i słyszalem ze cos takiego mozna kupic tylko nie wiem gdzie i jak to sie nazywa
-
- Kontakt:
Re: Jak dotlenic wode oczku
Przede wszystkim napisz jakie masz to oczko (długość, szerokość, głębokość), jakie masz w ni9m rośliny. Bp od roślin zaczynamy przygodę z oczkiem. Ryby wpuszczamy dopiero jak rośliny dobrze sie przyjmą i jak ich będzie odpowiednio dużo do powierzchni oczka, aby mogły z powodzeniem usuwać z wody azotany które są główną przyczyną powstawania zakwitów wody (glony planktonowe tzw.zielona woda) oraz rozwoju glonów nitkowatych. Czy masz rośliny zanurzone, np. moczarkę kanadyjska, która jest jednym z większych producentów tlenu w wodzie. Jak już będziesz miał te rośliny, to napowietrzania nie będzie Ci potrzebne.adrian1136 pisze:Witam wszystkich.
Z góry Dzięki za pomoc.
"PORADNIK" - Oczko Wodne
"PORADNIK" - Oczko Wodne